Forum Behandlingar - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Låg AMH värde

  Tis 27 aug 2019 16:36 Läst 0 gånger Totalt 205 svar
  Visar endast inlägg av Lenze - Visa alla inlägg
  Tis 27 aug 2019 16:36
  Hej,

  Startar denna chatt för att jag undrar om det är fler som är i min situation eller som varit men lyckats bli gravida.

  Jag började en utredning med Sophiahemmet och det kom fram att jag hade AMH värde på 0.3 och då var jag 36 år. Har nu gjort tre IVF försök. 2 lede till insättning av embryo men som inte ledde till graviditet. Den tredje IVF behandlingen var vi tvungna att avbryta för att det ledde bara till en äggblåsa som var för liten att ta ut.

  Det känns så trist att IVF försöken inte har resulterat i graviditet och jag blir stressad av att tiden går så snabbt och jag blir äldre (fyllde 37 i år). 

  Har börjat äta D-vitiamin, omega 3, folsyra och B-vitamin, eftersom att jag har läst att det är bra för äggkvaliteten. 

  Är i nuläget inte så jättesugen på äggdonation. 

  / allt gott
  L
 • Ons 28 aug 2019 16:05 #5
  R84 skrev 2019-08-27 19:28:29 följande:
  Förstår din känsla helt och hållet! Jag är 35 år (36 i januari) och jag och min man har försökt få barn i snart fyra år. Vi fick två tidiga missfall våren 2016, men sedan dess har inget hänt. De kunde inte hitta något fel på oss på utredningen. För ganska exakt ett år sedan började vi med ivf och har gjort tre landstingsbetalda försök. Det sista misslyckades i maj. Har inte fått ut så många ägg och de har inte utvecklats så som de hade önskat. Vi fick en blastocyst på försöken. Behövde nämligen köra totalfrys på andra behandlingen pga cellförändringar som behövde opereras. I sommar har jag tagit amh och ultraljud för behandling utomlands. Jag hade 0,5 i amh. Vi blev rekommenderade ivf av den ryska kliniken vi hade tittat på. Vi skulle ha börjat med p-piller helgen v 33 och sen åka till Ryssland V40. Min mens skulle ha kommit fredagen v33 och jag var på apoteket tisdagen den veckan för att hämta ut pillrena. Men så var det kö och jag orkade inte vänta. På vägen ut passerade jag graviditetstesterna och köpte ett. Bestämde mig för att spara det. Men det gick åt fanders.... tog det så fort jag kom hem. Med kvällsurin tre dagar innan BIM. Ångrade mig så fort jag kissade på stickan för jag visste att jag bara skulle bli besviken. MEN! Döm om min förvåning när det på en gång visade sig ett svagt streck. Sprang med panik ner till min man. Hyperventilerade och sa bara om och om igen - jag har panik, jag har panik. Han fattade ingenting och då slängde jag över det kissiga testet. Så nu är jag i v 5+4. Jag har gjort typ 8 graviditetstester på två veckor. Symptom som kommer och går. Mår helt ärligt skit mentalt för jag är så himla orolig för att det ska bli missfall igen. Ska på inskrivning v37 och ultraljud V40. Jag tror inte riktigt att det har gått in än att jag är GRAVID och helt ärligt känns det som lite av ett mirakel. För jag trodde aldrig att vi skulle lyckas på egen hand.
  Håller tummarna, hoppas allt går bra nu. Jag tror att det är så man måste göra fortsätta att kämpa och inte ge upp hoppet. Nu så stod alla hormoner mm rätt och ni lyckades på egen hand! All lycka till dig! 
 • Ons 28 aug 2019 16:10 #6
  Mightmare skrev 2019-08-27 19:16:37 följande:

  Jag tror att du hade fått fler svar om man kunnat vara anonym :)


  Är det möjligt att skriva i en tråd utan att ens användarnamn syns? För det är det ända som syns inte ens riktiga namn.
 • Ons 28 aug 2019 19:03 #8
  R84 skrev 2019-08-28 16:57:22 följande:
  Ja jag hoppas det också!! Det längsta jag kom innan mina missfall var v 5+5. I den här graviditeten är det imorgon. Så jag är rätt nervös. Jag försöker dela upp det i små steg för att inte bli totalt galen. Första steget är inskrivningen (1,5 v bort). Sen får det bli ultraljudet V40. Det är så långt jag har vågat blicka för det är 4,5 v bort. Då är vi näääästan förbi v 12. Går in i v12 samma vecka som ultraljudet är.
  Har du tagit några kosttillskott, mediciner eller dylikt?
 • Ons 28 aug 2019 19:25 #10
  R84 skrev 2019-08-28 19:14:52 följande:
  Nej inte sen ivfen i maj. Eller jag äter folsyra och vitamin kvinna, men inget annat. Vad tänkte du på?
  Har ju läst att D-vitamin och omega 3 ska vara bra för äggkvaliteten undrade om du kanske tog det eller något annat. 

  Och när man väl är gravid, hur kan man ta hand om embryot? Är det bara folsyra som gäller? Eller kan man göra något mer? 

  Jag har fått för mig att minsta lilla stress kan påverka, och funderar på att ta byta jobb ibland. 
 • Fre 30 aug 2019 12:03 #12
  R84 skrev 2019-08-28 19:37:18 följande:
  Nej.... Har ätit folsyra under de fyra år vi har försökt. Enda gången jag har tagit något annat är under ivfen.

