• Anonym (Julia­)
    Sat 31 Aug 2019 07:41
    1577 visningar
    25 svar
    25
    1577

    Min dotter vill inte gå på förskolan-vad göra?

    Personalen behöver göra mer. De kan dela in barnen i lekgrupper, ha aktiviteter där barnen jobbar två och två eller tre och tre, arrangera grupplekar, ta med två eller tre barn för att göra ngt (där ditt barn nästan alltid är en av dem som får gå iväg). Kort sagt, personalen behöver styra upp leken.

  • Anonym (Julia­)
    Sat 31 Aug 2019 07:46
    #5
    Dzala skrev 2019-08-28 22:51:09 följande:

    De säger att de försöker skilja hon och hennes släkting åt,De får träffas mindre för att dottern ska få andra kompisar på sin egen avdelning. Låter ju lite grymt dock. De älskar ju att leka med varann.

    De försöker också bjuda in henne till lek med de andra barnen säger de.


    Vad händer när de försöker bjuda in henne i leken? Säger de andra barnen nej? Vill inte din dotter? Har de försökt få in henne i lek med både flickor och pojkar? (En del pedagoger verkar tro att man bara kan leka med barn av samma kön.)

    Skulle ni kunna bjuda hem de andra barnen, ett i taget? Och förklara situationen för deras föräldrar.
  • Anonym (Julia­)
    Sun 1 Sep 2019 13:12
    #9
    -1
    Anonym (hemmafru) skrev 2019-09-01 13:03:25 följande:

    Ett barn som vill ha sin mamma, har man någonsin hört talas om något så märkligt....? Ta hand om ditt barn.


    Jag tror att det är bra för barn att träffa flera andra vuxna och barn utanför familjen. Barn behöver tidigt lära sig att det finns många sätt att leva och vara på. Det minskar risken för att de blir trångsynta och fördömande mot människor som lever på ett annat sätt än de själva...
  • Anonym (Julia­)
    Sun 1 Sep 2019 13:51
    #12
    Anonym (hemmafru) skrev 2019-09-01 13:31:39 följande:

    Och allt det där gör man inte om man själv har hand om sitt barn?

    Ts ber om råd när något fattas hennes barn. Hin skriver svart på vitt vad dottern önskar, är det då konstruktivt att ge råd om helt andra saker så att ingen ska bli ledsen i ögat?


    Det är svårare eftersom så få är hemmafruar numera. Den där dagliga kontakten med flera andra familjer är svårare att få till jämfört med på tex 60-talet då många mammor var hemma och kunde träffas ute, ta hand om varandras barn mm.

    Vi som har barn på förskola där det sociala fungerar vet hur kul och lärorikt det kan vara där. Mitt barn var i en liknande situation som TS dotter och personalen löste det på de sätt jag tipsade TS om i mitt första inlägg. Nu trivs hon, har flera kompisar och har roligt. Hade vi tagit hem henne hade hon fått mindre social träning (ngt hon verkligen behöver) och dessutom missat sina tre bästa kompisar.

    Man kan inte alltid ge barnen vad de önskar (rätt ofta vore det direkt olämpligt).
  • Anonym (Julia­)
    Mon 2 Sep 2019 17:40
    #17
    Anonym (Molly) skrev 2019-09-01 21:09:11 följande:

    Era förväntningar på förskolan är skrattretande. Ni kanske bor i en annan kommun än min. Men i min kommun har pedagogerna för 3-5 barnen 7,5 barn var. Utöver barnen så ska det dukas, planeras, tas rast och annat. Oftast är det ett eller flera barn med diagnoser i gruppen som inte sällan behöver konstant övervakning. Det hinns ofta inte med att ta 2-3 barn och göra gruppaktiviteter med endast dem. De gör nog sitt bästa ska ni se och sliter säkert varje dag och vänder ut och in på sig själva för att få det att fungera och bli så bra som möjligt för alla. 

    Har det inte blivit bättre efter en längre tid hade jag försökt byta grupp. Det är kanske inte optimal lösning men det viktigaste är att ditt barn mår bra. 

    Verkar det vara förskolan i sig eller att hon inte leker med andra som är problemet? Hur var det på förra förskolan? 

    Hur är det när ni är med vänner som har barn i samma ålder? Brukar hon leka med andra barn då? Kan du se i vilka situationer hon söker kontakt med andra barn? 


    Förslagen som jag hade är sånt som pedagogerna på mitt barns förskola gjorde. Så det är ingen utopi.
  • Anonym (Julia­)
    Tue 3 Sep 2019 07:59
    #20
    Anonym (Förskollärare) skrev 2019-09-02 17:47:58 följande:

    Sen kanske personalen jobbar stenhårt med att inkludera flickan men att hon inte vill. Personalen kan inte trolla. Jag har mött flera barn som hur man än försöker locka, peppa och allt ändå bara säger nej eller drar sig undan. Klart de ska fortsätta försöka men folk måste ändå ha förståelse för att barn har en egen vilja.Bra tips om man har massa personal och få barn. Verkligheten ser dock sällan ut så. Grupplekar kan man ju dock göra fast ofta då i större grupper.


    På mitt barns förskola tror jag de ofta gör sånt när alla avdelningar är ute. Då kan en pedagog gå iväg med ett fåtal barn och de/den som är kvar får hjälp av pedagoger på andra avdelningar. Men du har så klart rätt i att det är mycket svårare - eller omöjligt - om man är kort om personal.
Svar på tråden Min dotter vill inte gå på förskolan-vad göra?