• Anonym (man)
    Mon 16 Sep 2019 15:14
    6398 visningar
    40 svar
    40
    6398

    Du som blev kär när någon av er var gift

    Anonym (nyfiken) skrev 2019-08-17 11:55:31 följande:

    Skilde sig den gifta parten för sin nya kärleks skull?
    Isåfall: Hur lång tid tog det?
    Hur blev relationen sen? Sambo, gift, barn?
    Är ni tillsammans än idag? Hur länge höll relationen/har relationen hållit?

    Snälla dela med dig av din historia. Vill även gärna veta kön på båda parter.

    Om det inte blev skilsmässa för den nya relationens skull, berätta gärna du med om det och hur det slutade.


    Varför tar du för givet att alla som blivit kära i någon när man varit upptagen har agerat på det? Jag tror väldigt många får känslor för andra någon gång i livet men långt ifrån alla väljer ju att agera på det?
  • Anonym (man)
    Mon 16 Sep 2019 15:32
    #38
    Anonym (B) skrev 2019-09-16 15:20:32 följande:
    Va?
    Ska man alltså fortsätta leva med nån som man inte längre är kär i, tycker du.
    Skulle du vilja leva med nån som inte älskar dig? 
    Sina känslor rår man inte över och det är nog ytterst få som lämnar utan att det gör förtvivlat ont. 
    Var försiktig med att döma andra, du vet inte hela deras historia. 
    Nja, alltså, jag håller helt med dig om att det är helt ok att lämna ett förhållande, men att "det skulle vara ytterst få som lämnar utan att det gör förtvivlat ont" är väl att ta i?

    Jag tycker snarare mig se att den som lämnar oftast har huvudet bland molnen och svävar på rosa moln pga av den nya förälskelsen och det är långt ifrån alla som öht bryr sig ett skvatt över vad deras partner känner utan tänker enbart på sina egna känslor. Hur många har inte lämnat för att prova grönare gräs för att sen inse att gräset inte var så grönt som man trodde?

    Visst ska man vara försiktigt med att döma, men man bör nog vara lika försiktigt med att generalisera.
  • Anonym (man)
    Tue 12 Nov 2019 11:45
    #40
    Anonym (Gott slut) skrev 2019-11-12 11:25:10 följande:

    Jag och min man träffades när vi båda var i andra förhållanden. Jag var gift och han var sambo. Det började med att vi träffades genom våra barns aktiviteter. Vi hade så otroligt kul ihop och hittade på mer och mer saker tillsammans med barnen. Våra respektive var aldrig intresserade av att vara med och satt hellre hemma och tråkade.

    Känslor utvecklades och efter ytterligare ca 6 månader så kysste han mig och vi pratade ut om känslor och framtid. Ingen av oss hade ett sunt förhållande och jag lämnade min man på en gång medan han inte lyckades få en lägenhet. Men efter ca 3 månader satt jag ner foten och sa att jag tänker inte fortsätta att träffas så länge han inte har flyttat ifrån hans dåvarande sambo. En timma senare stod han med sina tillhörigheter utanför min dörr och det var 4 år sedan. Nu är vi gifta och har ett barn tillsammans. Han är min stora kärlek och jag kan med säkerhet säga att jag aldrig kommer lämna honom eller vara otrogen. Att det skulle finnas någon slags regel på att man skulle vara otrogen igen om man är i ett förhållande som började med otrohet är bullshit.


    Nej det är inte alls bullshit för det bevisar att man hanterade missnöje över sitt förhållande genom att hellre gå bakom ryggen på sin partner än genom genom ärlighet. Det bevisar att när det kommer till kritan så ljuger man och smusslar hellre än lägger alla korten på bordet och ta en jobbig fajt.

    Så det enda eran lycka bevisar är att ni är trogna så länge allt funkar som det ska och ni är nöjda, vad som händer den dagen ni inte är lika nöjda längre lär visa sig, men risken att man hanterar missnöjet på precis samma sätt som ni gjorde sist är ganska stor jämfört med en person som hanterat det på ett ärligare sätt i tidigare förhållanden.

    Så JA faktiskt ligger det ganska mycket i "en gång otrogen alltid otrogen" eftersom otrohet handlar mycket om hur man hanterar olika situationer och vem som är trogen eller inte visar sig inte förrän man ställs inför en sån situation.
Svar på tråden Du som blev kär när någon av er var gift