• Anonym (Sv)

    Ska jag lämna denna bonusfamilj?

    Ja, tyvärr måste man ju acceptera allt med barnen. Eller ja, man behöver såklart inte acceptera utan man är ju fri att lämna relationen och det är nog det du får göra här.

    Naturligtvis ska ens barn kunna komma när de vill, ingen vettig förälder skulle säga till sitt barn att den inte fick komma nästa vecka för att man då är med sin partner.

    Däremot hade jag krävt från början att mina barn skulle bete sig som folk, visa respekt och försöka ge den nye partnern en chans. Jag hade inte accepterat att mina barn betett sig illa mot min partner. De behöver inte bli värsta kompisarna men kunna samexistera på ett trevligt sätt. Det är här jag tycker att din sambo gjort fel, som accepterat framför allt hans dotters beteende och bara dansar efter hennes pipa.

    Tyvärr är det inget du kan göra åt utan det är så HAN väljer att göra och prioritera. Du får helt enkelt göra klart för honom att du inte kan eller vill leva på de premisserna för du mår inte bra av det och att ni får avsluta relationen. Du ska ju dock inte säga det om du inte menar det eller som ett sätt att pressa honom.

Svar på tråden Ska jag lämna denna bonusfamilj?