• Trostar

    BF MAJ 2020

    Ni som är i vecka 7-8, hur är era symptom?

    Förra helgen mådde jag så dåligt så jag undrade hur jag skulle klara av det här, men senaste dagarna har jag mått bättre. Måndagen mådde jag piss, mådde skit på tisdag kväll, bra på onsdag, lite dålig på torsdag, igår bra, idag bra.

    Har bara liiiite illamående, mer som lite åksjuka som kommer och går. Känner avsmak för vissa maträtter och vill inte dricka kaffe (älskar kaffe i vanliga fall). Ömma bröst, mycket vita flytningar, trött.

    Går in i vecka 8 imorgon och eftersom jag inte kräkts eller mår mer illa nu senaste dagarna så tror jag såklart att något är fel (Denna jobbiga oron!!!).

  • Trostar

    Hur hanterar ni denna väntan?

    Jag är i vanliga fall väldigt aktiv, tränar, umgås med vänner, är ute på kvällarna och gör massa saker. Nu är mina bra timmar mellan ca 10-18 på dagarna. Övrig tid är jag illamående och trött = ingen lust att hitta på något. De bra timmarna försöker jag hitta på något roligt, men då kommer ju jobb och annat mellan...

    Vad gör ni nu dessa veckor? Är i vecka 9 imorgon och har inte velat berätta om graviditeten för någon pga tidigare missfall.

    Ikväll ska sambon iväg med gemensamma vänner, något som jag hade följt med på i vanliga fall, men nu känns det 0 roligt för jag VET ju att jag kommer må illa och vara trött så att jag vill hem....

    Så tacksam för graviditeten. Väldigt tacksam för alla symptom så länge som det betyder att bebis mår bra, men att vara gravid är SÅ TRÅKIGT.

  • Trostar
    kanela84 skrev 2019-09-30 14:08:18 följande:

    Tar bort mig själv...bryter ihop och kommer förhoppningsvis igen....

    BF lista

    1/5 - viljaa, Saandrisen, Lavisa, aejvg, Ngravid

    2/5 - EmmaAF, Gabby

    3/5 - Saga92, EnNathaliee, JohannaMem

    4/5 - jevana,

    5/5 - ankan6, höstmamma

    6/5 - blivande3barnsmamma, zebra, fyrasnartfem, Rasmusmamma88

    9/5 -  trostar,

    10/5 - HejsanJenny,

    11/5 - Hoffesport, almqvist, LinneaWookie, DTFM

    12/5 - siggy, rebeckall

    13/5 - Habba

    15/5 - Stenbocken93

    16/5 - Idapidan, someone33, M1lla

    17/5 - Humlan1989,

    18/5 - Nowoli, Söstrami83, citronen95

    19/5 - LBP91, LegoS, nellienypon, malinmalan, Stompelompa

    20/5 - fladdriga svansen, kattunge15, Miruska, flickan89,

    21/5 - ahland,

    23/5 - Nextchapter, Arrowl

    24/5 - wifeV, smirreochsmulan

    26/5 - Millemupp, pappersdocka, M94, Bettan84

    28/5 - trudellutt, Rhubarb

    30/5 - kristina27, extrembarnlängtan

    31/5 - Miss XXX, Enniie

    4/6 - JordemorKattis


    Nej! Har du fått missfall? Kramar <3
  • Trostar

    Någon mer som äter B-vitamin mot illamåendet?

    Började i söndags så har ätit nästan en vecka. Mycket mindre illamående senaste två dagarna. Och såklart blir man orolig för att symptomen minskar......

    Går in i vecka 10 imorgon. Kommer väl få spel om jag går in i spökveckor helt!

  • Trostar
    Andreaaaa skrev 2019-10-10 07:42:50 följande:

    Hur tränar ni nu? Jag styrketränar normalt sett men har inte vågat sedan jag plussade, har varit trött och förkyld med nojar också över att jag ska göra något som orsakar en blödning under tex ett ben- eller magpass... Och konditionsträning känns väl allra minst lockande just nu, är yr och blir flämtig av minsta ansträngning. Hur resonerar ni andra?


    Har försökt att styrketräna, men blir oerhört illamående så fort min puls går upp för mycket. Så mycket så jag sist fick lägga mig på golvet i en timme för jag klarade inte av att stå upp. Trist för jag är van vid att träna och vara väldigt aktiv.

