• Mon 25 Nov 2019 18:15
    55826 visningar
    3640 svar
    3640
    55826

    BF MAJ 2020

    27/4 - Daphodil

    29/4 - vilja

    1/5 - Heilena, Gabby

    6/5 - Blivande3barnsmamma

    3/5 - Lillfina

    8/5 - Trostar

    10/5 - HejsanJenny

    14/5 - LinneaWookie, flickan89

    15/5 - Stenbocken93

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94
  • Mon 25 Nov 2019 18:19

    Vet att det är långt kvar till BF men jag har redan börjat se över att köpa barnvagn nu när det kommer en julrea om en månad. Är det helt tokigt att köpa barnvagn innan årsskiftet eller? Visst ska man inte ropa hej förrän man har kommit över bäcken (fött barnet) men man kan väl få våga tro att det kommer gå bra?

  • Tue 26 Nov 2019 12:34

    Då köper jag nog vagn inom kort. Har efter många överläggningar och två besök i affär fastnat för Emmaljunga NXT60F 2020 med lufthjul. Försökte tänka steget längre och köpa en vagn som kan bära två barn senare, ifall man får ett lillasyskon innan den första vuxit sig ur vagnen, men det var mer ekonomiskt att isåfall köpa en syskonvagn i ett senare skede. NXT90 modellen kan bara ha två delar samtidigt om man inte använder Flat sittdelen (och jag vill definitivt inte ha deras ergonomiska sittdel).

    Till min glädje har en lokal butik bästa priset vilket gör mig glad. Viktigt att stötta fysiska butiker också så inte allt stänger igen.

  • Thu 28 Nov 2019 19:02
    Nextchapter skrev 2019-11-28 17:11:45 följande:
    Har också kikat på dessa :) vilka fördelar/nackdelar såg du med Respektive av dessa? Har mest funderat på NXT90F. Men har inte kikat nått i butik ännu.
    Jag är idag i 16:e veckan, 15+5, och RUL är 23e december. Själv?

    Jag tror också jag håller ut tills RUL med barnvagnsköp men det är alltid så svårt att låta bli att köpa när ett bra erbjudande lockar. My Baby erbjuder ett bra paketpris men det krävs att man tar sig till Torslanda, Gbg, för att hämta allt. Dock har de inget öppet köp eftersom det är en beställningsvara. Alltså väldigt klokt att vänta till RUL är avklarad.

    Först tänkte vi köpa 90 för att kunna ha möjlighet att ha två syskon i den ifall nr 2 kommer tätt inpå (vilket vi hoppas) med hjälp av Go Double tillbehöret. Tyvärr går inte Flat sittdelen att använda till denna lösning och jag vägrar den ergonomiska sittdelen. Jag hade inte velat sova på det sättet som ergo-delen tvingar min kropp att göra så jag är tveksam till det för mitt barn. Då insåg jag att det blev meningslöst att betala 2000 kr extra för att ändå inte kunna nyttja den bästa funktionen med 90, två syskon i en vagn. Jag gillar även de större däcken.

    60 tänkte jag hela tiden skulle vara för liten med pluttiga små hjul men vi provade den och gillar den lika mycket. Jag tror också man blir lurad av att prova en, tillsynes lätt, lite större vagn som 90 och sen få en chock när barnet och all last är i. Då sparar man ca 2 kg tror jag med 60-chassit. En butiksassistent sa att hjulens mindre storlek är helt okej bara man är uppmärksam på rötter och andra ojämnheter ifall man rör sig i skogen. Vi vill ha lufthjul med grovt däckmönster men tror att vi klarar oss med de mindre hjulen på 60.

    Hoppas dessa tankar hjälper reda ut vagnröran
  • Thu 28 Nov 2019 19:57
    Andreaaaa skrev 2019-11-28 19:38:32 följande:
    Kastar mig in i barnvagnsdebatten utan att nån bett om min åsikt, som nån slags svärmor, men om jag skulle tipsa alla om något så är det verkligen att köpa en barnvagn som man kan ha mjuklift i!!

    Det hade vi förra gången, och förutom att det är oändligt mkt enklare att bära med sig mjukliften (som en lätt bag) så väcker du inte bebis som somnat när du kommer in från promenaden genom att behöva krångla ut bebisen/krångla av halva vagnen. Även om man bor i hus eller lägenhet med stor hiss och kan ta in vagnen är det praktiskt, för det finns många tillfällen när du inte kan ta med vagnen in, som på BVC, på fik, på besök hos vänner etc.

    Vi använde också mjukliften som resesäng, enkelt att ställa den mellan sig i en dubbelsäng eller mellan dig och väggen i en enkelsäng, så har du alltid med dig en trygg plats åt bebis och undviker att bebis rullar iväg eller fastar i springan mellan vägg och säng.
    Intressant ang mjuklift, värt att överväga. Då sparar man in på en liggdel à cirka 3200 kr från Emmaljunga Glad
  • Fri 29 Nov 2019 23:07
    Nextchapter skrev 2019-11-29 08:42:09 följande:
    Okej, jaha, ja F-delen vill jag också ha så bebisen kan ligga ner helt.! Jag trodde 60 va mkt mindre i både liggdel, sittdelen o hjulen, men det är bara hjulen och vilken då? Vi bor ute på landet, så är lite halvt tveksam till den 60 om hjulen är mindre.. Hmms, svårt det där.

    Visste faktiskt inte att man kunde ha 90 som en syskon-vagn. Har bara läst om den som en mer rejälare vagn är 60 som kallas city vagn. Säkert för den lite nättare storleken då.

    Dock har jag lite problem med ryggen och är kort, så vikten är också viktig. Jag har även kollar på upababys sortiment, speciellt Vista, men tror inte man kan kolla på den i nån butik i närheten som jag bor tyvärr. :/

    Det med mjuklift, använder man den i liggdelen då? Är det något som Emmaljunga också har? Eller får man köpa en annan o lägga i?

    Inte lätt detta med vagn, o babyskydd mm, vill gärna kunna haka på babyskyddet på vagnen med helst.
    60 är mindre och det syns på hjulen och chassit samt att man inte kan ha två delar samtidigt (2 barn). Alla ligg/sittdelar är identiska med 60, 90 och Twin.Med tanke på att du bor på landet kanske 90 chassit lämpar sig bättre men det som butiksbiträdet poängterade är att 90-hjulen har lättare att ta sig över rötter och stenar medan med 60-hjulen så tar det stopp oftare och man får lyfta på framhjulen för att ta sig vidare. Är man då ute på ojämn terräng dagligen är det nog värt med 90-chassit.

    Det finns en bra jämförelse NXT60 vs NXT90 på Youtube, Emmaljungas egen kanal.

    Precis, barnvagnsdjungeln är snårig och svårorienterad Flört
  • Sun 1 Dec 2019 22:13
    flickan89 skrev 2019-12-01 20:02:21 följande:

    Jag är i vecka 17 nu och spyr fortfarande nästan en gång om dagen (lär göra det ända till maj känner jag) MEN nu till min fråga.. jag går fortfarande ner i vikt men magen växer på som den ska. Är detta vanligt? Att man kan gå ner i början sa min bm tidigt men nu är jag snart halvvägs.. armar och ansikte försvinner sakta men säkert på mig.. börjar bli lite orolig :/


    Jobbigt för dig att det inte vill ge med sig. Enligt 1177 kan det ta längre tid innan man ser att vikten ökar igen. Vissa går inte upp förrän efter v 20. Om du har koll på vad du vägde innan graviditeten och kan väga dig nu så kan du räkna ut ditt vikttapp procentuellt. Det är en siffra du kan ta upp med BM på telefon så får de ge dig råd. Reflektera även över om du kan behålla vätska eller om det är ett problem också. Om du mår dåligt tycker jag ett samtal till BM är på sin plats. De vet bäst!

    Denna veckan är jag också i v17 och nu för första gåmgen ökar jag i vikt. Så det tar tid för vissa. Hoppas du mår bättre snart!
  • Tue 3 Dec 2019 17:35
    viljaa skrev 2019-12-03 15:26:43 följande:

    Kul att se att det gått bra för många av er på RUL! Verkar vara en pojkmånad i maj - är det någon som väntar en flicka? :)


    Jag väntar på RUL (23 dec) men jag har en högst okvalificerad gissning att det är en flicka. Har mått betydligt sämre än min syster som fick en pojke och tyvärr har jag bara den svaga referensen att utgå ifrån. Dock bättre än inget. 
  • Tue 3 Dec 2019 21:41

    Daphodil: Ja där ser man - det kan bli vadsomhelst i slutändan Glad

    Viljaa: Dagarna går lika långsamt nu som de gjorde innan KUB. 20 långa dagar...får helt enkelt njuta av alla er andras besked om ni valt att ta reda på könet. Det är ju också skoj!

  • Sat 7 Dec 2019 10:40

    Trostar: det lät inte skönt alls. Jag får bara en kort skarp smärta någonstans i livmodern vid toabesök men det är inte som du beskriver det. Att va hård i magen ställer nog till det rätt mycket. Hoppas någon annan här har lite koll på vad det kan bero på.

Svar på tråden BF MAJ 2020