• Anonym (Varfö­r ?)
    Mon 2 Sep 2019 13:42
    7073 visningar
    291 svar
    -5 +2
    291
    7073

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Är det inte märkligt att en 16-årig ung kvinna kan provocera svenska män så mycket att de måste håna, trycka ned, förlöjliga och i vissa fall även hota henne?

    Kan ni som skriver taskiga kommentarer om henne förklara det för mig?

  • Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?
  • Anonym (man kan)
    Wed 4 Sep 2019 02:06
    -2 +2
    Anonym (Varför ?) skrev 2019-09-02 13:42:09 följande:

    Är det inte märkligt att en 16-årig ung kvinna kan provocera svenska män så mycket att de måste håna, trycka ned, förlöjliga och i vissa fall även hota henne?

    Kan ni som skriver taskiga kommentarer om henne förklara det för mig?


    Det handlar inte om Greta som person utan om hennes roll som översteprästinna i en vansinneskult som dessutom blivit en del av makten och eliten i samhället.
  • KlantS­murfen
    Wed 4 Sep 2019 03:01
    lövet2 skrev 2019-09-03 22:51:26 följande: #99

    Nja, på ett sätt är det väl märkligt, men det är ju inget nytt. Om en ung söt tjej utmärker sig på något sätt, är duktig på det hon gör och dessutom når framgång inom sitt område, då får hon alltid en mobb efter sig. Mest män ja, men även kvinnor. Carola Häggkvist blev rejält hatad redan som 14-15-åring, Linnea Claesson har väl ingen undgått att lägga märke till, Zara Larsson - och så Greta. Det är väl något som är provocerande med att en ung tjej sticker ut hakan och syns.


    Linnea Claesson, Zara Larsson har fått en hel del skit är de radikalfeminister som spelar professionella offer och kastar skit på män. Det är en viss skillnad när folk kastar skit på Greta av ren "omtänksamhet" för att hon skolkat från skolan, trots att hon har bra betyg.

    "Om en ung söt tjej utmärker sig på något sätt, är duktig på det hon gör och dessutom når framgång inom sitt område, då får hon alltid en mobb efter sig".
    Menar du ungefär som när unga söta Jordan Peterson med feminint genus var i Sverige och möttes av en smutskastar mobb (mainstream media)?

  • KlantS­murfen
    Wed 4 Sep 2019 03:03
    Anonym (man kan) skrev 2019-09-04 02:06:33 följande: #101
    Anonym (Varför ?) skrev 2019-09-02 13:42:09 följande:

    Är det inte märkligt att en 16-årig ung kvinna kan provocera svenska män så mycket att de måste håna, trycka ned, förlöjliga och i vissa fall även hota henne?

    Kan ni som skriver taskiga kommentarer om henne förklara det för mig?


    Det handlar inte om Greta som person utan om hennes roll som översteprästinna i en vansinneskult som dessutom blivit en del av makten och eliten i samhället.
    Det går att kritisera kulten utan att kasta skit på Greta.
  • KlantS­murfen
    Wed 4 Sep 2019 03:13
    Thereisthat skrev 2019-09-03 23:42:23 följande: #100
    Det roliga med det här är främst två saker.

    1. Majoriteten av de som sägs utsättas för hat är oftast vänster och/eller feminister. När har man exempelvis fått höra om borgerliga kvinnor som utsatts för hat och hot i samma utsträckning? Beror det på att vänstern är mer godhjärtade och aldrig tar till odemokratiska medel? Knappast. AFA är ett helt nätverk som sysslar med sånt. Det beror på att det finns en tydlig dramaturgi inom medierna som gärna vill ha ett förutbestämt offer i form av en kvinna med vänster- eller feministiska åsikter. En borgerlig debattör eller Sverigedemokratisk kvinna, eller man för den delen, som utsätts för hot och hat får inte samma dramaturgiska genomslagskraft eftersom att denne tillhör den dåliga sidan.

    2. När journalister i form av paparazzis trakasserar kändisar så blir det ytterst sällan några skriverier. Ett bra exempel på detta är just Carola som var gravid men likväl fick en massa paparazzis efter sig. Detta håller på dag ut och dag in men det sker aldrig några kampanjer mot detta. Varför? Jo, för att där är förövarna journalister och för många av våra största tidningar är just nöjesjournalistiken en viktig inkomstkälla. Att det innebär att man stalkar och trakasserar personer för att de råkar vara duktiga sångare spelar därför ingen roll.

    Om vi tar exempelvis Ebba Busch Thor så hör jag ytterst sällan folk säga att kritiken mot henne beror på att hon är en kvinna med starka åsikter. Hur kommer det sig att folk tycks ha så dubbla måttstockar?
    2. Det är det är konsumenten som vill gotta sig i andras privatliv som styr efterfrågan.

    "Om vi tar exempelvis Ebba Busch Thor så hör jag ytterst sällan folk säga att kritiken mot henne beror på att hon är en kvinna med starka åsikter."
    Å andra sidan får hon nog extra skit för att hon är en kvinna med åsikter som inte passar in i den (vänster)feministiska mallen.

  • KlantS­murfen
    Wed 4 Sep 2019 03:19
    molly50 skrev 2019-09-03 20:23:43 följande: #95
    Jag håller med dig om att det är fel att som vuxen håna och förlöjliga en 16-åring. Och man kan inte låta bli att undra varför dessa personer låter sig provoceras så av henne?
    Men,jag vill också påpeka att det inte bara är män som gör det utan även kvinnor.
    Och det är lika skrämmande oavsett kön på den som hånar och förlöjligar.
    Guilt by association? Jag är inte något stort fan av hennes fanclubb som samlar "Facebook likes" för att känna sig duktiga och (låtsas) värna om miljön så jag måste hata lite på Greta.
  • Anonym (Kvinn­a)
    Wed 4 Sep 2019 03:23
    +1

    Jag ogillar Greta-hypen, men kan vara imponerad av henne att hon orkar tjata sitt mantra utan förnyelse. Det är hypen runt om henne som gör att man tycker illa om det hon gör.

    Bara hon får leva efter sin egen tro så bidrar hon enligt sig själv. Men det hela är kontraproduktivt, när hon jagar flyget men med sitt eget uppförande orsakar att fler andra flyger. Ta den där seglingen, hade varit en dröm att få vara med, visst hade racet i USA blivet av oavsett men det är en sport där besättningar flygs fram och tillbaks. Om vi ska bli mer miljömuppiga borde vi odla lokalt, bo lokalt och undvika allt resande. Vi behöver en sund miljöpolitik men inte ett svart/vit tänk om frågorna.

    För ett par år sedan sa man att vi skulle ha kläder i naturmaterial och att det skulle vara ekologiskt, nu är bomullen på miljöbovlistan. Elbilar flyttar bara på miljöproblemet, visst inga utsläpp där den kör, men hur tillverkas den och batteriet. Var tillverkas elen för bilen?

    Det egentliga problemet är överbefolkningen på jorden, eftersom vi är så många som sliter på tillgångarna.

  • Anonym (man kan)
    Wed 4 Sep 2019 03:24
    -1 +1
    KlantSmurfen skrev 2019-09-04 03:03:02 följande:

    Det går att kritisera kulten utan att kasta skit på Greta.


    Hon är ju kulten. Hon kommer därför obönhörligen att få skit. Vilket en makthavare som hon ska kunna få. Sedan kan skiten formuleras på olika sätt men man måste till exempel kunna få reagera på hennes stora okunskap på område och hennes försök att skrämma upp folk.

    Det är helt rätt att peka på hur hennes symboliska båtresa kostade sex st flygbiljetter istället för bara fyra om hon och pappan istället flugit t o r.

    Läser man hennes mammas bok om familjens problem och barnens diagnoser så är det väldigt lätt att se fenomenet Greta mer tydligt.

    Det är riktigt att den största kritiken skall riktas mot hela den apparat som driver kulten men som makthavare och översteprästinna kommer hon alltid att få sin beskärda och rättmätiga del.
  • Anonym (man kan)
    Wed 4 Sep 2019 03:39
    Anonym (myself) skrev 2019-09-02 15:11:49 följande:

    Jag är en kvinna och förstår inte alls vad man ska hylla Greta för. Klimatet är en viktig fråga, men att använda den som ursäkt för att slippa skolan och bli populär är inte ett bra sätt att kämpa för det. Hon är en tonåring som har sina hormoner sprundlande åt alla håll, så hon bara hittade en riktning för dessa - inte för att det är så extremt viktigt på henne (i alla fall, jag tror inte på det hos henne).


    Det är inte hennes hormoner. Det är hennes diagnos.

    Mamma beskriver i boken hur befriande det är för familjen när Greta till sist hittar något att fokusera på och hur kaoset i familjen upphör när de kan göra hennes intresse till en gemensam familjeangelägenhet.
  • Anonym (man kan)
    Wed 4 Sep 2019 03:48
    Anna60 skrev 2019-09-02 15:16:00 följande:

    Självklart får man ifrågasätta. Men att säga att man hoppas att segelbåten skall kapsejsa, kalla henne för liten hora osv osv, är inte ok nånstans. Man behöver inte sjunka ner till underjorden bara för att man har en åsikt EMOT henne. Nivån kan hållas bra ändå.


    Det är elakheter som i alla tider har riktats mot alla makthavare.

    Varför skulle just Greta antas kunna undantas från sådant och varför skulle det vara så extra olämpligt att just hon utsätts för det?

    Samma drabbas Ebba Bush Thor av. Anna Kinberg Batra. Taylor Swift. För att nämna tre relativt unga kvinnor.
  • Anonym (man kan)
    Wed 4 Sep 2019 03:59
    +1
    Barbro45 skrev 2019-09-02 16:24:31 följande:

    Jag tror att det beror på att hon slår dem med deras eget vapen. Hon hänvisar till fakta, till forskning. Många, företrädesvis män har ofta trott sig vara de som alltid är realistiska, använder sig av fakta i sin argumentation och att kvinnor, ungdomar tar till känslomässiga argument. Lugnt upprepar hon, lyssna på forskarna, se till fakta, utan påhopp, utan känslomässiga argument.


    Att påstå att civilisationen som vi känner den kommer att upphöra att existera om vi inte "gör något" inom tio år är inte fakta utan känslomässiga argument.

    "Jag vill att ni ska känna panik!" säger hon i sina tal.

    För hon känner panik. För hon tror att det verkligen är sant.

    I själva verket tittar hon på en del forskares extremaste extremscenarion och tror att så kommer det att bli.

    Okunskap och känslor.
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?