• Sat 17 Aug 2019 20:59
    1542 visningar
    73 svar
    73
    1542

    När VILL barn sova i egna sängar?

    Mim 11 åring vill fortfarande sova hos mig ibland.

  • Sat 17 Aug 2019 21:02
    #3
    +1

    Antar att hon går till sängs mycket tidigare än vad ni gör. För att slippa gräla kanske hon kan få somna i din säng och sedan bär du över henne till hennes egen säng när ni ska sova.

    Tror annars du behöver vara konsekvent även när pojkvännen inte är där för annars kommer hon naturligtvis göra kopplingen till att bli bortvald till fördel för honom och det kommet att skada deras och er relation.

    Testa belöningssystem. När hon klarat 10 dagar på raken utan bråk så får hon en belöning.

  • Sat 17 Aug 2019 21:27
    #6

    Du beskriver att hon i princip till vardags alltid sover i din säng. Då blir det ju per automatik det stället som hon betraktar som sin normala sovplats där hon är van att komma till ro. Sen vissa dagar när pojkvännen är på plats får hon inte längre sova på sin vanliga plats. Klart att hon flippar. Det skulle jag också göra om det kom nån och körde bort mig från min säng. Det blir inkonsekvent. Nån natt då och då vid sjukdom el mardröm eller om nåt hänt är alltid ok tänker jag men ni måste få in rutin på att hennes säng är den normala sovplatsen. Belöningssystem som sagt, samt att du kanske under en period sover på madrass brevid henne när hon sover i sin egen sång för att hon ska vänja sig vid sin egen sovplats.

Svar på tråden När VILL barn sova i egna sängar?