• Anonym (Soc.)
    Thu 22 Aug 2019 05:49
    598 visningar
    26 svar
    26
    598

    Om jag momsregistrerar ett företag - kan det bli problem med soc?

    Kan bli problem. Penar på kontot ska användas till försörjning inte sparas till att betala skulder (skatten)

  • Anonym (Soc.)
    Thu 22 Aug 2019 06:17
    #3
    Anonym (Översättaren) skrev 2019-08-22 06:04:17 följande:

    Är du socialsekreterare? Jobbar du med det här på riktigt?

    Jag tänker, att soc väl ska hjälpa människor långsiktigt, att komma i arbete? Och då måste det väl vara positivt att jag arbetar med det här, jämfört med om jag slutar - och då kommer att kosta soc 3-4 000 MER i månaden? De måste väl fatta att jag måste spara momspengarna för att betala in till Skatteverket, eller?

    Men jag har tyvärr under de åren jag haft kontakt med soc, stött på oflexibilitet som stjälper i stället för hjälper flera gånger. Så inget förvånar. Det verkar som att många socialsekreterare bara tittar på den ansökan och det kontoutdrag de har framför sig för ögonblicket. Trots att de vet att den sökande varit klient hos dem i flera år...


    Ja jag är socialsekreterare men jobbar inte längre med försörjningsstöd. Reglerna är stelbenta. Och försörjningsstöd är tänkt som en kort lösning. Man tittar månad för månad. Har man pengar att överleva rent fysiskt på. En skatt som ska betalas framöver räknad som en skuld och skulder får man då låta gå till fogden om man behöver pengarna till mat och hyra.
Svar på tråden Om jag momsregistrerar ett företag - kan det bli problem med soc?