• Sun 3 Nov 2019 19:43
    55912 visningar
    3640 svar
    3640
    55912

    BF MAJ 2020

    flickan89 skrev 2019-11-03 19:16:42 följande:

    Det här illamåendet tar kol på mig! Jag mådde bra 1 vecka utan att kräkas och tänkte gud vad skönt att det vänt....men när jag gick in i vecka 12 i början på denna veckan kom det tillbaka som en käftsmäll 1000 gånger värre.. mår illa hela dagarna spyr morgon och kväll.. innan var det mest bara kvällen och typ varannan kväll kanske..

    Det är pisstråkigt att vara gravid! Jag ser ingen njutning alls! Magen har börjat synas men jag tror inte jag förstår vad det är som händer.. är bara så less på detta jävla måendet!

    Inte nog med det så har vi vattenläcka i badrummet också som tar kol på mig! Riva riva riva och damm överallt!

    Förlåt att jag är gnällig känner bara faan vad tråkigt det är att vara gravid!!

    Jag hoppas jag förstår och får lite hopp och glädje igen på kub på tisdag..


    Stackarn, vet precis hur det känns.

    Exakt så här kände jag mig i lördags, rätt knäckt efter illamående i 7 veckor. Då insåg jag att jag inte provat Postafen (receptfritt) och mitt illamående försvann inom en timme från det att jag tog första tabletten. Har du redan provat Postafen eller kan det vara värt att prova?

    Jag åt kött, stekt potatis och gräddsås för första gången på över 7 veckor idag. Jag får nog tacka medicinen för det. Ska ta den hela veckan och ta en paus under helgen för att utvärdera.

    Om du redan provat Postafen och inte tyckt att det funkar beklagar jag verkligen. Det enda tips jag har då är att bunkra de matvaror du tycker känns säkra att äta, även om det blir rätt monotont. Jag har redan ledsnat på bananer men de har hjälpt många gånger. 

    Vill du ha ett recept på torsksoppa så hör av dig. Jag tyckte den var så enkel och smakade bara lätt av grönsakbuljong attt jag tyckte om den även om min mage spydde upp allt halvvägs genom måltiden. 
  • Mon 4 Nov 2019 20:34
    Aryzza skrev 2019-11-04 15:41:51 följande:

    Nu vågar även jag hänga på här :) har vart på KUB och fått bra resultat. Beräknad till den 10e maj, första barnet, blev till på första IVF-försöket.

    Mår fortfarande fruktansvärt illa De flesta dagar men spyr aldrig. Undrar också vart mitt jävla glow är någonstans :D


    Välkommen Aryzza och grattis till bra resultat!
  • Mon 4 Nov 2019 20:36
    flickan89 skrev 2019-11-04 06:39:54 följande:
    Prostafen provade jag tidigt men det funkade inte.. sen fick jag legigamp comp utskrivet och det har hjälpt någolunda fram tills nu.. har också använt seaband och dom hjälper bra tycker jag! Jag slipper liksom "åksjuke" illamåendet med dom..

    Jag lever på clementiner äpple och yoghurt typ..

    Ibland får jag i mig lite vid lunch men det är ytterst lite..

    Fisk är jag tyvärr inget stort fään av tycker det luktar vedevärdigt men tack ändå!
    Kämpa på! En dag blir det bra igen :)
  • Tue 5 Nov 2019 17:05
    nypan78 skrev 2019-11-05 09:01:50 följande:

    KUB resultatet bekräftat på moderkaksprovet, trisomi 21. Vi är helt förstörda...


    Så tråkigt för er med det beskedet <3
  • Wed 6 Nov 2019 17:40

    Ja vissa besök känns mer onödiga än andra men skönt att de har ett vakande öga över din graviditet Glad Det mest "onödiga" jag upplevt var när jag blev remitterad till ett sjukhus 1,5h bilfärd från min arbetsplats där läkaren kunde konstatera att en pigmentfläck skulle tas bort - om ett halvår...Totalt blev det 3 besök på vc/sjukhus där alla påverkade min arbetsnärvaro.

    Har efter 1 veckas försök äntligen lyckats boka RUL över telefon. Spec mvc har bara 1h telefontid varje dag där jag bor och nu när deras linje varit stängd 4 arbetsdagar på raken (oklart varför) blir man lite trött på det ständiga jagandet. 

  • Wed 6 Nov 2019 17:47
    Daphodil skrev 2019-11-06 17:43:03 följande:
    Vad trist! Men blir du inte automatiskt kallad till RUL menar du?
    Eftersom jag gjorde KUB privat och då avbokade min TUL tid på spec mvc hamnade jag utanför loopen att få en tid för RUL senare i år.
  • Wed 13 Nov 2019 09:58
    brownfox skrev 2019-11-12 19:40:29 följande:
    +1 här nu. Kom hem från jobbet idag pga förkylning, eller pga jag tappade rösten Skrikandes annars blir jag aldrig sjuk.

    Har ni märkt att det finns ingenting man får använda vid förkylning nar man är gravid?? inte ens nässpray, all te har hibiskus eller ingefära i, alla halstabletter måste man kolla 10 ggr om det är något i man får ta eller inte..... 

    Har någon något att rekommendera förutom koksalt? Solig
    Jag har varit förkyld i över en vecka nu (var nästan frisk i söndags men sen kom 2:a vågen). Jag fick använda nässpray med namn Nasin (lite sämre varighet än Otrivin men bättre än koksaltspray såklart). Sen tog jag Bafucin men det hjälpte faktiskt inte alls så jag sket i det (hade halsont från helvetet som strålade ut till öronen).

    Nu när jag har använt Nasin så många dagar blev jag osäker på att fortsätta eftersom man inte ska använda det för länge (nästäppa som kan bli svår att bli av med). Jag behövde verkligen någonting för näsan och nu tar jag koksaltspray med Aloe vera. 

    Kolla om du kan få tag i Nasin, har sett det på flera apotek och den är OK för gravida. Gjorde mitt liv lättare.
  • Wed 13 Nov 2019 10:01
    malinmalan skrev 2019-11-12 21:05:01 följande:

    Här är en till som tyvärr måste lämna denna grupp.. Fick besked om missed abortion på KUB-ultraljud i förra veckan =(


    Tråkigt <3
  • Fri 15 Nov 2019 15:33

    Är också kluven kring vaccinering mot influensa. Jag tycker vaccin i grunden är bra men vissa känns mer nödvändiga än andra. Vissa personer blir ju riktigt dåliga av vaccineringen så jag vet inte hur jag ska tänka kring det. Riskera att bli riktigt dålig av vaccinet eller riskera att få det på riktigt i vinter. Har bara haft influensa när jag var 12 men det betyder inte att jag inte får det i vinter nu när man bär på ett barn och immunförsvaret är något sämre. 

    Vill gärna höra fler berätta som har tagit vaccinet tidigare år.

  • Sat 16 Nov 2019 17:40

    Tack för era inlägg om vaccinering. I slutändan tror jag man finner det bästa svaret "hos sig själv". Har ett par veckor på mig att nå till 16 fullgångna veckor samt bli frisk från denna förbannade förkylningen innen beslut behöver fattas.

Svar på tråden BF MAJ 2020