• Sat 24 Aug 2019 13:33
    2524 visningar
    36 svar
    -3 +2
    36
    2524

    Mina barn har manipulerade att kalla mammans sambo för pappa och mig vid förnamn

    Hur kan du vara säker på att de är manipulerade? De kanske betraktar honom som sin känslomässiga pappa. Blod är inte tjockare än vatten.

  • Sat 24 Aug 2019 13:40
    #4
    -2 +1
    Textillim2 skrev 2019-08-24 13:35:05 följande:

    Blod ÄR tjockare än vatten.


    Absolut inte alls. En människa som du aldrig träffar eller som inte behandlar dig bra, kommer aldrig att bara lika viktigt som en människa som finns i ditt liv och ger dig kärlek. Känslomässiga band har inte ett smack att göra med att man delar gener.
  • Sat 24 Aug 2019 13:42
    #5
    -4 +1
    Pappasilver skrev 2019-08-24 13:38:15 följande:

    För att dom flera gånger ha sakt till mig att dom måste kalla honom för pappa. Och när jag fortfarande fick träffa dom så kallade dom mig för pappa men nu när hon har dragit med barnen så har det helt försvunnit.


    Om barnen är små och ni inte träffats på länge medan den nya mannen finns där dagligen så är det så det kan bli utan att det nödvändigtvis behöver handla om manipulation.
  • Sat 24 Aug 2019 14:21
    #10
    -3
    Rudbeckius skrev 2019-08-24 13:56:39 följande:

    Man kan naturligtvis aldrig veta någonting helt säkert om någonting alls, men TS bekymmer brukar betraktas som en klassiker avseende manipulation av barn.

    Men du menar att barnen helt självständigt har tagit beslutet att kalla sin styvpappa för pappa och sin biologiska pappa för förnamn? Kan du finna något stöd inom psykologin för detta?


    Det kan vara så att det finns nya barn i familjen och då börjar de andra barnen också kalla honom pappa.
  • Sat 24 Aug 2019 14:22
    #11
    -5
    JodiBabe skrev 2019-08-24 14:13:43 följande:

    Synd att tråden så snabbt hamnar off topic. Föreslår att ingen svarar på "Drottningen 1970" mer. 

    TS: Det du kan göra för dina barn är att fortsätta vara en trygg vuxen i deras liv och finnas där för dem. Innerst inne är du ändå pappa för dem. Alltid.

    Vad det gäller det juridiska tycker jag du kan trycka på att du tycker denna förändring är märklig och att du upplever det som manipulation. 

    Men det är nog inte det som är det avgörande. Försök att hålla dig saklig hela tiden.

    Kram


    Vilken obehaglig härskarteknik. Varför skulle man låta bli att svara på just mina inlägg?
  • Sat 24 Aug 2019 14:52
    #13
    -4 +1
    Rudbeckius skrev 2019-08-24 14:37:03 följande:

    Vi har läst dina inlägg här och annorstädes. Du verkar inte vilja att barn har god kontakt med sin ena förälder pga av den förälderns kön. Du anser att de föräldrar som har det könet har sämre mänskliga egenskaper och bör motarbetas. Du anser att barn aldrig kan manipuleras. Har vi förstått dig rätt.

    Vi vet inte anledningen till att du vill misstänkliggöra TS m fl pappor istället för att stötta, rådgöra och analysera. Det kan handla om dina projektioner eller någon sorts genusvendetta. Det är tyvärr rätt tröttsamt. Det hade varit bra om du kunnat visa på stöd bakom dina åsikter, t ex skrifter från ROKS eller SCUM-manifestet.


    Du för alltså andras talan i denna tråd? Vilken hybris. Du hyser uppenbarligen agg till mig av någon anledning. Själv har jag inte lagt ditt namn på minnet. Föreslår att du inboxar mig om du har problem med mig istället för att gå off topic.

    Blod är inte tjockare än vatten och det kan finnas helt naturliga orsaker till barnens benämningar. Vi har bara en sida av historien.
  • Sat 24 Aug 2019 15:25
    #16
    -2
    Zoegazz skrev 2019-08-24 15:15:18 följande:

    Inte för att jag håller med ovanstående i sin beskrivning om dig, me i detta fallet skriver faktiskt ts att barnen själva sagt dom blivit tillsagda att kalla bonus för pappa. Förstår inte varför du då försöker hitta andra orsaker än informationen du är given. Som att du redan har en tydlig bild av hur detta ligger till, oavsett vad ts uttrycker.


    Ja så kan det vara det förekommer, men bara för att barnen el TS säger att det är så behöver det inte vara så. Barn säger gärna det som de uppfattar att föräldern vill höra. Det kan vara så att de uppfattat att mamma blir nöjd om de kallar den nya pappa utan att hon behövt instruerat dem att göra så, det kan också vara så att de faller sig helt naturligt för dem att kalla den nya pappa om det exempelvis finns nya syskon som kallar honom pappa, men att de inte vill göra pappa ledsen när han frågar. Eller så är de tvingade. Finns massa scenarion. Min erfarenhet av yngre barn är att det är tämligen svårt att instruera dem att säga en viss sak i en spontan situation utan att de då rent impulsivt benämner saker på det sätt som ligger dem närmast.
Svar på tråden Mina barn har manipulerade att kalla mammans sambo för pappa och mig vid förnamn