• Anonym (Reali­ty check)
    Mon 19 Aug 2019 08:31
    1495 visningar
    9 svar
    +1
    9
    1495

    Flytta till USA efter studenten

    Tyvärr så kan du inte lagligt flytta till USA och jobba där. Du kan vara där max två/tre månader i stöten och under den tiden får du inte jobba. 

    För att få visum måste du antingen plugga i USA (studie visum men då får du troligen inte arbeta), eller ha ett företag som sponsrar ditt green card (vilket går på flera hundra tusen) och för att de skall kunna göra det måste företaget kunna bevisa att just du har såpass unika kunskaper att de inte kan hitta någon amerikan som kan göra just ditt jobb. Eller så åker du ett år som Au Pair men då har du inte så mycket frihet så du kan inte räkna med att träffa din pojkvän så mycket. 

    Ett annat sätt är om du gifter din med en amerikans medborgare men din pojkvän verkar ju vara svensk så då är det inte en möjlighet. 

    Jag har själv tittat på det för min storasyster är halvamerikan och hon och hennes familj flyttade dit för 15 år sedan. Jag har ibland funderat på att flytta efter och de har därför kollat om de kan sponsra mitt Green Card med sitt företag men det går inte då det dels är för dyrt dels så har jag inte kunskaper som är unika som kan användas för deras företag. 

    Ni är unga, den bistra sanningen är att det troligen inte kommer hålla med tidsskillnader och avstånd, ni kommer leva liv helt ur fas med varandra. Det finns få som klarat ens ett år på avstånd, och fyra år är väldigt mycket. Försök ni få det att funka, kanske ni är undantaget. Men du måste vänja dig vid tanken på att du inte kommer kunna följa efter honom annat än på semester. 

Svar på tråden Flytta till USA efter studenten