• Bettan84

    BF MAJ 2020

    Andreaaaa skrev 2020-04-16 22:10:04 följande:

    Jag har ett tag kvar men ska snart. Nu verkar det ju som att man inte blir kvar på BB men mitt bästa tips är annars att plocka med Ipren + Alvedon, de var lite snåla med det sist tyckte jag... Fick ngn Alvedon men med långt mellan gångerna så det gjorde stor skillnad att ha såna snabbverkande av båda sorterna när man tex vaknade morgonen efter och kände sig lite över(genom)körd

    Och de bindorna man fick var väldigt tjocka och obekväma att sitta på, det behövs ju rejäla grejer - men på typ Ica finns det mycket plattare varianter men med lika bra uppsugningsförmåga (Tena etc) som jag tyckte var skönare.

    Min man var snacksansvarig sist och tog sin uppgift på allvar, hade plockat med en massa (onyttiga) bars och kexchoklad och bananer och sånt. Det slutade med att jag redan var proppmätt när de där omtalade ostmackorna sedan kom in efter avklarad förlossning, så de var inte så magiskt goda som alla pratat om, hehe... Men samtidigt tror jag att det var bra med lite sockerkickar, jag hade minutlånga värkar varannan minut konstant i 15h så jag var dundertrött i kroppen på slutet. (Vill inte skrämmas, det var en bra förlossning, men förstod verkligen liknelser vid maratonlopp efteråt!)

    Snart får vi träffa dem, pepp pepp pepp!!!!


    Jag packade också extra Alvedon och Ipren ! Man är mycket klokare den här gången !

    Håller med angående bindorna , jag beställde även såna sjukhus nät trosor från Apotea.se . Klockrent att ha med sig och även ha det hemma de första dagarna .

    Denna gången tar vi inte med oss så mycket snacks . Det finns alltid att köpa där men jag minns att jag inte var varken hungrig eller sugen alls på något .

    Mackan var inte alls magisk hahaha den var helt värdelös .

    Hmm får man inte vara kvar på BB ?
  • Bettan84

    Hmm här på Karolinska i Solna får man sova över ett dygn . Partnern får också vara med på BB men då vara kvar hela tiden och inte går ut . De testar även mamman och partnern innan man blir inlagd

  • Bettan84

    Någon mer som har ont där nere när bebis bökar och rör på sig ? Ajaj det känns som att man har en pinne som ilar .

    Jag kände inte så sist med min dotter men hon kom aldrig riktigt långt ner med huvudet .

    Är i vecka 36 - han kanske fixerar sig ?

    Jag kan knappt gå så när har rör på sig .

  • Bettan84
    Söderlund skrev 2020-04-17 13:49:26 följande:

    Jaddå! För mig känns det nästan som en kniv som rispar till, eller närmast som en elektrisk stöt. Fick förklarat att det är barnet som kommer åt någon nerv i bäckenbotten när det händer. Inte skönt alls!


    Åh precis så känns det . Ajaj såååå obekvämt!
  • Bettan84
    SweetCA skrev 2020-04-17 14:32:10 följande:

    Japp, men jag känner i nerverna i insidan av låren. Min ligger fixerad och lågt


    Åh skönt att man inte är ensam om det . <3 tack för svar ni
  • Bettan84
    Daphodil skrev 2020-04-22 05:34:57 följande:

    Legat vaken med förvärkar inatt. Just nu kommer de ganska tätt och känns rätt duktigt, men inte riktigt som förlossningsvärkar. Undrar vad som sker nu, om det fortsätter stegra eller bara klingar av.

    Med dottern hade jag kraftiga förvärkar i 2 dygn, men öppnade mig inte ett jota. Blev därför igångsatt och det var en tuff förlossning. Önskar så att få "fixa det själv" denna gång och få en bättre upplevelse.


    Hoppas på bättre upplevelse även för dig den här gången, så hade jag också sist och även nu känner jag (speciellt inatt ) förvärkar som varade längre och var rätt jobbiga . Har knappt sovit plus att jag blir extrem varm puh.

    Håller tummarna <3
  • Bettan84
    Andreaaaa skrev 2020-04-22 12:45:05 följande:

    Åh, är så avis på er som är beräknade i början av månaden. Min BF är ju först den 28/5 och det känns som evigheter bort, känner mig hundra år gammal och är SÅ nära psykbrytet.

    Hemma är det så mycket som skulle behöva göras hela tiden och min man är bäst och har i princip tagit all städning i ett halvår nu, lagar mat, leker med barn etc etc så jag har INGET att gnälla på egentligen men jag blir TOKIG av att inte kunna håll det tempo jag vill.

    Med en fyraåring behöver det ju plockas och torkas jämt och det känns liksom fjantigt att be min man plocka upp soffkuddarna eller bädda till den stökiga sängen eller torka upp den där fläcken från golvet som han inte märker. Samtidigt orkar jag fan inte själv heller den tionde gången så nu går jag bara omkring och känner mig trött och fet och stör mig på allt jag vill och borde göra....gah!!!

    Längtar SÅ efter den där känslan av lätt kropp som kommer sen efter förlossningen!!!


    Jag har BF 23/5 och dagarna har aldrig känts så långa och jobbiga som det gör nu . Man försöker vara positiv men jag bröt ihop igår just pga den anledningen du skriver ovan.

    Man känner sig så stressad kring hemmet , med städning , matlagning och inte minst undeehållning av en 5 åring.

    Jag klarar inte av att göra saker längre , så fort jag börjar plocka och städa så får jag ont.

    Det är så fint väder och vi gick ut för att leka i parken , jag var helt utslagen med världens sammandragningar och förvärkar när vi kom hem.

    Jag känner mig också väldigt väldigt varm och tung
  • Bettan84
    Daphodil skrev 2020-04-23 05:34:25 följande:

    Mina värkar återkom på kvällen, och vid midnatt åkte vi in. Strax före 04 föddes vår pojke!


    Åh !!! Stort mega grattis !!! Nu hoppas jag också att mina förvärkar jag fått de senaste 2 dagarna betyder att bebbe är på gång hahaha men det känns som att han kommer vilja stanna inne ett tag till.

    Så kul att höra att det kom igång av sig självt !!!
  • Bettan84
    Daphodil skrev 2020-04-23 12:44:00 följande:

    Det är så lurigt med förvärkar, hoppas det är på gång. Mina kom igång ordentligt efter en långpromenad, så om du orkar det kan du alltid prova. Håller tummarna.


    Åh det ska jag göra, jag gör vad som helst , bra om han vill komma ut lite tidigare då det känns som att han blir en stor bebis .

    Min första vägde 3,9 kg och var 55 lång
  • Bettan84

    Nu stoppas det alla planerade kejsarsnitt i Stockholm som saknar medicinsk grund.

    Jag är glad att jag valde att inte göra snitt denna gången (pga den traumatiska upplevelsen jag hade sist ) för jag är redan inställd på en vaginal förlossning men jag lider med andra mammor som har fått sina snitt avbokade :(

Svar på tråden BF MAJ 2020