• Anonym (Ledse­n)
    Sat 17 Aug 2019 14:24
    1798 visningar
    94 svar
    94
    1798

    Måste vi byta skola?

    Barnen går i en jättebra skola anpassad efter barn med deras svårigheter.. De har även hundar i skolan som stöd.

    Nu har ena barnet blivit allergisk. Hur löser man det här? Måste vi byta skola eller är skolan skyldiga att anpassa sig?

  • Svar på tråden Måste vi byta skola?
  • Anonym (Ledse­n) Trådstartaren
    Sat 17 Aug 2019 19:31
    #71
    BurningDiamond skrev 2019-08-17 19:29:52 följande:

    Du får kanske välja vilket som är viktigast för barnet då. Gå på en allergiskola eller ha en egen hund. Risken för att kombinera båda är att allergin blir värre.

    Och sedan kanske du ska fundera ett varv på hur det kommer falla ut när alla barnen på skolan förstår om terapihundarna inte får komma längre för att ditt barn är allergiskt. Barn kan vara grymma...


    Att barn kan vara grymma vet vi allt för väl.

    Jag har aldrig sagt att hundarna inte ska vara kvar, men OM de inte skulle få det så är det ju väldigt dåligt skött av skolan om de pekar ut mitt barn som anledningen.
  • Sat 17 Aug 2019 19:31
    #72
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 19:30:01 följande:
    Då råkar det väl vara mitt sätt att skriva helt enkelt.
    Eller mitt sätt att läsa. Solig
  • Sat 17 Aug 2019 19:36
    #73
    +2
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 19:20:27 följande:

    Vi tror att en hund kan bli barnets räddning på många plan, det är inte för skojs skull.

    Vi kommer inte skaffa en hund som ger minsta reaktion.


    Problemet med allergier är att man inte behöver se reaktion med en gång. När vi lät dottern skaffa marsvin tog det 3 månader innan sonen fick en rejäl reaktion men efter det kunde han knappt gå in till dem igen.

    Ett annat problem är också att allergier kan bygga på varandra. Även om hen klarar hunden hemma när hen inte varit på skolan kanske hen inte gör det efter en skoldag och vise versa. Skolhundarna kan gå bra om det inte finns hund hemma.

    Jag förstår att ni inte vill byta skola men den risken ökar markant om ni väljer att skaffa hund. Dels för att ni riskerar att barnet får stora problem i skolan med hundarna. Dels för att skolan förmodligen vägrar anpassa allt för långt med hundarna om ni har hund hemma. Sen kommer tyvärr andra föräldrar ifrågasätta er rejält om anpassningarna drabbar deras barn (som säkert också haft det djäkligt tufft tidigare) om ni samtidigt har hund hemma.

    Men framförallt, det blir inte bra att skaffa hund om ni riskerar att behöva göra er av med den om allergin förvärras. Då riskerar ni att hamna i ett läge där hunden måste flytta och barnet är så dåligt att det inte kan gå till skolan. Spelar eg ingen roll om skolan på sikt skulle behöva göra sig av med hundarna. Hen riskerad ändå en period då det inte går vistas där, tjafs med skolan, andra föräldrar o s v.

    Är det så viktigt som du antyder att inte byta skola lägg då planerna på att skaffa hund på hyllan tills vidare.
  • Sat 17 Aug 2019 19:43
    #74
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 19:31:44 följande:

    Att barn kan vara grymma vet vi allt för väl.

    Jag har aldrig sagt att hundarna inte ska vara kvar, men OM de inte skulle få det så är det ju väldigt dåligt skött av skolan om de pekar ut mitt barn som anledningen.


    Jag förstår helt att situationen är väldigt jobbig för er och många i tråden har varit väldigt hårda.

    Jag rekommenderar att du bara tar det lugnt och avvaktar svar från skolan. Därefter (om svaret inte behagar) så får du kontakta skolverket eller något liknande och höra angående skolans rättigheter och skyldigheter. Folk härinne blir väldigt entusiastiska gällande barn och djur...