  Sen plusset har jag ätit mer frukt och grönsaker. Jag har knappt druckit något kaffe. Bara en cappuccino till helgfrukosten, men inget på veckodagarna. Sen har jag försökt att inte stressa. Har ett stundtals rätt stressigt jobb men har försökt intala mig själv att jag måste ta det lugnare. Utöver det har jag lyssnat på kroppen. Gått och lagt mig tidigt när jag har varit trött, ätit de tillfällen jag har varit illamående och skippat träningen när kroppen inte har känts bra.

  Efter mina två missfall sa en barnmorska såhär till mig: Du har inte gjort något som helst fel och du hade inte kunnat göra något annorlunda. Oavsett om du hade lagt dig stilla i en säng eller bestigit ett berg så hade det med allra största sannolikhet slutat på samma sätt. Om det är något fel på embryot så fungerar kroppen som den ska om den stöter bort det.

  Jag försöker ha det med mig och göra allt jag kan för att ta hand om mig.
  Det är nog klokt att ha de orden med sig. 
 • Sön 8 sep 2019 11:22 #14
  R84 skrev 2019-09-04 06:47:05 följande:
  Ja! Funkar bra vissa dagar medan andra inte. Oron går upp och ner som en bergochdalbana! Hade några riktigt bra dagar förra veckan. Nu är oron tillbaka med besked. På måndag är det inskrivning och tre veckor till vårt tidiga ultraljud. Så räknar ner till det och hoppas att allt går bra. Kanske att jag kan få ett litet lugn efter det..... jag kom förresten på en sak! Vi hade bestämt oss för att åka till Olga fertility clinic i Ryssland och göra våra nästa behandlingar. När jag pratade med en gynekologmottagning här i Sverige angående att få hjälp av dem med undersökningar och recept så fick jag snabbt se hur en behandlingsplan från kliniken kunde se ut. Där stod vilka mediciner man skulle ta under ivf-behandlingen. Jag hann inte uppfatta så mycket, men jag hann se att det stod folsyra, magnesium och e-vitamin. Folsyra visste jag ju sen innan. Sen vet jag inte vad magnesium och e-vitamin gör. Hann aldrig få min behandlingsplan från kliniken eftersom jag blev gravid så jag vet inte om det är standard för alla deras ivf-patienter. Men kanske kan vara värt att kolla upp vad de kan ha för påverkan...
  jag hade en tid med dr Sverker Hybinette på Hormonelle. Han är en hormondoktor. Fick en inköpslista på en rad vitaminer bland annat magnesium, e-vitamin men också många fler. Jag känner mig lite piggare sen jag börja den här vitaminkuren.... Fick även östrogenplåster utskrivet men vågar inte ta dem...läste att det ökar risken för bröstcancer. 
 • Sön 8 sep 2019 12:09 #15
  Limarie skrev 2019-08-27 20:00:15 följande:

  Vi har tyvärr haft två misslyckade IVF-försök. Mitt AMH värde är 0,4. Fått ut 5 resp 4 ägg men inga blev befruktade. Vi ska nu gå vidare med äggdonation utomlands. Kanske våga ett vanlig IVF-försök innan på kliniken där vi gör donation. Men vi har inte riktigt bestämt oss om vi orkar med detta. 


  Hej, har missat ditt inlägg! Ni har gjort två ivf försök i Sverige,  men då har ni ett landstings subventionerat försök kvar? Vilken klinik utomlands ska ni vända er till?
 • Mån 9 sep 2019 16:48 #21
  Limarie skrev 2019-09-08 18:04:50 följande:
  Vi gjorde två privata så vi har alla landstingsfinansierade. Men vi bor i VG regionen. Väntat i 6 månader nu för första besök. Sannolikt blir vi kallade i oktober. Sedan kommer man max försöker 1 gång till med IVF. Sedan äggdonation. Då är väntetiden över 24 månader. Därför skickar vi vår remiss vidare till Stockholm nu men då börjar vi väntar på nytt igen men där är väntetiden bara 3 månader... 

  Vi kör alltså allt parallelt. Orkar inte vänta mer. Men vi har inte lagt upp en exakt plan. Vilka doseringar har du fått ordinerat av Hybinette? Hade varit intressant hur mycket magnesium, E vitamin osv han rekommenderar? Jag tar just nu 400mg Ubiquinone (2x200mg), 400mg magnesium, Baby and Me Greatlife 2 tbl/dag, samt D vitamin. Slutat äta gluten (utom några gånger då och då) sedan i januari, gått ner i vikt en del och uteslutar kaffe sedan i våras. 

  Jag hade inte tagit östrogenplåster. Det är mycket komplext att förstå. Det med cancerrisken får också betraktas från olika håll. Har man en konstaterat brist, ja, då kan man överväga bioidentiska hormoner. Sedan får man även kolla på Progesteron tex. 
  600mg magnesium
  E-vitamin+Selen tablett som innehåller ca 35mg e-vitamin. 
  5mL omega-3

  Q10 
  Vitamin B, C och D3
  Zink
  Glycin
  Flora
  Jod
  Adrenal response
 • Tis 10 sep 2019 16:40 #22
  R84 skrev 2019-09-09 12:58:15 följande:
  Vi hann aldrig åka till Ryssland för jag blev naturligt gravid precis innan behandlingsstart. Så jag var mest nyfiken. Var hos barnmorskan idag och hon rekommenderade ju bara folsyra. Nämnde att jag tar e-vitamin och magnesium också men hon visste inte så mycket om det. Bara att hon vet att utländska kliniker medicinerar annorlunda. Sa att någon verkan kanske det hade eftersom jag ju blev gravid. Så hon tyckte att jag skulle fortsätta med folsyra och sen ska jag komplettera med omega 3 för jag mår så illa och jag klarar inte fisk just nu.
  Hur har det gått? Håller tummarna. Håller hoppet uppe att det går att bli gravid trots lågt AMH. 
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll