• Anonym (Hmmm.­..)
    Mon 2 Sep 2019 13:52
    7861 visningar
    291 svar
    +2
    291
    7861

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Anonym (Varför ?) skrev 2019-09-02 13:42:09 följande:

    Är det inte märkligt att en 16-årig ung kvinna kan provocera svenska män så mycket att de måste håna, trycka ned, förlöjliga och i vissa fall även hota henne?

    Kan ni som skriver taskiga kommentarer om henne förklara det för mig?


    Räknas man som kvinna när man är 16?
  • Anonym (Hmmm.­..)
    Mon 2 Sep 2019 14:21
    #19
    klyban skrev 2019-09-02 13:58:14 följande:

    En mycket viktig fråga Spöke


     


    Men som 16år är man oftast kvinna och kan föda barn.
    Även stod åldern där, så man kan göra en egen bedömning.
    Det du tänker på är barn, ungdom och vuxen verkar det som.
    Där är Greta ungdom tills hon är 26 år, utom inför lagen, där är hon vuxen vid 18års ålder till fullo.


     


    Så nu vet du, men vad har detta med nått och göra som har med Greta och saklighet och göra?
    Kan du förklara?


    Trodde att man juridiskt räknades som barn tills man fyllt 18. De 16-åriga afghaner som kommit till Sverige kallas barn.
  • Anonym (Hmmm.­..)
    Mon 2 Sep 2019 14:24
    #21
    sextiotalist skrev 2019-09-02 14:16:31 följande:
    Nu tror jag inte det är avundsjuka, utan mer att de personligen känner sig kränkta då hon ifrågasätter den livsstilen som dessa män har valt.
    Nu riktar sig väl Greta mest mot makthavare så de behöver inte känna sig provocerade för att de inte vill bli vegetarianer.
  • Anonym (Hmmm.­..)
    Mon 2 Sep 2019 14:25
    #22
    klyban skrev 2019-09-02 14:23:33 följande:

    Då har du lärt dig nått nytt.
    Dock kvinna är man när man kan bli med barn och föda barn.


    VI pratar om Greta här, inte afghaner.


    OK så afghaner är barn tills de fyller 18 men inte Greta. Själv tycker jag att båda ska kallas ungdomar.
  • Anonym (Hmmm.­..)
    Tue 3 Sep 2019 08:25
    #73
    EnAnonumius skrev 2019-09-03 06:57:01 följande:
    Är det märkligt att folk tar för givet att det är i majoritet män som blir provocerade av Greta?

    Kan du som väljer att ta för givet att det är män förklara varför du resonera så?
    Ja, det är faktiskt märkligt. Det är ju inte alls säkert att det är så. Jag tror visserligen också att det är en majoritet män (baserat på mäns åsikter i andra frågor, som kommer fram i bl.a valanalyser), men vissa verkar tro att det så gott som bara är män som är negativa.

    För att nyansera det hela är det inte heller alltid Greta som folk irriterar sig på utan alla andra runt omkring som använder Greta som nån sorts maskot.
  • Anonym (Hmmm.­..)
    Tue 3 Sep 2019 14:20
    #80
    Anonym (Varför ?) skrev 2019-09-03 08:30:50 följande:
    Men varför irritera sig? Och framför allt varför trycka ned och håna henne?
    Tycker inte man ska håna nån. Irritera sig kan man väl göra på vem som helst. Man kan inte gilla alla människor.
  • Anonym (Hmmm.­..)
    Wed 4 Sep 2019 08:56
    Anonym (Modern) skrev 2019-09-03 19:56:05 följande:
    Ingen vill återgå till klassamhället. Vi vill framåt. Till ett modernt hållbart samhälle. Met tåg och elcyklar och solenergi. Skypesamtal och segelbåtar. Närproducerad mat med recept från alla världens länder. Återbruk och återvinning. Och mycket annat vi ännu inte känner till. Det är att gå framåt.
    Jag har inget emot elbilar. Inte tåg heller men jag önskar att jag fick åka tåg. Det är bara med flyget jag kan resa med min Permobil tyvärr (detta gäller även de nyaste och modernaste tågen SJ köpt in). Jag undrar dock varifrån elen till allt ska komma? Den enda lösning jag kan komma på är kärnkraft och det känns ju inte heller bra, och miljöaktivister brukar vara lika mycket emot kärnkraft som fossila bränslen. Jag tror inte att sol- och vindkraft räcker tyvärr om alla ska byta till elbil. Och varifrån ska metallen till batterierna komma ifrån? Samma människor som är emot kärnkraft och fossila bränslen är också emot gruvdrift. Just nu bryter man kobolt i Kongo. Det har lett till allvarliga konflikter och det är mycket barnarbete i gruvorna.


