• Anonym (Varför ?)

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Är det inte märkligt att en 16-årig ung kvinna kan provocera svenska män så mycket att de måste håna, trycka ned, förlöjliga och i vissa fall även hota henne?

    Kan ni som skriver taskiga kommentarer om henne förklara det för mig?

  • Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?
  • Anonym (Hmmm...)
    klyban skrev 2019-09-02 14:23:33 följande:

    Då har du lärt dig nått nytt.
    Dock kvinna är man när man kan bli med barn och föda barn.


    VI pratar om Greta här, inte afghaner.


    OK så afghaner är barn tills de fyller 18 men inte Greta. Själv tycker jag att båda ska kallas ungdomar.
  • sextiotalist
    Anonym (Hmmm...) skrev 2019-09-02 14:24:19 följande:
    Nu riktar sig väl Greta mest mot makthavare så de behöver inte känna sig provocerade för att de inte vill bli vegetarianer.
    De verkar kunna hantera det, men det är en drös, främst män i medelåldern, som inte verkar kunna hantera att ung kvinna/tjej ifrågasätter deras livsstil. För det är det hon gör, hon ifrågasätter även min livsstil och den livsstilen som vi flesta västerlänningar har anammat.
    Men det är väl inte första gången i historien man vill halshugga budbäraren
  • Mrs Moneybags

    Det är verkligen märkligt, men det är som flera skrivit att det handlar om att vi alla måste ändra livsstil och förändring är smärtsam för många som har trott benhårt på att ekonomisk och teknisk utveckling på bekostnad av själva naturen vi lever i är den enda vägen framåt. 

    Det handlar förstås också om att hon får folk att vända tankarna mot miljöfrågorna istället för t ex invandringsfrågan och den typen av frågor som har dominerat det offentliga samtalet de senaste åren. Det är mycket viktigt för de invandringsfientliga partierna att samtalet fortsätter att handla om just invandringen, för det är så de växer och får väljare. Nu är miljöfrågan egentligen inte en fråga om vänster eller höger, men i det här perspektivet så blir det ju så - åtminstone till en början. I förlängningen tror jag att alla partier kommer att sätta miljön högst på agendan. Det finns ingen annan utväg som jag ser det. 

  • Anonym (Förstår precis)
    klyban skrev 2019-09-02 14:19:31 följande:
    Joar du missat hur man bara öser ad hominem över Greta?
    Inte alls, men det är inte alla män som gör så och där i hatgruppen finns en del kvinnor också.

    Det är det stora gäng populister som ju öser hat över alla möjliga som inte är som de själva. De hatar eliten som de kallar det. Och de skäms ju inte för att helt i onödan hata ett modigt kämpande barn.

    Hatarna är så tröttsamma.
  • Tecum
    klyban skrev 2019-09-02 14:23:33 följande:

    Då har du lärt dig nått nytt.
    Dock kvinna är man när man kan bli med barn och föda barn.


    VI pratar om Greta här, inte afghaner.


    Då är en kille man när han kan göra en kvinna gravid alltså?
  • Anonym (Pinsamt)
    Anonym (Hmmm...) skrev 2019-09-02 14:21:50 följande:

    Trodde att man juridiskt räknades som barn tills man fyllt 18. De 16-åriga afghaner som kommit till Sverige kallas barn.


    Tänk så fint du sjunger med i den där sången nu. För det första, vad spelar det för roll om hon ska räknas som en barn eller inte? Varför drar du in afghaner? Vad är det som är så jobbigt för dig att det är barn som kommer hit? Du är urtypen för hatare som ska ifrågasätta människor på ett nedvärderande sätt. Usch!
  • Anonym (Pinsamt)

    [quote=79873477][quote-nick]Tecum skrev 2019-09-02 14:59:52 följande:[/quote-nick]Då är en kille man när han kan göra en kvinna gravid alltså?[/

    Vad spelar det för roll?

  • Pope Joan II

    Jag har mycket svårt att tro att det kan finnas fler än möjligen något enstaka undantag som är avundsjuk på Greta Thunberg. 

  • Anonym (E)

    Jag är kvinna, och bara några år äldre än henne, men tycker det är lite konstigt att hon blivit så ''hypad''. Egentligen är det inte henne jag blir provocerad av, utan alla kändisar, politiker, journalister osv som ska försöka samla ''poäng'' genom att hylla henne, hamna på bild med henne osv. Allt handlar bara om att profitera, som vanligt.

  • Anonym (myself)

    Jag är en kvinna och förstår inte alls vad man ska hylla Greta för. Klimatet är en viktig fråga, men att använda den som ursäkt för att slippa skolan och bli populär är inte ett bra sätt att kämpa för det. Hon är en tonåring som har sina hormoner sprundlande åt alla håll, så hon bara hittade en riktning för dessa - inte för att det är så extremt viktigt på henne (i alla fall, jag tror inte på det hos henne).

Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?