• Anonym (Frust­rerad mamma)
    Sat 17 Aug 2019 20:50
    1521 visningar
    73 svar
    73
    1521

    När VILL barn sova i egna sängar?

    Min dotter är 9 år och vill aldrig sova i sin säng. Jämt i min. Oftast inga problem eftersom vi bor ensamma, inga syskon eller så. Ofta tycker jag såklart också, att det känns löjligt att vi ska sova i olika sängar.

    Problemet är när min pojkvän kommer, att då få bråka med henne i 5 timmar ungefär, för att få henne att gå och lägga sig i sin säng. Hon blir såklart också arg för att han kommer eftersom det gör så hon inte får sova hos mig. Har pratat med Henne såå många gånger att om det fortsätter såhär så får hon börja sova i sin säng jämt. Då säger hon att hon skall bättra sig. Händer aldrig.

    Vad skulle ni göra? Jag håller på att bli galen.

    Om vi låtsas som att jag inte hade någon pojkvän, hade ni tyckt att det var ett problem om era 9åringar sov hos er?

  • Svar på tråden När VILL barn sova i egna sängar?
  • Anonym (Frust­rerad mamma) Trådstartaren
    Sat 17 Aug 2019 22:42
    #7
    Drottningen1970 skrev 2019-08-17 21:27:39 följande:

    Du beskriver att hon i princip till vardags alltid sover i din säng. Då blir det ju per automatik det stället som hon betraktar som sin normala sovplats där hon är van att komma till ro. Sen vissa dagar när pojkvännen är på plats får hon inte längre sova på sin vanliga plats. Klart att hon flippar. Det skulle jag också göra om det kom nån och körde bort mig från min säng. Det blir inkonsekvent. Nån natt då och då vid sjukdom el mardröm eller om nåt hänt är alltid ok tänker jag men ni måste få in rutin på att hennes säng är den normala sovplatsen. Belöningssystem som sagt, samt att du kanske under en period sover på madrass brevid henne när hon sover i sin egen sång för att hon ska vänja sig vid sin egen sovplats.


    Brukar sova på madrass i hennes rum ibland för hon tycker det är mysigt.

    Önskar att hon kunde acceptera att sova hos mig när han inte är här bara. Då det ibland kan gå några veckor innan vi ses, så inte bara några dagar eller så.
  • Anonym (Frust­rerad mamma) Trådstartaren
    Mon 19 Aug 2019 09:25
    #38

    Dottern kan sova i sitt rum, hon är inte rädd för det eller så bara att hon inte vill.

    Eftersom jag separerade med hennes pappa när hon var 2 och inte träffat någon innan så har det bara blivit såhär. Mest för att jag inte faktiskt har något argument när hon frågar mig varför vi ska sova ensamma när vi båda tycker att det är mysigare att sova ihop :)

    I perioder har jag dock bestämt att hon ska sova i sin säng och det har funkat. Hon har även precis nyss fått nytt rum och välja allt själv. Så hon trivs i rummet!

    Men sover helst med mig om hon får välja. Och jag sover faktiskt helst med henne om jag får välja också. Kanske har andra problem med det men inte jag.

    Att lyfta över henne är inte aktuellt då jag inte orkar henne plus att hon har loftsäng så hade inte gått ändå.

    Jag förstår att hon känner som hon gör när hon får sova hos mig jämt förutom när han kommer. Har pratat massa med henne och sagt att hon får sova i sin säng jämt isåfall. Då har hon själv frågat om hon kan sova hos mig bara när han inte är här. Och jag har okejat. Men blir ju problem som sagt. Får bli hennes säng jämt i fortsättningen.

Svar på tråden När VILL barn sova i egna sängar?