Inlägg från: Anonym (hemmafru) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Min dotter vill inte gå på förskolan-vad göra?

    Ett barn som vill ha sin mamma, har man någonsin hört talas om något så märkligt....? Ta hand om ditt barn.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Julia) skrev 2019-09-01 13:12:46 följande:

    Jag tror att det är bra för barn att träffa flera andra vuxna och barn utanför familjen. Barn behöver tidigt lära sig att det finns många sätt att leva och vara på. Det minskar risken för att de blir trångsynta och fördömande mot människor som lever på ett annat sätt än de själva...


    Och allt det där gör man inte om man själv har hand om sitt barn?

    Ts ber om råd när något fattas hennes barn. Hin skriver svart på vitt vad dottern önskar, är det då konstruktivt att ge råd om helt andra saker så att ingen ska bli ledsen i ögat?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Julia) skrev 2019-09-01 13:51:50 följande:

    Det är svårare eftersom så få är hemmafruar numera. Den där dagliga kontakten med flera andra familjer är svårare att få till jämfört med på tex 60-talet då många mammor var hemma och kunde träffas ute, ta hand om varandras barn mm.

    Vi som har barn på förskola där det sociala fungerar vet hur kul och lärorikt det kan vara där. Mitt barn var i en liknande situation som TS dotter och personalen löste det på de sätt jag tipsade TS om i mitt första inlägg. Nu trivs hon, har flera kompisar och har roligt. Hade vi tagit hem henne hade hon fått mindre social träning (ngt hon verkligen behöver) och dessutom missat sina tre bästa kompisar.

    Man kan inte alltid ge barnen vad de önskar (rätt ofta vore det direkt olämpligt).


    Så få är det inte. Och inte det minsta svårt att träffa olika människor i olika sammanhang dagligen heller. Man får det bara inte per automatik och slipper tänka och handla...

    Jisses. Detta handlar inte om att barnet vill äta godis till middag. Detta handlar om anknytning och trygghet :O. Små barn behöver inte förskola. De behöver sina föräldrar.
Svar på tråden Min dotter vill inte gå på förskolan-vad göra?