    Däremot tror och tycker jag inte att du ska tvinga bort hundarna. Är det enda lösningen så bör du byta skola åt barnet. För de andra barnens skull (deras lärande, mentala hälsa osv) och för att ditt barn inte ska bli mobbad. Även om skolan inte säger att ditt barn var anledningen till hundens försvinnande så är barn inte korkade, de kan mycket väl lista ut vad som hände.
  • Anonym (Ego!!­)
    Sat 17 Aug 2019 20:01
    #75

    Så ni funderar på om skolan ska ta bort hundarna för alla andra barn bara för att er unge är allergisk? Snacka om egoistiskt

  • Anonym (E)
    Sat 17 Aug 2019 20:06
    #76
    Anonym (Ego!!) skrev 2019-08-17 20:01:57 följande:

    Så ni funderar på om skolan ska ta bort hundarna för alla andra barn bara för att er unge är allergisk? Snacka om egoistiskt


    Nej, TS undrar vilka skyldigheter skolan har att anpassa sig.
  • Anonym (Ego!!­)
    Sat 17 Aug 2019 20:11
    #77
    -1 +1
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 16:06:46 följande:
    Du skulle hata en förälder som kämpat sig in i väggen för att få skolgången för dennes barn att fungera någorlunda?
    Eh ja eftersom mina barn är exakt lika viktiga för mig som dina är för dig så om du skulle se till så mina barns trygghet försvann (hundarna) så hade jag avskytt dig som pesten. Så sjukt egoistiskt enligt mig. Men du tycker bara det handlar om din unge här uppenbarligen.
  • Sat 17 Aug 2019 21:35
    #78
    +1

    Är ditt barn TS, ett av de barn som terapihunden kommer i direkt kontakt med? Som hunden alltså "arbetar" med?
    Om inte, är väl problemet ganska litet närmast obefintligt, eftersom de allra flesta med pälsdjursallergi reagerar först när de kommer i direktkontakt med djur. Finns det någon eller några i klassen som hunden är med kan väl dessa ha skyddsrock som sedan tas av när de återkommer till klassrummet. För det är ovanligt att "hundlektionerna" bedrivs i klassrummet med alla barn i klassen samlade.

    Det finns ingen hundras som är "allergisäker". Det är inte pälsen i sig som är orsak till allergi utan urin, saliv, talgkörtlar vars allergiframkallande ämnen fastnar i pälsen.

    Det finns ett djurschampo .- Allergenius - som minimerar effekten av allergener  och som för många pälsdjursallergiker har inneburit stor lindring i kontakten med hund och katt. Baksidan är att djuret måste schamponeras rätt ofta minst var tionde dag för effekt, samt att medlet är relativt dyrt.

    Pälsdjursallergi finns i olika svårighetsgrad och allergiker reagerar mycket olika på olika hundar. Min ena sons flickvän reagerar knappt alls på vår familjs hund, men bli starkt påverkad av sin bästa väns föräldrars hund. 

    Så det är inte alls säkert att ditt barn behöver byta skola  eller att skolan måste lägga ner sin hundterapi (vilket de garanterat inte kommer att göra). Däremot kan de tillmötesgå ditt barns behov att inte komma i direktkontakt med hund. Du har allt att vinna på ett smidigt sätt att hantera den uppkomna situationen. Inte bara kräva för egen del, vilket kommer att väcka ont blod hos många barn och föräldrar, utan också kunna backa och visa förståelse för andra som har npf-problem. Ditt barn går där för att det är en trygg miljö efter år av mobbning. Nå, mobbning kan definitivt ses som en risk här om du sätter hårt mot hårt.

  • Anonym (Va)
    Sun 18 Aug 2019 09:45
    #79
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 14:59:39 följande:

    Men får de verkligen säga åt oss att byta skola? Varken vi eller barnet vill det. Jag vill bara veta vad jag kan förvänta mig och vilka krav som kan ställas.


    Men du tycker att det är helt okej att alla andra barn blir drabbad pga ditt barns allergi?
  • Anonym (Ego!!­)
    Sun 18 Aug 2019 09:52
    #80
    -1 +1
    Anonym (Va) skrev 2019-08-18 09:45:00 följande:
    Men du tycker att det är helt okej att alla andra barn blir drabbad pga ditt barns allergi?
    Ja ta lilla gullunge är viktigare än alla andra elever på skolan. Det förstår du väl?
Svar på tråden Måste vi byta skola?