• Saga92

    BF MAJ 2020

    Trostar skrev 2019-09-06 10:22:14 följande:

    Skönt att höra. Vid mitt missfall så ökade styrkan på strecken väldigt långsamt och nådde aldrig full styrka utan stannade av runt BIM+5.

    Har (såklart...) sparat mina gamla stickor från den graviditeten och styrkan på mitt gravtest på BIM är lika starkt som styrkan på mitt gravtest Bim+5 var då. Hoppas på att det är ett bra tecken.

    Vet att det inte hjälper att testa och försöker att tänka att de flesta graviditeter går ju faktiskt bra, men väldigt svårt när man har haft missfall...


    Jag har också haft missfall tidigare, två stycken denna sommar. Båda i v.6. Nu är jag gravid igen i v.6 och det är så fruktansvärt nervöst. Jag förstår dig fullt ut. När hade du missfall och hur långt gången var du då? Jag har precis som du tagit upprepade gravtest och denna gången sett att dom blivit starka och tydliga. I förra graviditeten som då slutade i missfall så hände det nästan ingenting med styrkan på testerna efter BIM och jag hade små blödningar ända från BIM till mitten på vecka 6 då jag slutligen fick missfall. Dessa två veckor i den nya graviditeten har varit så påfrestande psykiskt eftersom jag varit med om två missfall så nyligen. Det är en stress varje gång jag ska gå på toaletten, kommer det vara blod nu när jag torkar mig..? Skönt att vi ändå är två i detta.

    Kram
  • Saga92

    BF lista

    1/5 - viljaa, Saandrisen, Lavisa,

    2/5 - EmmaAF

    3/5 Saga92

    5/5 - ankan6,

    6/5 - blivande3barnsmamma, zebra, fyrasnartfem,

    10/5 - HejsanJenny,

    11/5 - Hoffesport,

    12/5 - Siggy,

    16/5 - Idapidan,

    17/5 - Humlan1989,

    18/5 - Nowoli,

    19/5 - LBP91, LegoS,

    20/5 - fladdriga svansen, kattunge15, Miruska, flickan89,

    21/5 - ahland,

    25/5 - Majja92

  • Saga92

    Jag är så lycklig just nu, måste bara få berätta. Jag har en doppler hemma sedan jag var gravid med min dotter. Testade idag och jag hörde hjärtslagen hos barnet (eller pulsen i navelsträngen då). Det kom några sekunder men det var så tydligt. Vecka 9+1 är det idag! :D

  • Saga92
    emeliiiiiie skrev 2019-10-03 08:34:05 följande:

    Man blir ju dock väldigt nojig och rädd att ett missfall är på G.. Har en lätt molvärk (inte alls som mensvärk men..) och lite blodblandade flytningar.

    Någon i denna tråd som haft missfall tidigare? Hur märkte man att det var ett missfall?


    Jag har haft två missfall i somras, båda i V6. Det första började med liten brun flytning i början av 6:e veckan. Efter ett par dagar blev flytningen mer röd och efter 4 dagar startade blödningen på riktigt och det blev ett missfall. Det blev som en mens och jag hade inte ont. Det andra missfallet startade med minimal blödning på kvällen redan samma dag som mensen skulle kommit. Sen kom det typ lite på kvällen var och varannan dag i 2 veckor innan det började blöda mer och blev ett missfall. På det andra missfallet förstod jag ganska tidigt att det var på gång för gravtesten var fortsatt svagt positiva trots att veckorna gick. De blev liksom inte starkare.

    Jag håller verkligen tummarna för dig att allt är bra. Det är trots allt vanligt med blödning i tidig graviditet. Min erfarenhet är tyvärr att de gånger jag haft blödning har det blivit missfall. Har en dotter sen tidigare och den graviditeten blödde jag inget alls. Nu är jag i v.10 med denna graviditet och har hittills inte haft några blödningar.
  • Saga92
    Trostar skrev 2019-10-10 09:04:56 följande:

    Hur är era symptom?

    Jag är i vecka 9+4 idag.

    Var väldigt illamående förra veckan, men började äta b-vitamin då. Nu är jag inte alls lika illamående. Kommer illamående då och då.

    Brösten är lika stora som tidigare men inte alls lika spända och ömma. Vaknar varje natt och måste kissa + vaknar tidigt och kan inte somna om ( har ALDRIG haft sömnproblem tidigare). Lite tröttare än vanligt + trög mage.

