• Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet)
    Thu 15 Aug 2019 00:52
    409 visningar
    30 svar
    30
    409

    Fråga för Dig som gillar feminism

    Vad är fördelarna med jämställdhet som Du ser det?

  • Svar på tråden Fråga för Dig som gillar feminism
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 01:31
    #3
    Anonym (din åsikt?) skrev 2019-08-15 01:27:43 följande:

    Vad anser du själv är fördelarna med att inte ha jämstältdhet?


    Ser inga större fördelar faktiskt, gör du? Och varför besvarar du frågan med en ny fråga?
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 19:19
    #11
    jrockyracoon skrev 2019-08-15 03:14:31 följande:

    De pojkar som vill leka med dockor får göra det. De flickor som vill bli brandmän får bli det. Barnen får bättre kontakt med båda sina föräldrar. Vid skilsmässor så har pappan lika stor rättighet att ha kontakt med sitt barn som mamman.

    Männen umgås mer med sina barn och skapar därmed en bättre relation till dem. Män som blir våldtagna blir inte förlöjligade. Män får ha känslor och uttrycka dem och vara ledsna och gråta. 

    Kvinnor lär sig att inte skämmas för sin kropp, och njuta av sex och lära känna sin sexualitet. Genom att de arbetar och tjänar egna pengar blir de självständiga och kan därför bryta med en misshandlande man. De får också möjlighet att bli chefer och inneha andra höga poster. De behöver inte låtsats vara dummare än de är. 

    Företagen vinner på det eftersom att ett jämställt samhälle ger kompetenta kvinnor en möjlighet att göra karriär, och därmed öka kompetensen på företagen. 

    Samhället vinner på det eftersom fler medborgare kan få vara och göra det dom vill.

    Det ger individerna en större frihet och rättvisa. Eftersom män inte längre får högre status p.g.a. kön, blir de tvungna att visa kvinnorna att de har någonting annat värdefullt att erbjuda dem än pengar och trygghet. Relationerna baseras därför mer på kärlek än ekonomi.


    Låter ju bra, men misshandlande män finns väl inte då? Och följaktligen inga sådana att lämna. Och det är väl inte männen som ska visa kvinnorna någonting? Utan snarare individer som visar varandra saker.
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 19:28
    #12
    jrockyracoon skrev 2019-08-15 03:20:04 följande:

    Hur kan det vara bra för män att de har rätt att förtrycka kvinnor? Förstår inte ditt resonemang där.

    Visserligen får männen ge upp sin högre status bara för att de är män, men tänk vad många andra saker männen får. Jämlikhet betyder inte bara att kvinnor kan bli brandmän utan också att män kan joina den lokala syjuntan om de vill. Samt tusentals andra fördelar...


    Det är ju coolare att bli brandman än att joina den syjuntan. Just sayin.
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 19:45
    #14
    Drottningen1970 skrev 2019-08-15 07:48:34 följande:

    Jag vill att min pojke ska växa upp i full frihet att vara den han vill vara. Utan att vara fången i en oerhört snäv mansroll. Där han får tillgång till alla livets aspekter av känslor och handlingar och tankar. Där det är självklart att han tar ansvar för sina kommande barn och där det är självklart att han får vara föräldrarledig, etc etc etc.


    OCH där han inte behöver skaffa barn om han inte vill, glömde du.
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 19:47
    #15
    Anonym (G) skrev 2019-08-15 08:08:36 följande:

    Vilka är nackdelarna med jämställdhet anser du?


    Varför besvara en fråga med en fråga, anser du?
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 20:32
    #18
    Fiona M skrev 2019-08-15 19:48:03 följande:

    Måste han det i nuläget alltså?


    Nej, men det lät som att det är givet. Tänker mig att i mer moderna, upplysta och jämställda samhällen är det inte givet att skaffa barn om man inte vill, men vill man så får man. Gäller naturligtvis helt lika för båda könen. Men du kanske är förälder själv och därmed lite *part i målet*?
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 21:09
    #20
    Fiona M skrev 2019-08-15 20:37:55 följande:

    Men _är_ det inte givet? Måste män skaffa barn och behöver feminismen för att få ett val?

    Vadå förälder och part i målet?

    Förstår inte alls vad du argumenterar för.


    Mer globalt än i Sverige i så fall, om du frågar mig. I utlandet bara MÅSTE du skaffa barn, även som man. Sen att du inte är lika närvarande som pappa i utlandet gör inte att en uppsjö av män avstår familj och barn för det.

