Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Åldersskillnad?

  Mån 2 sep 14:30 Läst 0 gånger Totalt 89 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Alana) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Alana­)
  Återställ
  Mån 2 sep 14:30 #1

  Han kan ju sannolikt få barn om 2 år om han vill det. Mäns fertilitet går ju ner men inte lika drastiskt som kvinnor. Så det underlättar ju att du är den yngre.

  Vet du att han vill ha fler barn? Han kan ju själv tycka att han är för gammal?

  Annars är det väl inga större problem om ni vill leva ihop och själva tycker att ni passar ihop och är beredda på att ni kommer vara på lite olika ställen i livet framförallt mot slutet. Pension, ålderdom osv..

 • Anonym (Alana­)
  Återställ
  Mån 2 sep 21:39 #15
  Anonym (Anonym) skrev 2019-09-02 17:14:53 följande:

  Tack för ditt svar! Han är öppen för att börja om och skaffa fler barn, han vill ha en familj med mig säger han. Men det gör mig ändå osäker på om det är ?för sent? då han redan har gjort bort småbarnsåren men det kanske inte spelar någon roll? Sen oroar jag ju mig definitivt för framtiden.. nu är det inga problem, men som du säger när han vill gå i pension och jag har flera år kvar att jobba.. hur ska man tänka här?


  Om han också vill ha barn så behöver det ju inte bli några problem.

  Angående när han blir äldre, tex går i pension och troligen kommer dö långt innan dig, så är det nog bara du själv som kan känna efter hur du känner inför det.

  Sen vet man ju aldrig vad som händer i livet oavsett.

  Jag har flera vänner som har män som är 15-20 år äldre. Deras män är ju pensionärer nu fast de själva är mitt uppe i karriären. De verkar inte ha några problem med det och deras män är ju bra mycket fräschare och piggare än många andra i samma ålder, så kanske en ung partner och barn sent gör att msn håller igång längre.
 • Anonym (Alana­)
  Återställ
  Tis 3 sep 08:00 #20 +1
  Anonym (drakkaffe) skrev 2019-09-02 22:19:40 följande:

  Jag frågade henne om hon ville ses och hitta på nåt nån gång. Hon sa nej, och det var det.

  Jag skrev här, för det var en ny grej för mig, aldrig fått känslor för en så mycket yngre tidigare. Fick en del positivt men mest negativt. Jag var ett äckel. De flesta unga kvinnor har varit med om att gubbar stött på dom, och helst hade de sluppit.

  Jag skulle låta den stackars tjejen vara. Gubbar överskattar alltid sin attraktionskraft, och inbillar sig intresse.

  En person i min närhet förstod att mina känslor var på riktigt och tyckte att jag skulle chansa.


  Jag minns dina trådar och skillnaden där och här handlar om bristen på ömsesidighet. Det är en himla skillnad på ett par där båda är intresserade av varandra och visar intresse. Jämfört mot att en går och trånar efter någon som inte visat något intresse tillbaka. Speciellt när det finns stor åldersskillnad bör man säkerställa sig om att det finns något intresse alls innan man går på, för det troliga är att man inte ses ens som möjlig partner om det skiljer 20 år, om man inte uppenbart klickar på massa andra sätt

  Men du fick ju ditt svar ändå när du frågade henne...
 • Anonym (Alana­)
  Återställ
  Tis 3 sep 08:24 #24 +1
  Anonym (drakkaffe) skrev 2019-09-03 08:05:13 följande:

  Det är inte alltid så lätt att veta. Jag gick på magkänslan och jag trodde att hon kan ha varit intresserad. Men jag hade fel.


  Ja. Min poäng är att när man är så pass mycket äldre ska man utgå ifrån att det inte finns intresse om det inte är uppenbart. Och det ÄR vanligt att män överskattar sin attraktion även gentemot jämnåriga och definitivt mot yngre. Det som folk skrev om att de önskade att de sluppit massa inviter av äldre män i sin närhet, stämmer ju. Det finns massa forskning som visar att män ofta tolkar en attraktiv kvinna som att hon är attraherad av dem. Istället för att faktisk utgå ifrån vad hon gör och inte gör.

  Jag är inte emot ålderskillnad i sig. Som sagt jag känner flera par där åldersskillnaden är stor, både med äldre man och äldre kvinna. Men då har de båda har visat intresse och varit aktiva i flirtandet och romansen. Det finns ett ömsesidigt tycke.

  Däremot är jag ypperligt trött på att män konstant och ständigt vill ha och raggar på kvinnor som är unga nog att vara deras barn. I alla möjliga sammanhang, tex jobbsammanhang, där det faktiskt kan vara på gränsen till olagligt om kvinnan är i beroendeställning. I en sån situation måste den yngre vara den drivande parten, allt annat är oetiskt.
 • Anonym (Alana­)
  Återställ
  Ons 11 sep 12:27 #54
  Anonym (norrlänning) skrev 2019-09-06 23:44:23 följande:

  Farsan var 14år äldre än morsan. Ingen brydde sig mina halvsyskon var i 20 års åldern när jag kom. Fast det känns som om folk var mindre känslig för åldersskillnad förr. Gillar ni varandra så kör.


  Det är och har alltid varit väldigt vanligt och accepterat att kvinnan är 10-15 år yngre.
 • Anonym (Alana­)
  Återställ
  Ons 11 sep 17:11 #58
  Anonym (Kärlek) skrev 2019-09-11 16:59:50 följande:

  Hur är det om mannen är den yngre?


  Betydligt mindre vanligt. Det höjer på fler ögonbryn definitivt. Det har börjat bli lite mer accepterat och lite vanligare men fortfarande inget man ser ofta.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll