Inlägg från: Anonym (Victoria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Victoria)

    Hon kanske är gravid. Panik!

    Jaha? Du hade oskyddat sex och nu kanske hon är gravid? Vänta bara tills hon faktiskt vet. Finns ingen poäng i att ha panik redan nu.

    Och i framtiden, använd alltid kondom och ha inte sex om hon inte vill att du ska använda en.

  • Anonym (Victoria)
    Anonym (Frågande) skrev 2019-09-03 23:46:12 följande:

    Läste omkring på nätet för att kolla rättigheter (eftersom jag aldrig förut behövt ställas inför denna tänkbara situation förut) och ramlade då över den. Och du har rätt, den har inte så mycket att göra med denna tråd, annat än att jag såg mig själv i den mannens panik. Hjälplösheten, liksom. 


    Om hon hade mens t.o.m den 25:e torde hon inte vara gravid än, så förhoppningsvis är det ingen fara den här gången.

    Men som övriga sagt, självklart hade du behövt betala underhåll för ditt barn, oavsett om du ville ha det eller inte. Föräldrar har försörjningsplikt i Sverige tills barnen är 18 (eller till 21 om de fortfarande går gymnasiet).

    Helt ärligt, om jag vore du skulle jag börja läsa på vilka skyldigheter en förälder har om du ska fortsätta ha sex. Inget skydd är hundraprocentigt och det kan alltid bli en bebis, oavsett vad man vill. Är extra viktigt som man att ha stenkoll på sånt här då du inte har något att säga till om huruvida en graviditet ska fullföljas eller inte.
  • Anonym (Victoria)
    Anonym (Frågande) skrev 2019-09-04 18:54:37 följande:

    Jag fick precis ett meddelande där hon skrev mitt förnamn bara, som för att få mig att tänka på att hon tänker på mig. Jag svarade lite glatt med att jag haft en arbetsam dag, men utan att ställa en motfråga. Tänker att hon är den som får berätta vad som händer. 

    Har det senaste dygnet tänkt som aldrig förr, och har konstaterat att jag verkligen inte vill bli far i ett sådant här läge (OM det nu skulle ske). Jag har lekt med tanken om noll kontakt och underhåll á 2000 per månad i 20 år (500.000 kr), och även med tanken på att ha ett oönskat barn varannan vecka. Jag älskar barn, men har aldrig velat ha ett eget. Jag har för många kreativa projekt för mig själv, och jag älskar min ensamma frihet. Menmen. Jag rapporterar vidare hur hon svarar. 


    Du, om du inte känner att du vill ha ett barn någonsin, se då till att aldrig mer ha sex utan kondom om du inte är helt säker på att hon har något skydd, men även då är det ju praktiskt om du också tar ansvar och skyddar dig. Se till att skydda dig för det är enda chansen du har att påverka vad som händer med dina spermier.
  • Anonym (Victoria)
    Anonym (Frågande) skrev 2019-09-04 20:40:23 följande:

    Helt sant. Jag ska tamigtusan se till att laminera kuken min med plast så att jag aldrig mer behöver få denna obeskrivliga ångest jag haft detta senaste dygn. 


    Precis. Tänk att varje gång du väljer att köra oskyddat kan kosta dig som minst underhåll i 18-21 år + vetskapen att du har ett barn. Då kanske det inte känns lika lockande att köra på utan kondom ?bara för att det är skönt?...
  • Anonym (Victoria)
    Anonym (Hm) skrev 2019-09-05 16:20:13 följande:

    Verkar vara mest tjejer som kommenterar, har ni inte själva kört oskyddat sex någon gång ?(om Inte, vad duktiga ni är) Tror denna stackars kille har fattat nu:)!


    Jag har aldrig kört oskyddat. Kondomen har brustit nån gång, men då har vi märkt det direkt och kunnat ta en ny. Har aldrig varit lockad att köra oskyddat då jag inte vill riskera en abort bara för att jag inte orkar skydda mig.
  • Anonym (Victoria)
    Anonym (Hm) skrev 2019-09-05 22:38:32 följande:

    Mitt budskap med vad jag skrev är att ni själva, även jag har kört oskyddat, men i detta fallet så var inte den kvinnan han var med bättre själv:) trevlig kväll!


    Det spelar dock ingen roll om hon ?inte var bättre själv?. Hon kanske skulle ha blivit överlycklig av en graviditet och tagit emot barnet med öppna armar. TS får panik av blotta tanken. Vill man inte ha barn, speciellt om man är man och inte kan göra abort, ser man till att skydda sig. Så enkelt är det.
  • Anonym (Victoria)
    Anonym (Frågande) skrev 2019-09-17 15:36:22 följande:

    Puh. Det har varit ett par tuffa veckor, och jag har förstått att hon bara ville hålla mig kvar, och använde den eventuella graviditeten som en hållhake. I helgen skrev hon argsinta meddelanden som hon avslutade med att säga att hon de facto är gravid. Jag sov inte på ett dygn, och var ett lik på jobbet. Idag fick jag slutligen ett meddelande om att hon inte var gravid, efter att ha dubbelkollat via ett blodprov med en läkare. Lättnaden jag nu känner är ofattbar. Nästan som om livet börjar om på nytt. Det kanske låter märkligt, men jag är så ofantligt glad nu. Har till och med hällt upp ett glas rött för att fira, såhär på tisdagseftermiddagen :)


    Så du kommer inte skippa kondomen igen i första taget? ;)
Svar på tråden Hon kanske är gravid. Panik!