• Ssandra

    Vi som försöker bli gravida med Bf 2020

    Jag och min sambo har bestämt att vi vill ha barn :) så jag slutade med p-piller 26e juni i år, jag har sen dess fått mens 2 ggr, en av dem håller på nu..

    Så tänkte om några vill följas åt på våran resa att försöka bli gravida? :D så kan vi diskutera sånt vi funderar på och peppa varandra och ge tips och sånt? :)

    När slutade ni använda preventivmedel och hur preppar ni kroppen inför en graviditet, själv har jag tagit folsyra i ca 1 månad :)

  • Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med Bf 2020
  • Ssandra

    Va kul att ni hakar på :)

    Är det någon av er som använder ägglossningstest? jag har beställt ett precis, jag valde clearblue för att försöka förstå när jag har ägglossning, är det nån av er som testat det och blivit gravid med det? :)

  • Ssandra
    Linsan86 skrev 2019-08-24 22:18:24 följande:

    Jag försöker bli med barn just nu också.

    Har en son redan född 2011. Fick missfall efter en spontan graviditet i januari. Dessutom fick jag precis ett utomkvedeshavandeskap i måndags.

    Jag har aldrig börjat äta folsyra innan men nu tänker jag kanske göra det när jag gjort ett negativt gravtest.

    Jag har dock valt kosttillskottet gravid som innehåller samma mängd folsyra som den som är bara folsyra men den innehåller massa andra bra saker också.

    Jag måste som sagt vänta med att göra barn tills jag har ett negativt gravtest så om 4-6 veckor får jag börja min resa.


    Jaha, ja jag har sett det men trodde att det bara var till för dom som redan va gravida :)
  • Ssandra
    Tiffany skrev 2019-08-24 22:26:08 följande:

    Jag hakar på !

    Jag o killen försöker få barn .. fick ett missfall i aug 2018. Jag är dock orolig för mitt TSH värde ligger på 3.5 o har hört att det kan vara svårare att få barn då samt högre missfallsrisk.


    ajdå :( har ni försökt länge?
  • Ssandra
    Veronica5 skrev 2019-08-25 00:03:19 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo försöker bli gravida med vårt första barn, vi är inne på försök nr 2 nu. Jag har använt äl test den här cykeln och hade ägglossning ons-tors, så nu är det bara att vänta tills BIM! ????


    Åh va spännande :) håller tummarna för er :) uppdatera gärna om du får symptom eller så :)
  • Ssandra
    hippogriff skrev 2019-08-25 09:19:56 följande:

    Hej!

    Försöker bli gravid med nr 2 har en son född 2010.

    Är inne på försök nr 5 tror jag de blir...tog ut p- stav i februari. Fick mens idag så det blir ett nytt försök i september


    Spännande!! Håller tummarna:)
  • Ssandra

    [quote=79853991][quote-nick]Planerar2020 skrev 2019-08-25 06:40:09 följande:[/quote-nick]Vi försöker få till barn nr 3.

    Tog ut spiralen 22/7, fick mens 25/7. Har sedan testat med ÄLtest som gav stegring 9-11/8 och vi låg i princip varje till varannan dag 1-14/8.

    Har haft mycket molvärk sedan förra torsdagen och tusen andra symtom... fick vad jag tror var, nidblödning, i torsdags; lite rosa flytning som håller på än. Men nu är det snarare rosa/brunt. Osäker på hur länge det kan hålla på men är så obetydligt så det inte märks om man inte kollar noga.

    Testat med gravtest varje morgon i över en veckas tid men alla tester är tokblanka så börjar tvivla. BIM borde vara runt 27/8.[/

    finns fortfarande hopp :)

  • Ssandra
    boshab skrev 2019-08-25 07:53:38 följande:

    Vi började med bebisverkstan i maj och är inne på vårt fjärde försök nu. Har ÄL nu i dagarna (inte fått ett positivt ÄL-test än men däremot stegring sen 3 dagar tillbaks). Varken jag eller mannen har varit helt hundra friska så hoppas att våra försök blir något ändå :)

    Gällande kosttillskott tar jag folsyra (började 3 månader innan vi sa att vi skulle börja prova), zink och omega-3. Mannen tar zink och omega-3.

    Använder mig även av NC och Fertilityfriend. Och tar som sagt ÄL-test också. Börjar känna mig lite småstressad eftersom jag inte blivit gravid än - trots att jag vet statistiken. Försöker mysa till det varje dag kring ÄL också men får inte alltid till det.


