• Anonym (natur­ens ordnin­g)
    Tue 27 Aug 2019 10:33
    1244 visningar
    31 svar
    -3 +2
    31
    1244

    Mannen vägrar spermiedonation

    Var glad att du har en man som är i kontakt med våra naturliga drifter och som vill hålla saker och ting inom äktenskapet!

    Att vilja ha biologiska barn är naturligt. Att en hane tar hand om en annan hanes ungar är onaturligt. I naturen biter ofta hanarna ihjäl tidigare ungar när han tar över en hona. Hos människor är ofta gärningsmannen styvpappan när ett barn mördas. 

    Vi stod inför samma frågeställning när maken drabbats av sjukdom och hans spermaantal och kvalite sjönk drastiskt. Vi hade ett barn sedan tidigare, men hade kämpat i år för att bli gravida utan resultat. Maken fick beskedet att han inte hade tillräckligt många "hjälpsimmare" och därför inte kunde göra mig gravid. Vi fick erbjudande om spermadonation, men sa båda fetnej! Vårt barn eller inget barn. 
    Ivf finns kvar som alternativ, men vi vill varken leka Gud eller utsätta mig för en massa hormonbehandlingar. Vi får vara evigt tacksamma över att vi har ett barn och så får vi lära oss att leva med sorgen över att det inte blev fler. 

  • Anonym (natur­ens ordnin­g)
    Tue 27 Aug 2019 13:49
    #13
    Anonym (Korall) skrev 2019-08-27 12:24:20 följande:
    Tack för din infallsvinkel.. Jag förstår hur du menar och jag känner egentligen också att det ?bryter mot naturens lagar? att använda en okänd mans gener och känner att jag skulle köra över min mans stolthet på något sätt och det kanske skulle kännas helkonstigt när man väl är där.. Det här är jättesvårt för mig. Beklagar att du varit i en liknande sits! Jag hade nog haft samma inställning som er om jag redan hade ett barn, men som det är nu har jag svårt att hantera situationen/oron och pressen att det kanske inte blir något alls. Får kanske söka hjälp
    Ja, det är klart att det är en stor skillnad att vi redan har ett barn. Det är jag evigt tacksam för och sorgen lättas såklart av det. Hade vi inte haft henne hade vi resonerat på samma vis, men det hade varit så mycket svårare och jag är ledsen för alla som är i den sitsen. 
    Att söka hjälp är alltid bra. Dels för att få prata och bearbeta, men också för att veta vilka alternativ som bjuds. 
  • Anonym (natur­ens ordnin­g)
    Tue 27 Aug 2019 13:50
    #14
    Xzx skrev 2019-08-27 12:49:23 följande:
    Har du en källa som styrker det?
    Gå igenom mordfall på barn så får du se. Vi är djur liksom. 
  • Anonym (natur­ens ordnin­g)
    Tue 27 Aug 2019 15:42
    #16
    Xzx skrev 2019-08-27 14:20:33 följande:
    Nej, nej. Du gör ett påstående - bevisbördan åligger dig.
    Men jisses, det är bara att googla. Tror du mig inte kan jag leva med det. 
  • Anonym (natur­ens ordnin­g)
    Wed 28 Aug 2019 11:27
    #24
    -1
    Anonym (Finns fler alternativ) skrev 2019-08-27 17:58:35 följande:

    Tokfan. Visst är vi djur men det är verkligen en minimal andel barn som mördas, de flesta barn mår fint och helt OK med sina föräldrar och/eller styvföräldrar/adoptivföräldrar. Moderskänslor och faderskänslor är naturliga men samtidigt betingade när rätt omständigheter uppstår - t ex att du tar hand om något litet hjälplöst.. anknytningsprocessen blir oerhört lik oavsett exakt lika DNA. Vår DNA inom arten är dessutom lika till jag tror nära 99%, variationen är minimal. Vi är alla släkt.


    Ja, det är ovanligt att det går så långt som till mord. Att barn mördas överhuvudtaget är ovanligt. Se däremot till frekvensen av gärningsmannastyvfäder när det gäller barnamord. Sedan finns det ju "mildare" grader av övergrepp från styvföräldrar - allt från att sabba relationen med föräldern till fysisk misshandel. Dessa siffror tas ju inte med. Blod är tjockare än vatten och så raffinerade är inte männskor.
  • Anonym (natur­ens ordnin­g)
    Wed 28 Aug 2019 11:29
    #25
    Occam skrev 2019-08-27 21:11:05 följande:

    [quote=79858710][quote-nick]Anonym (naturens ordning) skrev 2019-08-27 10:33:32 följande:[/quote-nick]Att en hane tar hand om en annan hanes ungar är onaturligt. I naturen biter ofta hanarna ihjäl tidigare ungar när han tar över en hona. [/

    Men asså. Att det förekommer hos vissa arter är inte samma sak som att det vore naturligt för människor. Det där är väl ett beteende hos vissa rovdjur ... då kan vi väl lika säga att det är naturligt att kvinnan äter upp mannen efter sex (bönsyrsa) eller att alla borde knulla lite mer med alla (bonoboer - en dvärgschimpans).

    Och om det ens vore naturligt (som att man oftast dör av blindtarmsinflammation) behöver det ju inte vara bra.

    Att det är komplicerade känslor kring barn som är ens egna men inte ens biologiska, ja det hade jag kunnat hålla med om. Men brännvinspsykologi av denna rätt moralistiska typ (ja, du uttrycker dig rätt tvärsäkert om hur man borde göra och känna) kanske inte hör hemma i så här svåra och jobbiga diskussioner.


    Eh, däggdjur talar vi om här... När det kommer till de viktiga delarna i livet är vi däggdjur.
Svar på tråden Mannen vägrar spermiedonation