• Wed 28 Aug 2019 22:13
    604 visningar
    4 svar
    4
    604

    Skicka barn till ett annat europeiskt land

    Är det någon som vet, vad gäller om man vill skicka ett barn som man har ensam vårdnad över till ett annat europeiskt land för en period (ett år t.ex)?
    Måste man då dela på vårdnaden igen eller går det att leva i ett annant europeiskt land och använda deras system ändå utan att lämna över vårdnaden?

  • Svar på tråden Skicka barn till ett annat europeiskt land
  • Thu 29 Aug 2019 07:25
    #2
    anonimus skrev 2019-08-28 22:51:56 följande:

    Är det du som vill skicka dottern till sin pappa i Grekland?

    Ska hon bo utomlands i 1 år med den andra föräldern då måste hon bli skriven där. Tror inte heller det funkar att du fortsätter att ha ensam vårdnad när du inte ens befinner dig i samma land.

    När barnet väl är skriven utomlands så är risken stor att hon inte kommer tillbaka!

    Så jag skulle nog avråda från att göra sådant. Går inte ens att skriva ner på papper att barnet endast skall bo där i 1 år. Det har ingen betydelse alls om den andra förälder går till rätten i landet den bor i.


    det handlar inte om en dotter och inte heller om Grekland.
    du förväxlar mig med någon
  • Sat 31 Aug 2019 14:20
    #4
    FuckGoggleAskMe skrev 2019-08-31 13:51:24 följande:

    Barnet måste ju ha en vårdnadshavare i samma land som kan sköta om skola, sjukvård etc för barnet. Även i andra länder finns det skillnader på rättigheter och plikter för vårdnadshavare och andra. Ska du tex godkänna och skriva på alla lappar från skolan och du befinner dig i ett annat land, blir det superbökigt. Dessutom får du kolla upp om landet godkänner att barnet bor hos någon som inte är vårdnadshavare, utan att deras sociala myndigheter godkänt detta.


    låter rimligt.
Svar på tråden Skicka barn till ett annat europeiskt land