    Fortfarande oro för missfall. Så orolig för att vi ska komma på kubtestet (i slutet av oktober) och så finns det inget där eller så är bebisen död.... Har inte varit på något vul så har ingen aning om hur det ser ut där inne.

    Mest orolig för att brösten ömmar mindre. Så började mitt senaste missfall....


    Jag är i v.10+3 nu. För ett par veckor sedan blev illamåendet lite mer frekvent men aldrig så jag kräkts. Tror det har börjar minska nu. Annars har jag nog inte så mycket symtom, precis som när jag var gravid med mitt första barn för ett par år sedan. Jag har hört hjärtljuden ett par gånger hemma med doppler. Det har lugnat mig lite. Har varit ganska orolig för missfall då jag hade 2 st i somras. Idag ska jag på ultraljud och NIPT-test. Hoppas på att få se en liten med fina hjärtslag!
  • Saga92
    nypan78 skrev 2019-10-10 12:04:21 följande:

    Kan du höra hjärtljud med doppler redan i v10?


    Ja det gick faktiskt, redan 9+1. En vecka innan det gick det inte. Sen vet jag inte om det var ljud från hjärtat eller navelsträngen jag hörde. I vilket fall som helst hörde jag ju skillnad på min och barnets puls så jag var ändå säker på att jag hörde något. Jag har en Sonoline ultrajudsmonitor.
  • Saga92

    Jag har precis fått resultat på NIPT-testet jag gjorde förra veckan! Ingen förhöjd risk för de kromosomavvikelser man testar för (trisomi 13, 18 eller 21). En liten pojke är det också fick vi veta. Vi har en liten tjej här hemma på 1,5 år. Så häftigt att få en av varje, även om vi givetvis hade varit lika glada för en tjej till :) Nu håller jag tummarna för att ?han? vill stanna hos oss också.

  • Saga92
    Daphodil skrev 2019-10-18 08:59:33 följande:

    Stort grattis! Vilken vecka är du i?


    Jag är i v 11+5. Går alltså in i v 13 på måndag. Vilken vecka är du i? Ska du göra KUB-test eller liknande?
  • Saga92
    nypan78 skrev 2019-10-22 20:50:25 följande:

    Vi var på KUB idag vecka 12+4. Är helt förkrossad över sämsta möjliga resultatet vi fick. 1:2 för trisomi 21 och 1:21 för trisomi 13/18. Ultraljud var fint men blodprovet drog tydligen ner.

    Nu kan jag välja att göra nipt, moderkaksprov på måndag eller fostervattenprov i vecka 15 för att få 100% svar.

    Vet inte om det finns så mycket hopp...


    Tråkigt att höra. Förstår att du är ledsen och chockad. Jag är förvånad att du blev erbjuden NIPT. Då jag gjorde NIPT-test för några veckor sedan sa dom att man vid hög risk för trisomierna på NIPT måste verifiera med fostervattenprov eller moderkaksprov som ger ett resultat.

    Blodprovet var det som drog ner resultatet när jag gjorde KUB vid min första graviditet. Jag fick en risk på 1:277 trots låg ålder (25) och normal nackspalt på ultraljudet. Det visade sig sen att allt var bra. Jag är dock medveten om att 1:277 är ganska låg risk men med tanke på att bästa resultatet är 1:20000 så spelade ju blodprovet stor roll.

    Hur gammal är du? Kanske var det kombinationen av ålder och blodprovet som gav höga risken. 1:2 är hög risk så klart men jag håller alla tummar och tår för dig.

    Många kramar
  • Saga92
    Daphodil skrev 2020-01-20 21:12:43 följande:

    Ni med tidigare el pågående foglossning, hur gör ni med promenader? Siktar på åtminstone 30 min per dag, men jag får mer ont ju mer jag rör mig. Blir det värre eller bättre av att fortsätta vara aktiv?


    Jag träffade fysioterapeut för min foglossning för snart 2 veckor sedan. Hon menade på att det är bra att röra på sig men att man ska undvika sånt som gör ont och som orsakar sned och tung belastning på bäckenet. Promenader är okej om man kortar ner steglängden och går mer långsamt, en förändring många redan gjort spontant pga smärtorna. Fysioterapeuten rekommenderade träning så som cykling (ej stående) eller simning som inte belastar bäckenet så mycket.
Svar på tråden BF MAJ 2020