• viljaa

    BF MAJ 2020

    Hallå hur står det till i ERA kroppar? Känner ni er återställda?

    Jag känner mig återställd och har fått tillbaka mensen sen hon var 4 mån. Den har varit någorlunda regelbunden dessa cykler, typ diffat några dagar. Ska vara på dag 19 nu. I 4 dagar har jag haft som bruna flytningar, tänkte först att det var pga ägglossning. Har dock aldrig haft mellanblödningar innan graviditeten. MEN jag mår även illa, har som mensvärk, är allmänt hängig, så sjukt trött och vill bara gå och lägga mig hela tiden. Någon som känner igen sig?

  • viljaa
    Bettan84 skrev 2020-12-26 19:44:31 följande:

    Min 7 månaders vägrar amma . Trodde det var bara tänderna som spökade då han bet mig varje gång. Jag kämpade i några dagar men gav upp . Han vill verkligen inte amma längre. Tur att han äter vanlig mat nu.

    Hur gör ni andra med amningen ?

    God fortsättning


    Hej ! Vi ammar vidare. Inför alla sovstunder och ett gäng gånger på natten. Kanske 7 ggr/dygn ca. Mat petar hon motvilligt i sig 3 ggr/dag!
  • viljaa
    SweetCA skrev 2021-01-14 08:54:03 följande:

    Hur ser er uppdelning ut med att sköta om de små liven? Nätter/dagar och så?


    Dagtid delar vi när båda är hemma, kör inget varannan gång-system utan vi tror att det nog blir jämnt ändå till slut. Morgnar tar i regel pappan. Jag tar alla läggningar/kvällar/nätter, då får vi alla sova mest!
  • viljaa
    Andreaaaa skrev 2021-01-17 21:34:59 följande:

    Jag har också haft lite bryt kring detta. Jag vaknar tidigare med dottern och har extremt många uppvak under natten så när min man kommer upp med sonen (de sover ihop nu) vid 8-tiden på helgerna så har jag lämnat över bebis och gått och lagt mig i typ 2h till för att försöka sova ikapp...Min man har sagt sig tycka det är en bra idé men det är inte som att han kommer upp och tar dottern direkt, jag måste liksom fråga varje gång, och då får jag dåligt samvete för jag känner mig som en latmask.

    Egentid får jag varje helg när mannen går ut med barnen och jag städar lägenheten i 2-3h... ska man skratta eller gråta..?

    Men min man tar typ huvudansvaret för matlagning, sonen, och går och bollar runt med bebis mest hela dagarna när han är ledig, så jag kan inte klaga egentligen - även om han har dålig koll på hennes mat- och sömntider etc (det kommer lösa sig under hans FL tänker jag). Det är mest just sömn och egentid som jag saknar rejält just nu...

    Någon som börjat jobba eller ska snart? Jag drar igång på 50% i mitten av februari! Känns rätt ok ändå


    Jag längtar också efter lååång sömn i många timmar! Men förhoppningsvis så kommer det nån gång. Kanske. :P jag börjar inte förrän till hösten någon gång. Då tar pappan över fl!
  • viljaa
    Bettan84 skrev 2021-01-22 06:03:24 följande:

    För att nämna också på dagarna är han så fast vid mig , han kan inte leka själv mer än 2 min sen grinar han ... han är snart 8 månader och kryper inte alls ...känns som att det är bara min som är så sen med allt .

    Det är som dag och natt jämfört med dottern . Hon var så mycket starkare och självständig men han är så känslig och grinig . Vet inte om det bara är en period men dagarna går bara åt att få honom sysselsatt . Jag är helt slut :( . Hinner inte göra något alls förutom matlagning . (Därav städning på helgerna ).


    Om det är nån tröst så vet jag många bebisar som är väldigt kinkiga just vid 8 mån. Så du är inte ensam ! Här hemma hsr vi en liten klängis också, vill vara nära nära hela tiden helst!
  • viljaa
    Bettan84 skrev 2021-01-27 05:57:56 följande:

    ?Skönt? att det är fler :).

    En annan sak , min pojke vaknar 05.00 oavsett vad jag gör . Det känns som att jag har testat allt men inget hjälper så har ni några tips så får ni mer än gärna ge mig för jag går under varenda morgon .

    Visst kan man själv lägga sig tidigt men då vaknar jag pigg mitt i natten istället och så är jag helt förstörd på morgonen ändå. Sover jag under dagen då kan jag inte somna om på kvällen :/.


    Asså eftersom du testat allt så blir mitt bästa tips att skicka upp andra föräldern! Vi kör så att jag tar natten och pappa morgonen. Vår lilla vaknar oftast 6-7 men även x antal gånger på natten, minst 2-3 ggr iaf. Tror inte man kan ändra bebisens dygn, iaf har vi svårt med det..! Så mitt tips är; acceptera, lägg över på andra föräldern och invänta bättre tider. För könns som att allt är övergående, både bra och dåliga vanor :P
  • viljaa

    Åhh jag är så chockad ! Min lilla majbebis ska bli storasyster i oktober om allt går som det ska! Hon föddes ju igår typ! Nån mer som väntar syskon? <3

  • viljaa
    Andreaaaa skrev 2021-02-20 23:45:00 följande:

    Grattis!!


