• Anonym (Man)

    Vikigaste jämställdhetsfrågan

    Pojkars rätt till en jämställd skola, idag så hindrar eller hämmar den matriarkaliska skolans värld pojkar. Det är ett sjukt skolsystem utformat för att passa flickor och som underhålls av majoriteten kvinnliga lärare, pojkar kommer med tiden bli förpassade till enbart låginkomstyrken eller arbetslöshet med utanförskap.

  • Anonym (Man)
    Fiona M skrev 2019-08-24 14:15:49 följande:

    På vilket sätt är systemet sjukt? Visa gärna var i skolreformen detta ändrats så jag kan se när det tillkom också.


    Googla på - pojkar missgynnas i skolan
  • Anonym (Man)
    Anonym (anonym) skrev 2019-08-24 13:58:00 följande:

    Du tror att gårdagens skola inte gjorde att pojkar förpassades till låglöneyrken när skolans undervisning bestod av ren katederundervisning, och där de vanartiga som inte kunde sitta stilla hamnade i OBS-klasser eller i många  fall faktiskt inte ens fortföljde grundskolan.Finns mängder av människor mellan 50-60 år som faktiskt inte ens avslutat grundskolan utan började jobba i låglöneyrken vid 15-16 år. I stort sett hela bemanningen på privata äldreboenden kunde under mitten på 70-talet bestå av tjejer(killar under 18 år eftersom det gjorde att lönekostnaden kunde hållas mycket låg, min mamma jobbade på ett sådant ställe som 16-åring 


    Märks att du inte är med i matchen. De generationer du pratar om kommer troligen bli de sista utan någon vidare utbildning. Idag får utbildning allt större värde och framöver så kommer du inte ha en chans om du inte går igenom grundskola och gymnasium med minst godkända betyg, helst mer förstås. Här kommer pojkarna inte ha en chans. Dessutom är 70% av de som läser på universitet idag kvinnor. Med andra ord kommer nästan så gott som alla akademiska yrken domineras av kvinnor framöver vilket inte är bra för samhället ur något perspektiv.
  • Anonym (Man)
    Anonym (Hedda) skrev 2019-08-29 08:45:44 följande:

    Pojkar får dåliga resultat i skolan för att de följer traditionella mansnormer.

    "Att påstå att skolans jämställdhetsarbete har en del i pojkarnas misslyckanden är märkligt. Det är ju just jämställdhetspolitiken och -arbetet som lyft fram sambandet mellan problematisk manlighet och pojkars/mäns livssituation.


    I skolans värld är det alltså inte fördel kvinna, flickorna gör vad som förväntas av dem, och de gör det bra. Istället råder det en problematisk manlighet som behöver begränsas och förändras ? om samhällets förväntan är andra resultat i form av högre betyg och att pojkarna ska läsa vidare på högre utbildningar.
    Skolan har alltid varit tillgänglig för pojkar. Det har funnits och finns alla formella förutsättningar i skolans miljö för pojkar att lyckas. Pojkar måste liksom flickor göra sin läxa. Och vi alla måste utmana och ifrågasätta dagens manlighetsnormer och mäns beteende."
    www.sydsvenskan.se/2019-08-25/pojkar-drabbas-for-att-de-foljer-traditionella-mansnormer&utm_term=8a3aa979-7f6a-5589-adf0-b19ca2e8d200&utm_medium=list-bottom&utm_campaign=ushares&fbclid=IwAR06G329ybhnMrD4Re6E7oxKeKC04_woDKJDAxGJLb8s9a1zpSqmST_ET04
    Håller inte alls med. Det är ren feministisk propaganda det du relaterar till. Det finns ingen mansnorm som säger att du inte ska plugga, ren bullshit och rent påhitt.

    Det är skolans ansvar att se till att alla går ut med åtminstone godkända betyg. Finns det grupper som inte är godkända så måste man förändra eller tillsätta mer resurser för att få med dessa på tåget. Ett samhälle kan inte ha stora grupper killar som är outbildade och hamnar i utanförskap. Det gynnar ingen.
  • Anonym (Man)
    KlantSmurfen skrev 2019-08-28 22:18:35 följande:

    "Lösningen blir därmed att höja statusen på det kvinnliga..."

    hmm, majoriteten av alla lärare upp till högstadiet är kvinnor så om det kvinnliga har låg status ligger kanske problemet hos kvinnorna.

    "Pojkars misslyckande i skolan beror på att de uppfattar skolan och därmed pluggande och bildning som feminint..."

    Enligt genusflummare, kanske för att det som uppfattas som kvinnligt får offer status i deras ögon.

    Har sagt det förr och säger det ingen, mindre feminism och mer kompetens.Pojkar missgynnas i betygsättningen | Lärarnas tidning (2011)

    lararnastidning.se/pojkar-missgynnas-i-betygsattningen/

    Tjejer får fler "snällbetyg" än killar | SVT Nyheter (2017)

    www.svt.se/nyheter/inrikes/tjejer-far-fler-snallbetyg-an-killar

    Orättvisa betyg i matematik i grundskolan | Pedagogiska Magasinet (2019)

    pedagogiskamagasinet.se/orattvisa-betyg-i-matematik/

    Var tredje pojke i Stockholm ges för lågt betyg i matte | Skolvärlden (2019)

    skolvarlden.se/artiklar/var-tredje-pojke-stockholm-far-lagt-betyg-i-matte


    Du trycker på många bra punkter här.
  • Anonym (Man)
    KlantSmurfen skrev 2019-08-29 11:32:26 följande:

    "Det finns ingen mansnorm som säger att du inte ska plugga, ren bullshit och rent påhitt"

    Precis. Killar som inte vill plugga hittar på den "normen" själva och försöker dra med resten.


    Ja om det är killar som drar till med det så stämmer det verkligen inte. Dock har jag inte hört några killar som har använt det som ett argumentet.
  • Anonym (Man)
    Anonym (men) skrev 2019-09-17 14:51:02 följande:

    Nej det vill vi inte, men män tycks föredra män på sin arbetsplats och rekryterar hellre sina kompisar än en kvinna som de tror inte kommer passa in eller i värsta fall ställa till obekväma problem. Dock är jag inte säker på att kvotering är lösningen på detta.


    Ja jag tror nog att män föredrar män eftersom man vill ha någon som man vet passar in. Det är viktigt att ha människor dom passar in eller inte är obekväma på ett företag. Man vill inte ha in någon som riskerar att skjuta det mesta i sank. Kvinnor är mästare på att förstöra en bra företagsanda.

    Jag tycker att vill ett företag bara anställa enbart av ett kön så är det helt upp till företaget. Om jag nu har ett företag och bara skulle vilja anställa kvinnor så skulle jag bli asförbannad om staten ska tvinga mig att anställa män bara för att liksom.
Svar på tråden Vikigaste jämställdhetsfrågan