• Thu 22 Aug 2019 00:15
    1050 visningar
    6 svar
    +1
    6
    1050

    Planera föräldraledighet

    Grattis till graviditeten!

    Jag förstår din känsla att bli isolerad under föräldraledighet. Jag blir lätt uttråkad när jag är föräldraledig. Första barnet hittade jag på massa grejer för att hålla mig själv stimulerad - babyrytmik, öppna förskolan, umgås med andra föräldralediga osv.

    1. Barn 1 och 2 är födda på sommaren så jag hann ha några veckors semester innan förlossning. Barn 3 som beräknas i okt kommer jag jobba tills det är dags att föda. Eventuellt att jag tar ledigt några timmar här och där sista två veckorna om jag har lite att göra.

    2. Barn 1, hemma 14 mån. Barn 2, hemma 7 mån. Barn 3, har vi inte bestämt ännu, mer än att jag planerar att jobba en dag i veckan de första månaderna och min sambo jobba 80%.

    3. Både jag och sambon har börjat jobba heltid när den andre varit ledig, sen har båda jobbat heltid när förskolan startat.

    4. Jag jobbar som verksamhetsutvecklare, kontorsjobb där jag sitter vid min dator i stort sett jämt.

    Många säger att man ska ta vara på bebistiden och passa på att njuta och det har jag gjort, fast jag tycker man kan ta vara på den även när man jobbar. Det har varit väldigt mysigt att vara föräldraledig, men det är ganska tråkigt samtidigt tycker jag. Jag är hur som helst nöjd över hur vi har gjort och jag har aldrig känt mig som en dålig mamma för att jag vill jobba. En bra grej med att dela på ledigheten är att båda får förståelse för den andres situation.

Svar på tråden Planera föräldraledighet