• viljaa

    BF MAJ 2020

    Daphodil skrev 2019-12-12 21:24:02 följande:

    Äsch, jag är lite avundsjuk på dig då jag hoppades allra mest på en lillasyster. Men man är ju tacksam oavsett


    Såklart är man ju tacksam oavsett vad, men jag tycker ändå att man får önska lite i smyg ;) om det blir fler barn för er blir det kanske en lillasyster i framtiden!
  • viljaa
    Trostar skrev 2019-12-13 12:50:25 följande:

    Så många pojkar i tråden :D

    Jag har känt på mig sedan vecka 8 att det var en pojke så jag blev inte förvånad på RUL. Hur var det för er? Kände ni på er vad det skulle vara?


    Asså samma dag som jag plussade sa jag till min sambo att detta är en tjej. Jag har varit stensäker sen dag ett haha! Så för mig var det också mest en bekräftelse på rul att jag hade rätt.
  • viljaa

    Nån som har börjat fundera på föräldraledighet? Vi vill gärna vara hemma länge. Tänker att jag börjar till aug-21 och sen är sambon hemma aug-21 till Jan-22 och sen lite omlott så att hon kan skolas in på förskola efter sommaren 2022. Osäker på hur det ska gå ihop ekonomiskt, hur tänker ni kring denna fråga?

  • viljaa
    SweetCA skrev 2019-12-14 12:35:43 följande:

    Hej! Tänker också vara hemma t. o. m augusti 21, sen får vi se. Har faktiskt redan lämnat in ansökan! Har en riktigt bra deal med jobbet om föräldrapenning första året så vi kommer kunna spara en del dagar. Sen blir det ju lite annorlunda om man är hemma ett år till (oavsett vem) med ekonomin. Det har vi inte räknat på. Lite enklare när man vet hur mycket man behöver och hur allt känns med.


    Kul att vi tänker lika! Skönt att ditt jobb har bra villkor. Jag har så att jobbet lägger på 10% från det jag tar ut under första året, men tänker att jag bara ska ta ut typ 3 dagar i veckan. Då har vi 222 dagar kvar när sambon går hem i aug-21, och om han tar 3 dagar/vecka och vi fortsätter att ta ut 3 dagar/vecka under våren-22 så borde det bli ganska lagom med 96dagar kvar inkl lite sommarsemester som man kan ta föräldraledighet på även framöver. Vi planerar också att det ska komma ett syskon höst 2022 eller 2023 så då får man ju nya dagar! :) kom på nu att man kanske måste plocka 5 dagar/vecka för att skydda sgi efter ett år men då kanske vi tar av de med låg ersättning eller nåt. Vi får se!!
  • viljaa
    Mischa123 skrev 2019-12-14 16:57:41 följande:

    Kollade lite på föräldrarpenning på försäkringskassan, min inkomst idag är ca 26000 innan skatt, kan det då stämma att jag kommer få ut knappt 10 000/månad om jag är hemma varje dag den första tiden?

    Det är ju knappt några pengar alls :O


    Den borde bli 80% av vad du har i bruttolön sen dras skatten på det.. kanske kan stämma men 10000 lät ju väldigt lite måste jag säga..
  • viljaa
    Andreaaaa skrev 2019-12-14 17:58:14 följande:

    Det är lite vanskligt att jämföra föräldraledighet sådär, det beror ju mycket på vilken typ av jobb man har, vilken typ av utgifter man har och vilken typ av förmåner man har hur länge man kan vara ledig.

    Jag byter jobb i januari så jag får ingen föräldralön, droppet ner till det som försäkringskassan täcker blir väldigt stort, och vi bor i Stockholm i dyr bostadsrätt (läs: med stora lån), jag har en nyckelroll som gör att jag inte riktigt kan försvinna helt från jobbet och min man är projektanställd så han måste anpassa fl en del efter projektstart/avslut, så att vara hemma i två år finns tyvärr inte på kartan. Däremot har vi rätt lika löner vilket gör det enklare för just oss att dela 50/50 på ledighet.

    Men det jag menar är att alla har helt olika förutsättningar, så jag tror att det är svårt att resonera i grupp kring vad som är bäst...

    Däremot kan jag ju tipsa om att göra en jävligt precis kalkyl över vad ni får ut månad för månad och planera lite hur man lägger resp. semester etc utifrån den. Man kan ju anpassa uttag av ersättningsdagar efter sånt också.


    Tror inte heller det finns något som är rätt sätt / bäst faktiskt, det är ju helt upp till varje familj men är intressant att höra hur andra tänker precis som i alla andra frågor :)
  • viljaa

    27/4 Daphodil, pojke

    29/4 viljaa, flicka

    30/4 - SweetCa, pojke

    2/5 - EmmaAF, pojke

    3/5 - Lillfina, Blivande3barnsmamma- pojke

    1/5 - Heilena, pojke, Gabby

    5/5 - jevana, pojke

    6/5 - 

    8/5 - Trostar, pojke

    10/5 - HejsanJenny

    14/5 - LinneaWookie, flickan89

    15/5 - Stenbocken93

    17/5 - MouS

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså, pojke

    25/5 - m94

    La till dig med daphodil, du hade ramlat bort :)

  • viljaa
    Andreaaaa skrev 2019-12-20 19:50:27 följande:

    Alltså, vad dricker ni??

    I början var man ju så illamående att det var skit samma men HERREGUD vad jag saknar ett schysst rödvin nu!! Det röda alkoholfria är ju inte ens drickbart och ALLA alternativ är så himla söta?! Söt öl, sött bubbel, blaskiga cider, etc!

    Någon som hittat något som kan förgylla en fredagskväll?!


    Nosecco! Tyckte den var en hit!
  • viljaa
    Charlieellerså skrev 2019-12-29 13:03:26 följande:

    Är det någon här som redan fått besvär med foglossning? I två nätter har jag nu haft såå sjukt ont. Har suttit i varm dusch mitt i natten för att lindra smärtan. Sovit trerummare sista nätterna.Alvedon hjälper inte alls. Det ilar i hela bäckenet och strålar ner i benen. Har även ont när jag sitter. Det slog till från en dag till en annan. Är i v 19+0 i dag. Är förskollärare och fattar inte hur det här ska gå i flera månader till. Har foglossningsbälte sedan förut och även tensapparat. Men så här illa har det inte varit så tidigt förut.

    I övrigt så har jag en livlig liten krabat i magen. Nu känner jag sparkar flera gånger om dagen, även utanpå.

    Hur mår ni andra i respektive vecka ?


    Jag har haft lite till och från. För några veckor sen var det helt orimligt och jag kunde knappt gå normalt. Då var jag i v 20-22 ca. Finns tyvärr inget som hjälper direkt :/ hoppas det går över! Mitt kommer och går lite då och då, hittar inget riktigt samband.
  • viljaa
    Charlieellerså skrev 2019-12-30 09:11:40 följande:

    Usch, lider med dig. Har du provat värme när du ligger? Det enda som lindrar lite för mig. Det är ju mååånga veckor att härda ut när man har ont. Även om det är värt det i slutändan. Är det din första graviditet? Håller tummarna för att du får må lite bättre framöver.


    Jaa, sover på värmedyna varje natt. Men jag vet inte, känner nog ingen större skillnad. Har jag ont så har jag typ :/ men men. Som du säger det är värt det i slutändan! Ja det är min första graviditet. Tack, hoppas att vi båda slipper detta snart :)
Svar på tråden BF MAJ 2020