• Trostar

    BF MAJ 2020

    När jag sitter ner så får jag som en "tryckande" känsla. Känslan sitter i det jag tror (?) är övre magsäcken? Sitter mycket högre än livmodern i allafall. Precis under brösten.

    Någon som vet vad det är? Känner det ibland annars, men senaste veckan har jag känt det varje gång jag sitter ner. Försvinner om jag ligger eller står upp. Gör inte ont, men lite obehagligt eftersom det är som en tryckande, nästan lite kvävande känsla.

    Känner någon annan såhär?

  • Trostar
    jhms skrev 2019-09-09 09:48:16 följande:

    Jag tror att mitt illamående beror på graviditet. Senaste veckan har jag ibland blivit illamående direkt när jag ätit eller när jag inte ätit på länge. Idag var det hemskt, är det normalt att bli illamående när man äter? Mådde bra innan men så fort jag åt lite bara så kom illamåendet direkt och det känns som jag ska spy...


    Ibland mår jag bättre när jag äter och ibland blir jag illamående just för att jag äter.

    Idag vaknade jag med riktigt svullna och ömma bröst som släppte nästan direkt så nu är de inte alls lika ömma. Inte heller lika illamående idag som jag var igår. Så nu börjar man noja över att symptomen är mindre idag!
  • Trostar
    flickan89 skrev 2019-09-09 17:03:15 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här =) 

    Vi har försökt bli gravida i 2,5-3år. Gjort utredningar och allt vad det innebär. Ofrivillig barnlöshet är diagnosen.. I augusti var vi på första mötet på en IVF klinik. Fick sprutor och allting som ligger redo i kylskåpet. Skulle börja 2a mensdagen. 

    Men min mens har varit lite varierande de senaste 2 månaderna. så jag tog ett test i lördags som vi glömde kolla av (konstigt nog) kollade efter en timme då var det ett svagt streck.. men det kan vi ju inte gå på sa vi..

    Hade rejäl mensvärk igår kväll så jag tog en alvedon. Då kommer alltid mensen på natten. MEN inte denna gången.. Så jag gjorde ett test imorse. och det var 2 streck!! 

    Jag är gravid! Lyckan är total! 

    Kollade gravidkalender och den sa beräknat 20e maj. :D Jag ska dock ta ett digitalt test ikväll med tänkte jag för att vara på säkra sidan :D

    Inte konstigt mina bröstvårtor är ömma och jag är dödstrött! 


    Grattis!!!!!!
  • Trostar
    Lilla Myy skrev 2019-09-09 20:44:58 följande:

    Jag får rejält ont på höger sida någon gång per dag. Jag vaknar även på nätterna av smärtan å kallsvettas är detta normalt? I övrigt har jag inte några direkta symtom mer än att bröstvårtorna kan ömma å är trött, men de var jag innan oxå.


    Vill inte skrämmas, men det kan vara utomkvedeshavandeskap. Be om ett vul på sjukhuset! Beskriv dina symptom så tar de emot dig!
  • Trostar
    jevana skrev 2019-09-10 05:17:13 följande:

    Känns som att symptomen blir mildare varje dag nu, är så orolig! Ska pä vul i måndag (6+6) men det känns lika delar skrämmande som lättande.


    Samma här. Brösten var jättesvullna och ömma i helgen. Nu är de inte alls lika svullna och ömma. Mår lite illa mest hela tiden och klarar inte av att tänka på vissa maträtter och känslig för lukter, men hur vet man att det är aymptom och inte inbillning? Vecka 5+2 här
  • Trostar
    jevana skrev 2019-09-10 07:13:31 följande:

    Säg det.. är också rädd att man hittar på symptom som inte egentligen finns. Med dottern kom och gick symptomen också från en dag till en annan så jag borde veta bättre än att oroa mig för allt.. imorse mådde jag illa iaf så det är ju alltid något :D


    Efter jag skrev inlägget fick jag springa in på toaletten. Stod och hulkade över den men kom inte upp något. Men samma där- är det ett riktigt symptom wller bara något man tänkt fram? Väntan till 12 veckor är evighetslång!!!
  • Trostar
    Hoffesport skrev 2019-09-10 08:02:16 följande:

    Inte en aning, ringde min barnmorska och hon bokade in mig redan nästa vecka.

    Kanske så att mitt landsting bokar in tidigare för första gångs föräldrar?


    Första gången jag var gravid (missfallet) fick jag en tid i vecka 7. Denna gången föreslog de vecka 7 igen, men eftersom kag ville komma över missfallsgränsen från förra gången fick jag tid i vecka 7+5 istället.
  • Trostar
    EmmaAF skrev 2019-09-10 13:55:31 följande:

    Inväntar ultraljud nu för att se vad mina bruna flytningar innebär.. har ställt in mig på missfall dock :-/ så nervös just nu.. denna bergodalbanan alltså


    Håller tummarna!!!
  • Trostar
    EmmaAF skrev 2019-09-10 16:02:46 följande:

    Allt såg jätte bra med bebis <3 Ååååååh sån lättnad

    Vecka 6+2


    Grattis!!!!
  • Trostar

    Har varit så spänd i ryggen senaste timmarna. Inte ont, bara spänd som att musklerna är konstant hårda. Mest spänd i svanken på höger sida. Tränade lite lätt igår kväll och lite idag på lunchen.

    Någon mer som har liknande? Vad gör ni åt det? Gör som sagt inte ont men är obehagligt.

Svar på tråden BF MAJ 2020