• Anonym (Madam­e Mim)
    Thu 15 Aug 2019 00:56
    753 visningar
    62 svar
    +2
    62
    753

    Jag har både hage och koppel på mina barn

    Ja, vad jag har förstått så är detta något provocerande?

    Hagen har vi som en lekhörna, yngsta barnet på 7 månader har sina leksaker där, och trivs i sin hörna... Värt mycket när hon behöver lite fristad från sin 18 månader äldre bror.

    Händer även ibland att vi sätter tvååringen där, om jag behöver gå till övervåningen eller på toa tex.

    Han har lyckats forcera alla barnskydd vi haft, allt ligger i spillror...

    Koppel, ja det är en sele med koppel som vi använder då alternativet är att tvååringen åker vagn istället. Med selen han kan gå och springa och undersöka när vi är ute och går, men ändå under säkerhet, då selen hindrar honom från faror som bilar, tåg, vatten mm.

    Varför är detta så provocerande?

  • Svar på tråden Jag har både hage och koppel på mina barn
  • Anonym (Madam­e Mim) Trådstartaren
    Fri 16 Aug 2019 01:26
    #30
    Anonym (...) skrev 2019-08-15 03:45:26 följande:

    De som blir provocerade av koppel tänker nog främst på hundkoppel. De vet inte vad de pratar om, helt enkelt. Det är ju en jättebra produkt som låter barnet utforska världen utan att springa bort, springa ut framför en bil eller bli kidnappad. Man använder det ju knappast hemma i trädgården... Vi hade en supersnabb tvååring som försvann i stora folkmassor. Köpte sele med koppel inför ett Tivolibesök. Tvååringen var överlycklig i sin sele (koppel) eftersom hon då kunde få springa omkring själv hela dagen, hon var energisk och avskydde att sitta i vagn. Det är ju inte så att man tvingar barnet att gå fot, tvärtom! Jag använde även hage till min aktiva unge när jag duschade, av ren omtanke. Att sitta i en babysitter gjorde henne jättearg men i en hage kunde hon leka med klossar etc. Hon klättrade upp på ALLT och man kunde inte släppa henne ur sikte i en minut innan hon gjorde något livsfarligt. Så som sagt: sele och hage är jättebra och de som relaterar detta till djurhållning gör ett logiskt felslut. Alternativet till dessa produkter är att spänna fast barnet i en sulky eller en babysitter och det upplevs som mycket mer fängslande av ett aktivt barn.


    Precis så!
  • Anonym (Madam­e Mim) Trådstartaren
    Fri 16 Aug 2019 01:45
    #31

    Jag har som sagt 18 mån mellan storebror och lillasyster, och det innebär dels att det inte går att lämna de ensamma för ett toabesök eller dusch. Storebror är antingen snäll mot lillasyster och ger henne leksaker, eller andra roliga saker, som nu senast när han klättrade upp på skohyllan och fick tag på min väska och plånbok, tog ut några småmynt och gav till lillasyster. Som stoppar allt i munnen...

    Eller så testar han att banka en leksak i hennes huvud...

    De kräver konstant uppsikt just nu!

    Därav hagen.

    Och när vi är ute med vagnen så hamnar jag i en olustig sits när storebror sliter sig ur min hand (han hatar att hålla i hand), jag kan inte springa i kapp honom med barnvagnen, då han är supersnabb!

    Alternativet är att han får sitta i vagnen, men jag tycker det är bra att han rör på sig utomhus och utforskar saker, istället för att passivt åka i vagnen.

    Så det är inte av lathet eller att jag behandlar mina barn som djur (som någon kväkte ur sig), utan det är av säkerhet.

    Jag har ett äldre barn också, men då var han enda barnet, och hade då inget behov av hage eller sele.

  • Anonym (Madam­e Mim) Trådstartaren
    Sat 17 Aug 2019 01:14
    #33
    Klimat Apokalypsen skrev 2019-08-16 21:20:57 följande:

    Hage tycker jag inte är vidare provocerande men att ha sitt barn i koppel som en hund ja. 

    Om jag, som har två vilda barn med ett års mellanrum, varav en av den har autism och sprang iväg så fort vi satt ned honom på marken kunde låta bli att koppla våra barn som hundar så tycker jag nog att du också borde kunna ta hand om dina barn på ett bättre sätt.


    Och varför blir du så provocerad av sele och koppel?

    Du nämner hundar vid flera tillfällen. Tror du att barnet känner att det blir behandlad som en hund och tror att han är en hund, är det det du menar?

    Jag tycker att det är ett bättre sätt att ta hand om barn när man sätter säkerheten i första hand. Sen får du ju göra vad du vill med dina barn...
  • Anonym (Madam­e Mim) Trådstartaren
    Sun 18 Aug 2019 02:02
    #60
    Anonym (Voff!!!) skrev 2019-08-17 22:59:59 följande:

    Den som är svag är du som inte är kapabel till att förstå vad folk skriver... har du säkerhetsbälte på dina barn i bilen? Hjälm när de sitter på cykeln? Vaccinerar dem för att skydda dem mot sjukdomar? Sele och hage är för att skydda barn, inte för att man som förälder är lat. I mitt fall när jag var liten så var det det bästa, mina föräldrar är båda två långa, och jag hade inte långa armar. Att gå och hålla mig i handen var helt omöjligt. Jag hatade vagnen och fick panik av att sitta i den, något som mina föräldrar inte ville tvinga mig till. 

    För att jag skulle trivas med livet och få vandra runt som jag själv ville så var selen guld värd! Jag var lydig så det handlade inte om det, men i folksamlingar och andra ställen kan det lätt bli för mycket och då är det bra med sele! 


    Bra skrivet, återigen!
  • Anonym (Madam­e Mim) Trådstartaren
    Sun 18 Aug 2019 02:19
    #61

    Idioter som trollar och provocerar lägger jag ingen tid på att svara. Bara att beklaga om vissa lyckats yngla av sig, eftersom säkerhetstänket och förnuftet är lika med noll...

    Jag misstänker dock starkt att dessa inte har några barn, utan bara söker uppmärksamhet.


    sextiotalist skrev 2019-08-17 22:55:37 följande:

    Läser vid en teknisk högskola mer än 60 mil hemifrån, reste runt halva jorden förra året. Gått en jägarutbildning inom militären, diagnos, skärpt ung man, med stabilt psyke, ambitioner och mycket god fysik.


    Vilken tur att han inte identifierar sig med hundar! *ironi*

    Detta är det enda argument jag lyckats få fram i tråden. Bara massa tjat om hundar och djur.

    Men hade iofs inte förväntat mig något intelligent svar från de som är emot det..
Svar på tråden Jag har både hage och koppel på mina barn