• Anonym (K)

    Åldersskillnad?

    Är i liknande situation då jag är 29 och sambon 48 år. Aldrig tänkt tanken vad andra tycker och tänker och vi har inte fått höra mycket negativt heller under de 6 åren vi varit tillsammans hittills. Han har två vuxna barn sen tidigare och vi försöker nu med ett gemensamt. Skillnaden nu när han är så pass mycket äldre är att jag vet att jag får ett barn jag kan inte räkna med att han vill ha flera sen men det passar mig perfekt. Tråkigt är att höra när folk har åsikter över att äldre män får barn med yngre kvinna men det är tydligen helt ok om de är äldre och får barn med sin jämnåriga kvinna som de har barn med sedan tidigare eller långt förhållande med. Vad är skillnaden??

    Så länge ni är lyckliga och vill ha gemensamma barn, försökt skaffa det då:) Och framtiden kan väl inte veta, du kan vara 50 år och din 50 åriga man brevid har någon hemsk sjukdom som gör att ni inte är på samma nivå i livet....

  • Anonym (K)
    Anonym (drakkaffe) skrev 2019-09-04 09:23:18 följande:

    Ja, det är bra, du lever i nuet. Till skillnad mot alla som målar upp ett mardrömsscenario. "Tänk sen när du måste byta blöjor på honom" 


    Skulle vilja veta vem som kommer byta blöja på sin partner utan åldersskillnad ens?? Folk har så sjuka åsikter att jag förstår verkligen varför depression blir mer och mer vanligt, går ju för fan inte att leva med sig själv!!
  • Anonym (K)
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2019-09-06 10:53:29 följande:

    Jag har en vän som gift sig med en 20 år yngre kvinna. Han har barn sedan tidigare som är ungefär i hennes ålder. Hans äldsta dotter gillar inte detta alls och jag skulle inte heller gilla att få en styvmamma som är 5 år äldre än mig. Min vän och hans fru väntar nu sitt andra barn. Hans barn i det tidigare äktenskapet är lite sura över att han nu plötsligt verkar ha tid för barnen. När de var små var han aldrig hemma. Han prioriterade jobbet stenhårt. Nu har han till och med tagit föräldraledigt.


    Samma kommer det vara för min sambo när vi får gemensamt barn. Skillnad är att när de var små hade han ingen möjlighet att vara hemma eftersom att familjen var tvungna att få pengar för att klara sig. Men ska han pausa sitt liv och leva själv eller med den som "barnen" önskar?? De får förhoppningsvis egna familjer snart. Som förälder kan man inte anpassa sitt liv efter sina vuxna barn det är inte rättvist. Vi har tur att hans döttrar är glada och nöjda sålänge deras pappa är det och sålänge han fortfarande bryr sig om dom som han ska nu när de är vuxna! Så att de blir sura är egoistiskt av dom..många har även bättre ekonomi och villkor att kunna vara hemma mer när de är äldre.
  • Anonym (K)
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2019-09-06 13:43:12 följande:

    Man får väl leva med vem man vill, men alla behöver inte gilla det heller.


    Man har inte rätt att bli sur över en familjemedlems val. Du har rätt, allt kan man inte gilla och ibland får man fan knipa käft och ta hand om sig själv istället.
  • Anonym (K)
    Anonym (norrlänning) skrev 2019-09-06 23:44:23 följande:

    Farsan var 14år äldre än morsan. Ingen brydde sig mina halvsyskon var i 20 års åldern när jag kom. Fast det känns som om folk var mindre känslig för åldersskillnad förr. Gillar ni varandra så kör.


    Det är konstigt det där att ju mer det tjatas om att allt ska accepteras och att alla val är ok desto mer verkar det som att folk har beskymmer över varandras val och blir mindre accepterande..tänk Om folk kunde ta hand om sina egna relationer än ha åsikter om andra.
  • Anonym (K)
    Anonym (drakkaffe) skrev 2019-09-11 22:06:16 följande:

    Så därför varken fascinerar eller sticker det i folks ögon med åldersskillnader?


    Det finns ju ingen åldersskillnad om det inte finns någonting alls...
  • Anonym (K)
    Anonym (drakkaffe) skrev 2019-09-14 22:59:36 följande:

    Ja, plus allt annat som skrevs i mina trådar. Så visst har jag erfarenhet av hur folk ser på åldersskillnader.


    Men det som skrivs på FL räknas inte till erfarenheter. Det var nog inte just ålderskillnaden som var problemet i ditt fall.
Svar på tråden Åldersskillnad?