    Bettan84 skrev 2021-02-23 05:47:40 följande:

    Wow ! Stort grattis !!!


    Tack<3
  • viljaa
    Andreaaaa skrev 2021-02-20 23:45:00 följande:

    Grattis!!


    Bettan84 skrev 2021-02-23 05:47:40 följande:

    Wow ! Stort grattis !!!


    Tack<3
  • viljaa
    Bettan84 skrev 2021-02-23 05:48:24 följande:

    Ger ni burkmat eller lagar ni maten till era små ?


    Lagar, har faktiskt inte ens köpt nån burk. Inget vi funderat så mycket på direkt utan har mest blivit så haha! Vi lagar typ alltid all mat till oss själva och äter i princip inte fabrikat så har varit väldigt lätt att bara sluta salta i grytan och salta på tallriken istället. Vi undviker gluten så gott det går till lillan så äter mindre pasta nu än innan, men det är väl det. Och ibland om det ska vara honung etc tar vi såklart undan till henne innan :D
  • viljaa
    Bettan84 skrev 2021-02-25 06:19:50 följande:

    Tack för svaren :). Jag lagar själv mat men ger burk någon gång i veckan . Får dåligt samvete när jag gör det haha men det hjälper när man inte hunnit laga eller när han ska ha mat pronto haha


    Det är ju vältestad mat i burkarna så ha inte dåligt samvete för det! :)
  • viljaa
    HejsanJenny skrev 2021-03-10 15:43:30 följande:

    Stort grattis. <3 Här försöker vi också få till ett litet syskon sedan några månader tillbaka.


    Åhh tack ! Känns så spännande. Känns som att jag nyss var gravid samtidigt som det känns som i ett annat liv. Och det var det ju på ett sätt också, stor skillnad att vara gravid när man inte hade barn och nu när man har en liten mini hemma redan. Nu hinner man ju knappt känna efter. Vet faktiskt inte hur långt gången jag är heller men ska göra ultraljud i veckan för att få reda på det!

    Vad spännande!<3 hoppas ni får plus snart!! Hur var det med majbebis, försökte ni länge? Ammar du nåt fortfarande eller har kroppen ställt in sig som den ska? :)
  • viljaa
    HejsanJenny skrev 2021-03-12 07:23:35 följande:

    Gud så spännande! Förstår att det måste vara en helt annorlunda upplevelse. Förut hade man ju liksom tid att analysera och fundera över allting i mikrodetalj, haha. Försökte ni länge och aktivt? <3

    Tack! Jag hoppas också det! Det tog oss ganska exakt ett år att få till majbebisen, då räknar jag från att vi aktivt mätte ägglossning osv. Sen har jag haft otur med flera missfall. Men jag känner mig pepp och glad och optimistisk! Min mens är helt regelbunden igen. Jag är lite i tankegångarna som du nämner ovan. Jag har liksom inte tid att känna efter så mycket, man bara kör. När föddes er första? Här hemma firade vi precis 10 månaders dag <3


    Jaa helt annorlunda nu! Med majbebben så hade man ju som sagt järnkoll hela tiden men känns som att dena graviditeten bara kommer swisha förbi. Nä det gjorde vi inte, det var inte meningen alls att jag skulle bli gravid men så blev det ändå. Till skillnad från majbebisen som var väldigt planerad :)

    Åh vad spännande!! Skönt med regelbunden mens också, underlättar ju en hel del. Min hann inte bli regelbunden:P hoppas verkligen det går smidigt för er och att ni slipper missfall nu! Hon firade också precis tio månader så blir typ exakr 18 mån emellan :)
  • viljaa
    Bettan84 skrev 2021-03-22 11:06:48 följande:

    Hur länge sover era under dagen ?

    Min sover 2-3 timmar Max


    Vi är nånstans mellan 1 o 2 sovstunder, men blir typ 2-2.5 h/dag och kanske 11-12 på natten :) med massa uppvak då nen aja haha
  • viljaa
    Stenbocken93 skrev 2021-04-04 19:33:14 följande:

    Är gravid igen! Helt otroligt!

    Det kom som en chock i onsdags när jag tog testet men nu har den värsta chocken lagt sig och vi siktar in oss på bebis nr 2 i december. Tur att jag har postafen liggandes hemma sen förra graviditeten. Illamåendet är redan igång, ca 2 veckor tidigare än förra gången. 


    Åhhh vad roligt, grattis ! <3 här har vi nedräkning till kub om två veckor, blir bebis i oktober/november för oss! Hur gör ni med förskola nu när ni får tätt? Jag funderar på att ha båda hemma, men är nervös för hur det ska gå:P
Svar på tråden BF MAJ 2020