    Typ att du tycker barn är fantastiskt och därför inte förstår varför vissa väljer att inte skaffa. Finns ju otaliga såna personer på FL som vill *pracka på* folk sin bild av allt, typ som med barn.

    Jag argumenterar för att vi är för många på planeten, och vad gör det oss om det inte kommer så många fler efter? Det märker ju inte vi ändå när vi är döda. SAMTIDIGT så får man skaffa barn om man vill, vi ska inte ha en ettbarnspolitik som i Kina, man får helt enkelt respektera dem som vill ha barn men men lika mycket lyfta fram dem som inte vill, i våran kultur framförallt kvinnor.
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 23:10
    #23
    Drottningen1970 skrev 2019-08-15 22:36:13 följande:

    Den friheten har killar redan. Det är mest kvinnor som blir ifrågasatta när de väljer bort barn eftersom det faller utanför den förväntade normen.


    Är det verkligen så globalt? Tycker du förenklar verkligheten något nu. Skulle du själv stötta din son om han valde bort barn?
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Thu 15 Aug 2019 23:14
    #24
    Anonym (E) skrev 2019-08-15 23:00:15 följande:

    Fast det stämmer ju inte. Många länder i Europa föder färre barn än i Sverige. Ungern har stora problem t ex. Även Japan.


    Ja, de länder som svävar mellan rikt och fattigt har dessa problem av någon anledning. Men lycka till att som man i t ex Mellanöstern eller Latinamerika säga att du inte är intresserad av fru och barn... Än mindre komma ut som homosexuell.
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Mon 19 Aug 2019 00:45
    #26
    jrockyracoon skrev 2019-08-18 16:16:55 följande:

    Det finns många misshandlade män. Både psykiskt och fysiskt. Lyssnade just åå en dokumentär om en man som blev misshandlad av sin fru. Till slut fick han hjälp och flyttade till ett skyddat boende.

    Finns även många män som blivit sexuellt trakasserade av kvinnor och också våödtagna. Har läst tusentals sådana berättelser på reddir.com.

    Oavsett om man benämner män med epitetet individer så är de ju ändå män.. Det förändrar inget i sak.


    MisshandlaNde män skrev jag, men du har rätt i det ändå.

    Det förändrar på så sätt att det låter märkligt att män i jett ämställt samhälle ska *bevisa* saker för kvinnor.
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Mon 19 Aug 2019 17:03
    #28
    jrockyracoon skrev 2019-08-19 10:59:51 följande:

    Oj, läste slarvigt och för snabbt...

    Nja, jag tror nog det finns misshandlande män (och kvinnor) även om samhället är jämställt. Det lär ju alltid finnas individer som tar ut sina egna problem på andra och använder våld i maktsyfte oavsett genusfrågan.

    Du har rätt i att män inte behöver visa saker för kvinnor mer än kvinnor behöver visa saker för män i ett jämställt samhälle. Jag tänker dock att under övergångsperioden behöver kanske män genomgå en viktig förändringsprocess när de behöver lära sig att få respekt genom sina handlingar istället för sitt kön.

    Ungefär som att auktoritära lärare behöver börja förtjäna respekt genom att visa omsorg, kunskap och pedagogisk skicklighet istället för att tro att alla ska dyrka dem utifrån deras position när lärare inte får respekt automatiskt enbart utifrån sin yrkesroll längre.


    Tänkte om jämställdhet kombineras med jämlikhet i ett perfekt samhälle.

    Ja, kanske en del. För en del andra är det snarare så att det fina i dem ?syns? bättre, också pga att kvinnor (och män) måste släppa fram mer öppna, mjuka, kärleksfulla män.
  • Anonym (#nyfi­kenpåä­mnet) Trådstartaren
    Mon 19 Aug 2019 19:59
    #30
    Anonym (X) skrev 2019-08-19 19:35:05 följande:

    Ett jättestort problem idag är ju att män utsätter andra män för våld. Hur kommer man tillrätta med det?


    Jag vet inte, vet du? En del av problemen är att de inte tar den verbala fajten angående jämställdhet och annat med varann.

    Tjejer bråkar ju en del också, men de kan samtidigt prata allvar med varann på ett annat sätt och på så sätt kanske slipper slå ihjäl varann, om du fattar.
Svar på tråden Fråga för Dig som gillar feminism