• Anonym (Mk)
    Mon 9 Sep 2019 16:18
    3517 visningar
    99 svar
    +1
    99
    3517

    Går ej ner ett endaste gram!!!

    2000 kcal låter mycket om du vill gå Ner i vikt..det är absolut inte svältdiet med färre kcal om du inte rör dig. Inte konstigt att du inte går ner i vikt.

  • Anonym (Mk)
    Mon 9 Sep 2019 22:21
    #11
    Liberté skrev 2019-09-09 21:38:43 följande:

    Kroppen gör ingen som helst skillnad om dina kcal kommer från en burk socker eller broccoli. Den kan inte avgöra skillnaden utan bryts ned till samma soppa.

    Det är precis som att säga "vad väger mest 1kg bly eller ett kilo fjädrar".


    Kroppen gör stoor skillnad på om du äter socker eller broccoli! Är du seriös? Missat hur ohälsosamt socker är?? Eller är du en av dom som inte tror att du blir tjock av det?

    Det bryts absolut inte ner till samma soppa, broccoli blir till något bra, socker till något dåligt .
  • Anonym (Mk)
    Tue 10 Sep 2019 10:23
    #13
    Liberté skrev 2019-09-10 08:11:15 följande:

    Nej, du blandar ihop äpplen och päron. Sen kolhydratskälla är en form av bundet socker. Oavsett om det är en mono, duo, poly sackarid så är det socker uppbyggt i "kedjor".

    en.m.wikipedia.org/wiki/Carbohydrate

    Kvittar om det kommer i ren form , en banan eller knäckebröd det är en form av socker. Ja det tar olika tid att bryta ned men i kcal mängd så kvittar det.. det är av denna anledning folk som förstår vad en kalori är faktiskt kan banta på.mcdonalds eller endast ätande chips.

    Om du inte har grundläggande kunskap inom biologi / kemi kanske du ska undvika att ge kostråd ?


    Det vet jag men du skriver att människan som vill gå ner i vikt lika gärna kan äta socker istället för broccoli!! Hur fan kommer den kroppen må?!?! Är du helt tappad eller?!?!
  • Anonym (Mk)
    Tue 10 Sep 2019 13:13
    #20
    Liberté skrev 2019-09-10 12:46:03 följande:

    Nej du går inte upp i vikt av socker för att det är socker. Ge dig.

    1 kalori från socker och 1 kalori från broccoli är samma energimängd.

    Det finns massvis med tillfällen då socker är bättre än broccoli och vice versa men det ändrar inte grunden i resonemanget.

    Ghrelin (en.wikipedia.org/wiki/Ghrelin) är det som avgör om du är hungrig eller ej primärt.

    Om socker triggade hunger av sig själv skulle en idrottare inte kunna ta en energidryck utan att känna som denna svälter under ett lopp eller träning.

    Har du en ätstörning alternativt sockerberoende så kan det trigga ghrelin " food for pleasure increased peripheral levels of both ghrelin and the endocannabinoid 2-arachidonoyl-glycerol (2-AG) in healthy humans, and this hedonic eating influences food intake and, ultimately, body mass.[68]"


    Ja jag ger mig.Jag inser ju att du är ta mig fan helt tom i huvudet! Spelar ingen roll hur mycket du länkar till olika källor, det är inte värt att diskutera. Inte konstigt världen är full av Feta och Olyckliga människor!
  • Anonym (Mk)
    Tue 10 Sep 2019 13:16
    #21
    Liberté skrev 2019-09-10 12:23:03 följande:

    Nej 1 kalori är 1 kalori oavsett om den kommer från råsocker eller äta dina egna strumpor.

    Vi pratar inte om vad som är enklast överhuvudet. Utan personer påstår att socker skulle direkt vara mer kalorier oavsett mängd.

    Det är total idioti.


    Då kan man alltså äta två stora chokladkakor om dagen eftersom man enligt dig bara räknar kcal! Friskt? Nej inte någonstans!!!
  • Anonym (Mk)
    Tue 10 Sep 2019 13:36
    #28
    uhsumkat skrev 2019-09-10 13:25:28 följande:

    Liberté bör inse att det finns faktaresistenta som skiter i all världens fakta för att de biter benhårt fast i det de tror och anser att den TRON är mest rätt och riktigt. Vad sen fakta säger skiter de fullständigt i.

    Min teori är att de har så dålig läsförståelse att de inte klarar av att ta in vad de läser, de blir en bara ett sammelsurium av innehållslösa ord.

    ?Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.?

    ? Mark Twain


    Precis, du har helt rätt!:)

    Och socker är gott och det är jävligt jobbigt att inse då att det är sjukt onyttigt, alltså är det lättare att intala sig att det inte alls är så onyttigt som folk påstår.

    Lite dumt att skriva till någon som vill gå ner i vikt och må bra att äta socker istället för broccoli tex. Självsvält är enklaste sättet, men inte fan ger man det som råd.
  • Anonym (Mk)
    Wed 11 Sep 2019 09:16
    #77

    Ni alla experter här, säg mig vad meningen med gastric bypass är? Varför funkar det, hur kan man gå ner sp mycket i vikt och varför blir det vanligare? :)

  • Anonym (Mk)
    Wed 11 Sep 2019 09:54
    #81
    Liberté skrev 2019-09-11 09:51:39 följande:

    Det fungerar inte för alla samt att du kan träna bort den fördel det ger genom envishet... Alternativt gå över till sämre (energitätare) källor för föda.

    Gastric bypass är oftast en förminskning av mage samt tunntarmen (man kopplar bort eller av). Kan ha bieffekter samt kräver oftast att man gör rejäla ändringar i sina vanor, ett alternativ för de som skulle dö av sin fetma och inte har så mycket att förlora.


    Jo, men varför förminska magsäcken? Och förändra kosten, varför?
Svar på tråden Går ej ner ett endaste gram!!!