• Mon 19 Aug 2019 23:39
    1596 visningar
    6 svar
    6
    1596

    Helt förstörd över min hund

    Först vill jag bara säga att det är rätt beslut.

    Det andra kan jag berätta hur jag gjorde med min förra hund när hon skulle avlivas. Hon blev knappt 1,5 år pga av missbildad lever. Hon blev sakta sämre och när jag en dag va tvungen att bära hem henne under en promenad insåg jag att det var dags. Jag ville inte att hon skulle själv dö då det hade varit en lång process och man visste aldrig hur dåligt hon verkligen mådde. Jag bokade avlivning för nästa vecka i min hemstad och åkte till min pappa. Jag ville inte avliva henne direkt då jag ville ha lite tid att ta farväl. Hon blev piggare under dessa dagar men jag visste att det inte skulle hålla i sig och att det skulle vara själviskt att skjuta på avlivningen. Sista dagen gjorde jag till en rolig dag. Hon fick äta allt hon älskade, vi gick i skogen och innan avlivningen åkte vi till en badplats så hon fick bada med.

    Direkt efter kändes det som att en tyngd släppte. Hon led inte längre. Men efter några dagar kände jag mig bara tom och insåg hur mycket av mina tankar gått åt till hennes mående. Är hon död eller sover hon bara djupt? Har hon ont? Hur mår hon? Det surrade jämt i hjärnan men nu ara tomt då hon inte längre fanns. Jag klarade inte av att höra något om att avliva en hund och kunde börja gråta när jag hörde det på tv tex från Milans program.

    Jag hade skaffat en ny hund några månader innan och det var både tufft men också min räddning. Men jag skulle råda att vänta med det tills man känner sig redo.

    Det kommer vara tufft men du gör detta val för att du älskar din hund. Ta några dagar att spendera med sin hund och gör allt han älskar och orkar. Boka en tid. Avlivningen är i sig inte så tuff och jag tror du skulle ångra om du inte var med honom i hans sista stund.

Svar på tråden Helt förstörd över min hund