  • Anonym (Hmmm.­..)
    Wed 4 Sep 2019 08:59
    KlantSmurfen skrev 2019-09-04 03:01:27 följande:
    Linnea Claesson, Zara Larsson har fått en hel del skit är de radikalfeminister som spelar professionella offer och kastar skit på män. Det är en viss skillnad när folk kastar skit på Greta av ren "omtänksamhet" för att hon skolkat från skolan, trots att hon har bra betyg.

    "Om en ung söt tjej utmärker sig på något sätt, är duktig på det hon gör och dessutom når framgång inom sitt område, då får hon alltid en mobb efter sig".
    Menar du ungefär som när unga söta Jordan Peterson med feminint genus var i Sverige och möttes av en smutskastar mobb (mainstream media)?
    Har Greta bra betyg för att hon är duktig eller är det glädjebetyg för att skolan inte vill få dålig publicitet?
  • Anonym (Hmmm.­..)
    Thu 5 Sep 2019 08:26
    Tecum skrev 2019-09-04 20:12:30 följande:
    Jodå det funkar! Det alternativet kör så gott som samtliga politiker med, ena dagen hyllar de Greta och hon får tala i FN och olika parlament. Nästa dag talar samma politiker om hur viktigt det är att hålla uppe konsumtionen för att klara vårt välstånd och beslutar om nyetableringar på åkermark av shoppingcenter, parkeringsplatser och miljöstörande företag. Allt för att hålla uppe sysselsättning och konsumtion. 
    Jag skulle säga att detta är väldigt vanligt. Man har gjort sitt för klimatet genom att som politiker hylla henne. Än så länge har ingen politiker i Sverige, inte ens MP, lyft ett finger för att exv få ICA att sluta tillverka burkar av svart plast fyllda TILL HÄLFTEN med produkten. Eller få matbutiker att sluta sälja plocka-själv-sallad i svarta plastlådor. Jag har heller inte hört en enda politiker kräva att fartyg inte längre ska tillåtas gå på tomgång i våra hamnar dag ut och dag in och släppa ut en massa skit. Flyg som släpper ut skit gör ju i alla fall nytta. Fartyg som bara ligger i hamnen gör inte mycket nytta för det som de släpper ut. Eller jo, jag hörde faktiskt en politiker i Stockholm. Minns inte om det var en miljöpartist eller en socialdemokrat. Hon tillfrågades om fartygens tomgångsutsläpp. Det hon sa mellan raderna var att de skulle förlora för mycket pengar om de ställde krav. Pengar är tydligen viktigare än miljön ibland.
  • Anonym (Hmmm.­..)
    Thu 5 Sep 2019 08:28
    klyban skrev 2019-09-05 07:00:30 följande:

    Menar du missat att jag berättat att de redan gjort forskning på området och vad som sker om vi fortsätter med fossila bränslen?


    För det är det enda du berättar med den meningen.
    Men vet vart skon klämmer, och ingen fara, Exxons forskning kommer kosta dom ett stort skadestånd och inte gjort mer, fast de vet om vad som sker.

    Jo, fossilindustrin har anställt samma advokater som försökte påstå att tobak inte är beroendeframkallande eller orsakar cancer.


     


    Men har man inget intresse om ämnet, och är vetenskapsförnekare som du, så är det lätt att det blir fel som det blir för dig nu.

    Och före fossilindustrin ändra sig och insåg deras pengar var i fara, så var det en 100% konsensus.
    Så spelar ingen roll hur man vänder och vrider på det, så står vi med faktumet att du är en vetenskapsförnekare, med en konspirationsteoretiker där fakta är inte välkommet.


    Vad ska vi ersätta fossilindustrin med? Och "missförstå mig rätt", jag ersätter gärna fossilindustrin. Den är fel på så många sätt. Den förstör miljön och den kommer att ta slut och då måste vi ändå ersätta den - och då kan vi lika gärna göra det nu.
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?