• Anonym (Arbetande mamma)

    Jag är så arg på fritids!!

    Jag är en ambitiös kvinna och som alla andra händer det att jag behöver jobba över ibland. Vid dessa tillfällen ringer jag till min dotters fritidshem och berättar att jag kommer senare. Som förälder har jag rätt att kräva att fritids ska vara öppet ända till 18:00 vid behov, men personalen gnäller och är allmänt otrevliga. De menar att jag ska höra av mig minst två veckor innan vid ändrad hämtningstid. Jag har förklarat för dem att jag omöjligt kan se in i framtiden utan att övertidsarbete generellt uppkommer samma dag. De har ju skyldighet att ta hand om min dotter och de behöver, precis som alla andra, jobba över ibland. Nu upplever jag att blir svartmålad som en ?jobbig förälder?. Fritidspersonalen hälsar knappt på mig när jag kommer längre och även lärarna, som jag tidigare haft så bra kontakt med, verkar ta fritids sida i det här.

    Jag måste ju ha rätt att jobba över någon gång ibland! Mitt arbete ska inte behöva bli lidande för att fritids är oflexibelt! Det finns ju där just för att vi föräldrar ska kunna sköta våra arbeten.

  • Svar på tråden Jag är så arg på fritids!!
  • Anonym (Jag)

    Ring rektorn och fråga vad som gäller här. Förklara sedan bemötandet du har fått.

  • Anonym (A)
    Anonym (Jag) skrev 2019-08-23 21:59:11 följande:
    Ring rektorn och fråga vad som gäller här. Förklara sedan bemötandet du har fått.
    Håller med
  • Anonym (...)

    Du är förälder och inte deras chef, du kan inte beordra dem att jobba över. Du får såklart ordna så att någon annan kan hämta ditt barn om du måste jobba över, annars kan du inte göra det.
    Hade jag varit fritidspedagog hade jag ringt socjouren som fått hämta ditt barn om du inte klarar av att komma i tid.

  • viseversa

    Fast nej. Tror du på allvar att personalen på fritids inte har ett liv utanför sina arbeten? Och jo du måste säga ändringar i schemat 2 veckor i förväg. Och nej du har ingen rätt att jobba över. Dom har också scheman och tror inte skolan är jätteglada att betala övertid för att du är en ego förälder. Jag förstår att dom avskyr dig. Hade jag också gjort. Jobbar du över är det ditt ansvar att se till så din dotter blir hämtad i tid av någon annan. Det ska inte drabba personalen.

  • Fiona M

    Verksamheten planeras dock inte från dag till dag, så inte konstigt att du inte kan säga till först samma dag.

  • viseversa
    Anonym (Jag) skrev 2019-08-23 21:59:11 följande:

    Ring rektorn och fråga vad som gäller här. Förklara sedan bemötandet du har fått.


    Nej ta gör fel. Helt fel och jag är övertygad om att rektorn tycker detsamma.
  • Anonym (Moon)

    Att det ska vara öppet vid behov handlar inte om att de på dagen ska hålla öppet till 18 för att en förälder får för sig att jobba över tillfälligt någon dag här och där utan det handlar om att om det finns ett generellt behov för att det finns föräldrar som har en normal arbetstid som sträcker sig så långt. Då ska ju fritids ha personal schemalagd för detta. Att du spontant berättar samma dag att du ska jobba över är bara absurt då du även tvingar de anställda på fritids att jobba över, vilket dessutom ska godkännas av chefen. Att jobba övertid ger dessutom dubbelt betalt så jag tror knappast att fritids skulle gå med på det bara sådär utan förvarning. 

    Kul att du är ambitiös men när det gäller fredagsinlägg var du lite väl ambitiös...

  • Fiona M
    Anonym (Jag) skrev 2019-08-23 21:59:11 följande:

    Ring rektorn och fråga vad som gäller här. Förklara sedan bemötandet du har fått.


    På vilka ställen gäller att folk hoppar för att man säger hoppa?

    Jag hoppas det här är en fredagstråd.
  • Anonym (Cilla)

    Men det är ju verkligen inte meningen att de ska ha öppet till 18 närhelst nån spontant önskar det! "Vid behov" gäller planerade arbetsturer. Och ja, det går oftast ut över ens jobb när man får barn. Du får be om ursäkt och förklara ditt enorma missförstånd!

    Stackars fritidspersonal :(

Svar på tråden Jag är så arg på fritids!!