    Just nu är det promenader som gäller. Försöker med lite lätt yoga/pilates för det går bra när jag tar det lugnt. Funderar på att simma senare i graviditeten!
  • Trostar

    Hur är era symptom?

    Jag är i vecka 9+4 idag.

    Var väldigt illamående förra veckan, men började äta b-vitamin då. Nu är jag inte alls lika illamående. Kommer illamående då och då.

    Brösten är lika stora som tidigare men inte alls lika spända och ömma. Vaknar varje natt och måste kissa + vaknar tidigt och kan inte somna om ( har ALDRIG haft sömnproblem tidigare). Lite tröttare än vanligt + trög mage.

    Fortfarande oro för missfall. Så orolig för att vi ska komma på kubtestet (i slutet av oktober) och så finns det inget där eller så är bebisen död.... Har inte varit på något vul så har ingen aning om hur det ser ut där inne.

    Mest orolig för att brösten ömmar mindre. Så började mitt senaste missfall....

  • Trostar
    lillpeanut skrev 2019-10-12 15:14:16 följande:

    Måste bara fråga, är ni också sjukt hungriga? Är typ hungrig hela tiden, och det är ingen vanlig hunger utan nån form av animaliskt måste-äta-NU hunger. Vill dessutom mest äta fett och saltiga grejer, men har en överdrivet nyttig sambo, dels är det ju inte bra att äta sånt. Vad ska man göra? Vill bara trycka i mig chips och hamburgare typ, haha...


    Vecka 9+6 och första veckorna hade jag svårt att få i mig mat trots hunger.

    Senaste veckorna tvärtom. Kan äta hur mycket som helst och jag brukar annars vara liten i maten. Tror familjen förstår att jag är gravid nu just för att jag aldrig tar om mat, men nu lassar jag på tallriken.

    Drömmer om att jag trycker i mig massa mat!

    Blir äcklad av söta saker men allt som är fett +salt eller bara salt är underbart.
  • Trostar
    Daphodil skrev 2019-10-17 15:51:05 följande:

    Hur mår alla? Jag mår mycket bättre nu i v 13. Illamåendet har kommit tillbaka lite, men jag är inte alls lika förlamande trött och det är skönt!


    10+4 idag. Mår mycket mindre illa än tidigare, men fortfarande trött.

    Sover dåligt på natten för vaknar och måste kissa minst 1 gång per natt. Ibland 2 och ibland 3. Tar ett tag att somna om sedan och jag har aldrig haft sömnproblem tidigare.

    Klarar av att äta normalt nu, bara lite hungrigare, men fortfarande äcklad av allt sött, speciellt choklad som jag älskar i vanliga fall.
  • Trostar

    Har ätit B-vitamin senaste veckorna mot illamående. Men tyckte jag mått så bra denna veckan att jag struntat i att ta tabletterna. Tji fick jag... legat halva dagen i soffan flr knappt orkat resa mig på grund av illamående....

    Börjar bli rejält nervös inför KUB. Har det om 10 dagar. Är inte nervös för att bebisen inte ska leva... har haft ett MA där fostret dog i vecka 5-6, jag började blöda två veckor efter. Så rädd för att det inte ska finnas något där inne. Är i vecka 11+0 idag och har inte haft blödningar eller missfärgade flytningar. Har haft symptom hela tiden även om de varierat i hur mycket det känns.

    Men vet ju att allt kan kännas jättebra och så går det ändå fel... just risken för att det kanske, kanske går fel är nog för att det ska börja bli riktigt jobbigt nu.

  • Trostar
    nypan78 skrev 2019-10-22 20:50:25 följande:

    Vi var på KUB idag vecka 12+4. Är helt förkrossad över sämsta möjliga resultatet vi fick. 1:2 för trisomi 21 och 1:21 för trisomi 13/18. Ultraljud var fint men blodprovet drog tydligen ner.

    Nu kan jag välja att göra nipt, moderkaksprov på måndag eller fostervattenprov i vecka 15 för att få 100% svar.

    Vet inte om det finns så mycket hopp...


    Ni ska inte göra NIPT? Då får ni svar på proverna snabbare. Har sett kliniker i stockholm som lovar svar efter 5 arbetsdagar.

    Tänker så ni i allafall får svar snabbare och slipper väntan <3
Svar på tråden BF MAJ 2020