• scanmia

    Måste vi byta skola?

    Hur ser alternativen ut? Är de skolor som ni kan byta till bra?
    Det kommer att bli en förändring för barnet som blivit allergiskt hur som helst då han eller hon inte kan vara med hundarna längre. Om det finns andra ok alternativ kan det vara juste att testa dem så att de andra eleverna som fortfarande kan dra nytta av hundarna kan få ha kvar det. 

    Vad har skolan själv att säga? Kanske det är lättare än ni tror att lösa med ett specifikt klassrum utan pälsdjur, eller att de inte har något emot att avverka verksamheten med hundarna.

  • scanmia
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 14:44:52 följande:

    Vi har precis upptäckt allergin nu i dagarna, har inte fått svar från skolan än, mailat både rektor och läraren.


    Men vänta på svar. Det kommer att vara mycket med konstruktivt att ni tar ställning till de alternativ som ni faktiskt har istället för att oroa er för eventuella problem. Det här måste inte vara något stort bakslag. Antingen blir ni hänvisade till en annan skola eller så fortsätter ni där ni är med anpassningar. Skolan måste ha varit medvetna om att allergier kan uppstå när de införskaffade hundarna. De har förmodligen en plan - om inte annat så är det hög tid att de utarbetar en. Möjligen kan du skriva ett mejl till där du förtydligar att du vill bli kontaktad direkt på måndag  så att ni kan reda ut det här. 
  • scanmia
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 15:17:49 följande:
    Vad är det som är dumt? Jag har inte sagt att de inte ska ha kvar hundarna, jag undrar vilka krav man kan ställa i form av anpassning från deras sida.
    Nej, nej, du är inte dum alls utan vill bara reda ut en ny och ganska tråkig situation. Det är självklart att alla möjliga och omöjliga scenarier poppar upp i ditt huvud. Jag vill inte alls förminska det utan bara påpeka att det kanske är ganska många av dessa scenarier som du inte behöver oroa dig för och ta ställning till då de inte kommer att inträffa.

    Jag har en känsla av att det kommer att kännas bättre efter att du har talat med skolan och vet vad du har att välja mellan. 

    Jag hoppas verkligen att ni kommer att komma fram till en bra lösning för dina barn och skriv gärna och berätta hur det går. Kom ihåg att skolan har som första intresse att ha en fungerande skola som är bra för elever, lärare och övrig personal. Dessa mål kommer inte alltid att vara de som är bäst för just ditt barn, men de ska inte gå stick i stäv med era intressen heller. 
Svar på tråden Måste vi byta skola?