• Bettan84

    BF MAJ 2020

    zey skrev 2019-12-22 11:18:10 följande:

    Haha råkade slänga in två 7 av någon anledning på listan efter mitt namn, men men :)

    Hur mår ni alla nu? Var typ helt däckad fram till v 15 och kräktes en massa, nu i vecka 18(17+0) så är energin tillbaka och jag kan äntligen träna igen! Någon annan som tränar här? Isåfall vad :)?


    Jag har också lidit av enormt trötthet och det är först nu v.20 jag känner att energin kommer sakta men säkert tillbaka .

    Jag har också börjat träna smått igen efter långt uppehåll . Tränar främst styrketräning
  • Bettan84

    Jag har börjat känna av fogarna lite på nätterna , främst i höfterna så jag använder gravidkudde som hjälper.. ett tips till er som har samma besvär :)

  • Bettan84
    SweetCA skrev 2019-12-30 16:04:10 följande:

    Den där tröttheten är brutal! Jag måste fortfarande sova 9h per natt men är betydligt piggare på dagarna. Bara att njuta av att känna dig piggare!

    Skönt med träning, jag kör styrketräning med. Har dock lagt ner mage och tycker det är jätte svårt att träna den inre bålstyrkan. Hur gör du med den?

    Sen blir det en hel del promenader med hunden även om man måste stanna och flåsa i backarna. Helt galet, brukar cykla långdistans men nu knäcker promenader en haha


    Det är verkligen skönt även om träningsvärken man har gör inte livet enklare haha.

    Jag försöker tänka på hållningen och de inre bål musklerna när jag tränar. Många rörelser aktiverar de inre musklerna , till exempel stående hantelpress..

    Jag kör även sidoplankan försiktigt :).
  • Bettan84

    Ett tillägg bara kring magmusklerna .

    Jag försöker också hålla in magen lite och hålla den stabil även när jag går och även på det sättet aktiverar man de inre magmusklerna . Det ger också en känsla att man ?hittar ? och har någorlunda kontrol över de inre magmusklerna och inte släppa de helt för det kommer bli väldigt påfrestande för ryggen .

    Jag hade svagare muskulatur vid första graviditeten och det gjorde saken värre just att jag inte jobbade alls med den inre muskulaturen .

    Tränar mycket rygg och axlar också den här gången och det känns mycket bättre :)

  • Bettan84

    Vi har också varit på RUL (äntligen ) och allt såg bra ut :).

    Det visade sig vara en liten pojke som ligger där inne precis det jag(vi) önskade oss då vi har en tjej på 5 år.

    Hon var överlycklig att en lillebror låg där :)!

    En annan sak, jag har börjat känna av fogarna på nätterna , men även på dagen och magen spänner som bara den. Just magen känns såååå stor och det känns som att den kommer att spricka ibland . Det är visst mycket som händer nu där inne , men det känns lite läskigt med all värk då det är flera månader kvar :O

    Någon annan som känner värkar/sammandragningar?

  • Bettan84
    Nextchapter skrev 2020-01-08 22:48:38 följande:

    Jag har också börjar få ännu mer foglossning :/ har känner av lite från och till från v 16-17 men nu är det mkt värre :/ vet inte vad jag skal göra eller ta mig till. Sover sjukt dåligt på nätterna och har ont i höfterna,ländryggen massor både dag o natt. Vet inte hur detta skall sluta. Nån som vet om övningar hjälper eller vad kan man göra gör att lindra/underlätta mm? Försöker sova med en kudde imellan knäna, men behöver vänta mig ofta för för ont i axeln och höften när jag ligger för mkt på ena sidan, och för ont i ländryggen o höften när jag ligger på rygg, blir tokig :/


    Jah har varit väldigt vältränad under den här graviditeten men trots det slog foglossningen ännu hårdare än förra (det var 5 1/5 år sen iofs).

    Jag åkte till gynakuten pga sammandragningar, mage som var stenhård och gjorde ont när jag gick . Jag ringde 1177 och de misstänkte urinvägsinfektion , de sa att jag får åka in till gynakuten.

    När jag väl var där då konstaterades att allt det där orsakades pga fogarna. Jag blev lite paff men inget konstigt när man tänker efter .

    Hon tryckte lite lätt på blygdbenet och ajjj vad ont det gjorde. Det var ?framfogarna? - symfysen sa hon och det var så illa att just den orsakade de onda sammandragningar, stenhård mage och även ont i ljumskarna . Ont i ryggen orsakas av fogarna vid ländryggen.

    Summa summarum ville hon sjukskriva mig direkt , jag var inte beredd på det . Jag sa att jag får avvakta och kolla med jobbet om jag kan kombinera jobbet med hemmakontor .

    Jag jobbar inom IT på bank och jobbet kräver långa sittande timmar vilket är väldigt tufft för höfterna/ryggen ovh även magen :/.

    Jag vill inte sjukskriva mig men om det är det som krävs för att jag ska kunna orka med vardagen då får det vara så .

    Hur går era tankar ?
  • Bettan84

    ?Skönt ? att höra att man är inte ensam . ??

    Skonsam styrketräning hjälper mig lite för tillfället men jag får sammandragningar efteråt som gör ont så jag begränsar mina pass till Max 2-3 ggr /vecka men sista tiden har jag inte kunnat träna då jag är helt slut efter jobbet .

    Jag har testat akupunktur men det hjälpte inte :/, jag har även gravidbälte som ska hålla ihop ryggen och magen men den får jag också sammandragningar av när jag haft det i 10-15 min så den kan jag inte använda .

  • Bettan84
    Charlieellerså skrev 2020-01-10 11:52:57 följande:

    Åh, så jobbigt. Gravidbältet hjälper inte mig heller. Vad jobbar du med? Hur funkar det att jobba med smärtan? Och sammandragningar på det. Är också skeptisk till att akupunktur ska funka.

    I dag efter 2 dagars total vila på värmepåse så känns det lite bättre än så länge. Har kunnat sova i natt utan jättesmärta. På en gång börjar jag då fundera på om jag ändå borde gå och jobba på måndag. Vill ju inte vara hemma från nu redan men vill verkligen inte gå med sådan smärta. Vet ju inte riktigt vad som triggar igång heller.


    Jag jobbar inom IT på bank så det är kontorsarbete och många sittande timmar .

    Ah vad skönt att det hjälpte dig lite .

    Jag mår också bättre nu så fort jag varit hemma och vilat mig Mer.

    Jag tror att sittande triggar det men också stress , även när jag är mer aktiv så triggas smärtan och jag får sammandragningar.

    I och med magen är mycket ?lägre ? nu så trycker den mer på framfogarna och det förklarar smärtan där och även den hårda magen .... puh...
  • Bettan84
    Daphodil skrev 2020-01-20 21:12:43 följande:

    Ni med tidigare el pågående foglossning, hur gör ni med promenader? Siktar på åtminstone 30 min per dag, men jag får mer ont ju mer jag rör mig. Blir det värre eller bättre av att fortsätta vara aktiv?


    Foglossningen blir värre med långa promenader . Det har jag slutat med för länge sen . Jag cycklar på gymmet och det är min konditionsträning.

    Ju mer du går desto värre blir det med foglossningen . Jag skulle nog ta det lugnt .
  • Bettan84

    Jag vet att man ska inte hänga upp sig på vikten och att det är olika för alla men av ren nyfikenhet så skulle jag vilja höra hur mycket ni gått upp i vikt :D?

    Jag är i vecka 25 och gått redan upp 8 kilo , det känns som att det är lite mycket eller ?

    Kram på er

Svar på tråden BF MAJ 2020