    Är ju viktigt att inte försöka stressa upp sig på att bli gravid, då kan det ju låsa sig så de inte går istället :/ men jag vet hur det känns, man vill ju helst va gravid redan igår ;)
  • Ssandra
    cecilian78 skrev 2019-08-25 15:55:36 följande:

    Spännande. Är i samma sits. Slutade med p-piller för ca 5 veckor sen. Än så länge ingen mens. Hoppas såklart att den inte har kommit pga att jag är gravid men sannolikheten är nog mer att den inte kommit igång än :) Hur lång tid tog det innan mens kom igång för er? :)


    Min ägglossning kom igång efter 2 veckor exakt, jag tog ett ägglossningstest exakt 2 veckor efter bara för kul att se eftersom jag hade mensvärk typ och ont i äggstocken på ena sidan, och jag hade då ägglossning!! Men sen kom mensen efter 2 veckor efter det, så den kom igång på direkten :)
  • Ssandra
    helaminvärld skrev 2019-08-26 12:11:50 följande:

    Hoppar gärna in här med er också! Slutade med p-ring i juli, så detta blir vårt andra försök. Använder ej ägglossningstester, försöker utgå från menscykeln. Borde ha ägglossning nu i dagarna, så får vi se sen då i mitten på september vad resultatet blev! :)

    All lycka åt er andra också!


    spännande! Håller tummarna för er :)
  • Ssandra
    Nemiia skrev 2019-08-26 12:29:11 följande:

    Hallåj! Slutade med p-piller 26/7, fick pillermens 29/7. Har inte fått min riktiga mens än men idag fick jag starkt utslag på äl-sticka så det är väl bara att mysa på och hoppas på det bästa. Har en dotter på 9 år sedan tidigare så känner mig som nybörjare igen.


    Åh va spånande, hoppas hoppas :) blev du gravid snabbt med första? :)
  • Ssandra
    Sanavd skrev 2019-08-26 13:01:32 följande:

    Jag och min man har försökt bli gravida sen i april (inga barn eller graviditeter tidigare). Har använt RFSU:s ägglossningstest varje månad sedan dess och har haft sex på både ÄL-dagen och alla dagar däromkring, utan att det gått vägen.

    Jag hade ÄL enligt testet den 15/8. Beräknad mens är på fredag 30/8. Hoppas hoppas hoppas den uteblir.


    Åh va jobbigt, det är så drygt att vänta mellan mens och ägglossning tycker jag, även fast detta bara är vårat andra försök :/ jag beställde ägglossningstest från clearblue, det tror jag är lättare att tyda än vanliga testet, clearblue visar ju glad gubbe istället för ett starkt streck om man har ägglossning :)
  • Ssandra
    Nemiia skrev 2019-08-26 13:53:45 följande:

    Ja det är väldigt spännande ???? ja det gick på andra försöket förra gången. Dock annan pappa och jag var 10 år yngre, 33 nu.


    Okej, håller tummarna för er :)
  • Ssandra

    Har precis startat en hemlig grupp på Facebook för oss som försöker bli gravida! Där vi kan diskutera massa olika saker ang graviditet och ägglossning osv.. Vill någon vara med i gruppen så säg till så lägger jag till er :)

  • Ssandra
    Anonym (Snole) skrev 2019-08-27 17:43:47 följande:

    Hej alla! 

    Jag hoppar in här. Tog ut min spiral (Jaydess) 2/8 och fick någon form av mens dagen efter som höll i sig i 3-4 dgr. Mitt problem är att jag har använt hormonpreventivmedel så länge att jag har noll koll på min cykel. Har räknat på genomsnittlig cykel på 29 dagar och hade sex under dagarna innan och på självaste dagen som jag isf skulle haft ÄL. De här veckorna har gått sååå långsamt och jag har redan gjort 3 early detection-test, trots att jag vet att det är omöjligt med utslag även om det hade vart en mycket tidig graviditet. Varför blir man såhär konstig och otålig? Trodde inte det om mig själv, haha. Jag har precis fyllt 30 och har gjort 2 tidiga aborter tidigare i livet, iaf ett tecken på att "systemet" iaf har funkat förr.

    Någon som är i samma sits och som inte har koll på sin cykel? Generella tips på hur man kan chilla lite och inte bli helt besatt av detta, haha..? Så orolig att jag, som så många andra, ska ha svårt att bli gravid. Vill inte att detta ska ta upp hela min tankeverksamhet - men det är svårt att undvika. :)


    Hej! Du får jättegärna gå med i våran hemliga grupp på Facebook som heter ?vi som försöker bli gravida med Bf 2020? jag har startat den och som sagt är den hemlig så skriv ditt namn och efternamn till mig privat så kan jag lägga till dig :) vi diskuterar en massa olika grejer där och har tänkt följas åt allihopa tills vi får plus på stickan :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med Bf 2020