• Anonym (Hmmmm­m...)
    Wed 4 Sep 2019 08:17
    1429 visningar
    89 svar
    89
    1429

    Åldersskillnad?

    Anonym (Anonym) skrev 2019-09-02 14:25:21 följande:

    Hej!

    Jag har träffat en man som är 18 år äldre än mig. Han är 46 och jag 28. Han har tre barn sedan tidigare varav den äldsta ?bara? är 6 år yngre än mig. Vi är väldigt kära men också väldigt oroliga för vad omgivningen ska tycka om detta. Jag har själv inga barn men vill väldigt gärna ha. Är han för gammal att skaffa barn tillsammans med om 2-3 år? Vad behöver man tänka på i en sån här situation? Ålder är inte allt men det är definitivt något jag tänker på emellanåt.. men då mest hur andra människor skulle reagera då 18 år är ganska mycket. Tex hur våra föräldrar skulle reagera. Hans barn. Alla vänner..

    Tacksam för alla typer av inputs och tankegångar, inte bara att det inte skulle vara okej..


    46 är lite gammalt för barn. Risk för diverse sjukdomar ökar med pappans stigande ålder. Är det säkert att han ens vill ha barn?

  • Anonym (Hmmmm­m...)
    Wed 4 Sep 2019 08:19
    #27
    Anonym (drakkaffe) skrev 2019-09-02 14:57:35 följande:

    Oh shit, here we go again.
    Jag som blev kär i en 20 år yngre kvinna, vet vilken shitstorm som kommer.
    Eller ja, du klarar dig nog mer lindrigt, som är kvinna.
    Jag tycker att han är för gammal för att skaffa barn. Jag är i samma ålder, och är för gammal.
    Men sånt bestämmer ni själva.
    Jag tycker för övrigt att om det känns rätt för er, så ska ni köra.


    Problemet var att hon INTE VAR INTRESSERAD AV DIG! Kan du inte släppa det nu?! Alla sa till dig att chansen att en så pass mycket yngre kvinna var intresserad var minimal. Vilket är fullständigt sant och så var det i ditt fall. Med det sagt så finns det enstaka kvinnor som kan tänka sig mycket äldre män, men de är inte många. TS är ett undantag.
  • Anonym (Hmmmm­m...)
    Wed 4 Sep 2019 08:24
    #28
    Anonym (Anonym) skrev 2019-09-02 17:14:53 följande:
    Tack för ditt svar! Han är öppen för att börja om och skaffa fler barn, han vill ha en familj med mig säger han. Men det gör mig ändå osäker på om det är ?för sent? då han redan har gjort bort småbarnsåren men det kanske inte spelar någon roll? Sen oroar jag ju mig definitivt för framtiden.. nu är det inga problem, men som du säger när han vill gå i pension och jag har flera år kvar att jobba.. hur ska man tänka här?
    Jag har samma tankar och då är min man bara 8 år äldre. Det blir en jättestor skillnad på en när den ene jopbbar och den andre är pensionär. ålderskillnaden kommer plötsligt att märkas oerhört mycket mer. Det behöver du såklart inte bry dig om ifall du inte vill.

    Värre är det med barn. Det kan vara stressande att ha en gammal pappa och hela tiden vara rädd att han ska dö ifrån en (som Alex Schulman skrivit om) och att pappa är 70 när man tar studenten. Att pappa kanske är 80 när det blir barnbarn.
  • Anonym (Hmmmm­m...)
    Fri 6 Sep 2019 10:48
    #44
    Anonym (drakkaffe) skrev 2019-09-06 10:28:53 följande:

    Inget fel på äldre kvinnor dock.
    Fick jag välja skulle jag nog helst träffa en äldre kvinna.
    https://www.mabra.com/5-fordelar-med-att-traffa-en-yngre-man/


    Jaså? Fast ska man gå efter vad du skrivit i dina 100-tals trådar är det helst en 20 år yngre kvinna du vill ha.
  • Anonym (Hmmmm­m...)
    Fri 6 Sep 2019 10:53
    #46
    Anonym (K) skrev 2019-09-04 09:28:31 följande:

    Är i liknande situation då jag är 29 och sambon 48 år. Aldrig tänkt tanken vad andra tycker och tänker och vi har inte fått höra mycket negativt heller under de 6 åren vi varit tillsammans hittills. Han har två vuxna barn sen tidigare och vi försöker nu med ett gemensamt. Skillnaden nu när han är så pass mycket äldre är att jag vet att jag får ett barn jag kan inte räkna med att han vill ha flera sen men det passar mig perfekt. Tråkigt är att höra när folk har åsikter över att äldre män får barn med yngre kvinna men det är tydligen helt ok om de är äldre och får barn med sin jämnåriga kvinna som de har barn med sedan tidigare eller långt förhållande med. Vad är skillnaden??

    Så länge ni är lyckliga och vill ha gemensamma barn, försökt skaffa det då:) Och framtiden kan väl inte veta, du kan vara 50 år och din 50 åriga man brevid har någon hemsk sjukdom som gör att ni inte är på samma nivå i livet....


    Jag har en vän som gift sig med en 20 år yngre kvinna. Han har barn sedan tidigare som är ungefär i hennes ålder. Hans äldsta dotter gillar inte detta alls och jag skulle inte heller gilla att få en styvmamma som är 5 år äldre än mig. Min vän och hans fru väntar nu sitt andra barn. Hans barn i det tidigare äktenskapet är lite sura över att han nu plötsligt verkar ha tid för barnen. När de var små var han aldrig hemma. Han prioriterade jobbet stenhårt. Nu har han till och med tagit föräldraledigt.
  • Anonym (Hmmmm­m...)
    Fri 6 Sep 2019 13:43
    #49
    Anonym (K) skrev 2019-09-06 11:06:35 följande:
    Samma kommer det vara för min sambo när vi får gemensamt barn. Skillnad är att när de var små hade han ingen möjlighet att vara hemma eftersom att familjen var tvungna att få pengar för att klara sig. Men ska han pausa sitt liv och leva själv eller med den som "barnen" önskar?? De får förhoppningsvis egna familjer snart. Som förälder kan man inte anpassa sitt liv efter sina vuxna barn det är inte rättvist. Vi har tur att hans döttrar är glada och nöjda sålänge deras pappa är det och sålänge han fortfarande bryr sig om dom som han ska nu när de är vuxna! Så att de blir sura är egoistiskt av dom..många har även bättre ekonomi och villkor att kunna vara hemma mer när de är äldre.
    Man får väl leva med vem man vill, men alla behöver inte gilla det heller.
Svar på tråden Åldersskillnad?