Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Konflikt med svärmor

  Fre 6 sep 2019 14:49 Läst 0 gånger Totalt 192 svar
  Visar endast inlägg av Rudbeckius - Visa alla inlägg
 • Fre 6 sep 2019 14:49 #8 -2
  Anonym (Louise) skrev 2019-09-06 14:31:53 följande:

  Glömde lägga till: det var riktigt slappt och dåligt av din kille att inte fira dig. Du har all rätt att bli arg och ledsen.


  Man kanske kan säga till utan att behöva vara arg och ledsen? Han kan ju ha uppfattat att hon vill ta det lugnt och fira på lördagen istället för på fredagen, så som hon faktiskt planerat. Missförstånd kan förekomma utan att det är en medveten kränkning.

  Killen kanske inte alls är slapp och agerar dåligt. De kan ha olika vanor med sig hemifrån på hur man firar. Drtta behöver man prata om.

  Min nuvarande tjej hade massor av sådana här saker som hon blev arg och ledsen över. Jag skulle förstå automatiskt och telepatiskt. Min kärlek till henne innebar att jag skulle hitt apå alla möjliga överraskningar och dyra presenter.

  Vi har inte så mycket flis och detta stressade upp mig enormt. Första åren köpte jag dyra dyra prylar som hon blev jätteglad över och inte använde... hon har så bra egen smak så inget duger..

  Förra året sa jag som det var och talade ut om hur jobbigt hennes krav var... hennes bror och hennes barn hakade på med... hon lyssnade faktiskt och nu i år blev det rätt OK - hon var glad och vi kunde leverera lite lagom...
 • Fre 6 sep 2019 17:27 #21 -2 +1
  Anonym (Louise) skrev 2019-09-06 16:47:02 följande:

  Sluta nu.

  TS skriver att de alltid firar varandra på morgonen med fika mm. Varför gjorde inte TS man detta för sin partner som fyller 40 år? Man behöver inte vara tankeläsare för att förstå att man firar sin livskamrat när denne fyller jämnt. Även om man nu är uppvuxen med knappt något firande.


  Läs TS eget svar ovan om hur det missuppfattades och hur det pratades ut och försonades. Hade du läst det hade du inte behövt ha några fria fantasier. Pröva själv nån gång att inte vara så långsint jobbig.

  Du kan sluta med det.. bara onödigt och ogint ju.
 • Lör 7 sep 2019 06:30 #35 -2
  Anonym (Louise) skrev 2019-09-06 22:55:47 följande:

  Alltså förlåt men vad är det här? Svärmor har ringt TS i ett ärende som på intet sätt bör involvera svärmor, hon har grälat och beskyllt TS för de mest elaka saker. Och du föreslår då att TS ska döpa det kommande barnet till något som svärmor kan gilla!?

  Kanske kan de be svärmor att flytta in och helt få rå om bebisen också? Men bara om svärmor blir glad över det såklart.

  Ett av de mer vettlösa inläggen på FL, och det säger inte lite.


  Vettlöst? Du använder så starka ord. Vi kan fråga oss hur många kreativa aspekter och tankar du kan uppskatta och reflektera över. Din ton i debatten bryter mot FL:s regler.

  Skämtar du? Eller inte, du skruvar till det väldigt eller misstolkar svartvitt.

  Så vem som är vettlöst ensidig och otrevlig kan du ju fundera över. Om vi killar skulle bete oss så oförskämt mot kvinnor här skulle vi bli avstängda. I jämställdhetens namn borde nog du bli avstängd med, tycker du inte? Fundera gärna lite innan du svarar.
 • Lör 7 sep 2019 11:13 #48 -1
  Anonym (Kim) skrev 2019-09-07 11:07:25 följande:

  Härskarteknik praktiserar du friskt i alla fall, nedlåtande är du också när du blir emotsagd.

  Du vet att din modell är inte en absolut sanning och att man inte alls behöver vara empatilös, lida brist på omdöme eller kunskap om konflikthantering för att man har en annan lösning?

  Nu håller jag inte med den andre heller som verkar i mitt tycke alltför hård. Det lär heller inte leda till någon familjefrid eller förbättrade relationer, vilket ju är det man vill uppnå.

  Dina förslag tycker jag heller inte är bra, där TS ska lägga sig platt och fjäska in absurdum. Det är inte konfliktlösning. Ge barnet hennes namn som mellannamn är ju bara helt befängt.

  Ett helt vanligt samtal om vad som skedde utan anklagelser och att lyssna på den andres känslor funkar för det mesta utmärkt såvida bägge parter är normalfuntade.


  Jag håller med dig i allt, bra avvägd kommentar i övrigt, men..

  ..inte är väl det där härskarteknik, kanske lite nedlåtande men ändå sakligt argumenterande mot den rätt ensidigt stenhårda debattören Louise? Där kan man prata härskarteknik, rena diktatorsutskällningar närapå..
 • Sön 8 sep 2019 14:55 #87
  Anonym (Bella) skrev 2019-09-08 14:11:47 följande:

  Men varför lade du inte på luren?

  Man måste inte lyssna på någon som håller låda sådär.

  Tala med din sambo och be honom prata vett med sin mamma. Hon är inte ditt ansvar.


  Låt den arga personen prata ut. Bäst är om det sker öga mot öga, i andra hand i telefon, absolut inte per sms.

  Jag har märkt att i min vardag har det varit klokt att låta mer eller mindre balanserade närstående tala ut, gräla, ofta i förvirrade långa monologer i affekt - det har varit viktigt för att få dem att komma igenom alla sina starka känslor. De har ibland kommit igenom sitt drama och lugnat ner sig och kunnat resonera till sist. Man måste hålla sig lugn själv och bekräfta dem med positiva ord utan att fjäska. Då blir samtalen ju stärkande för sammanhållningen. Att slänga på luren från min sida hade bara gett dem ännu mer tankar om att jag är dum...

  Inte sällan slänger sådana personer på luren själva. De står liksom inte ur och kan inte hantera sina känslor. De kanske plötsligt skäms.

  Bäst är att vara öppen, vänlig och resonerande om hur man respektfull kan lösa detta tillsammans.

  Googla på hur man hanterar besvärliga människor. Mängden människor med svårigheter avseende inre kompass, tålamod och möjlighet till krishantering minskar.

  Antalet vuxna som beter sig som drastiska tonåringar ökar, vi ser det nog t o m här på FL. Vi behöver vara rädda om varandra inom familj, vänkrets och kärlek. Så många närstående råkar vi inte ut för i livet.
 • Sön 8 sep 2019 15:44 #90
  Anonym (sätt gränser) skrev 2019-09-08 15:23:30 följande:

  Men nu handlar det inte bara om vad som är viktigt för den som skriker  långa monologer och vad han eller hon mår bra av.

  Det handlar minst lika mycket om vad som är viktigt för den som lyssnar på de långa monologerna och vad han eller hon mår bra av.

  I synnerhet om den som lyssnar är en höggravid 40-åring, vilket i sig är ett riskabelt hälsotillstånd.


  Inga problem att sätta lagom gräns för långa samtal med besvärliga människor. Tala vänligt om att du behöver sluta eller mildra tonen i samtalet inom x minuter pga graviditet, tentastress, middagsfix för barnen osv. Vi ska inte lägga oss platt bara för att vi inte väljer att slänga på luren i örat på dem.
 • Sön 8 sep 2019 17:14 #94
  Anonym (Bella) skrev 2019-09-08 15:46:04 följande:

  Själv har jag lärt mig att jag inte behöver höra på dumheter. Vill någon tala med mig får man göra det men att glra som ts svärmor så säger jag stopp. Ber personen återkomma när den kan vara trevlig.

  Jag hsr anvsr för mig och mina barn. Är man vuxen får man ta ansvar för sina handlingar.

  Tänk så olika vi tycker som är rätt väg och att man accepterar av andra.


  I en bra värld håller jag helt med dig. Men jag och några till i närståendekretsen är fungerande vanliga människor som försöker visa respekt, sätta gränser och vara konstruktiva.

  Att säga stopp och återkom när du kan vara trevlig fungerar tyvärr inte med några yngre, äldre och jämnåriga som ofta har olika bekymmer (GAD, ADD/ODD med dyslexi, tvångsmässigt kontrollbehov, PA, (värst att hantera av alla), lätt alkoholism, arbetsnarkomani, perfektionism, orörlighet/ensamhet eller dåligt självförtroende)... alla diagnoserna rätt vanliga bland oss vanligt folk..

  Så vi andra får dra ett stort lass. De brukar passa på att ställa till extra drama när vi fungerande ska på resa, flytta eller ha stort kalas. Det är väl nåt behov av uppmärksamhet..

  Jag önskar jag kunde bryta mig fri men det går inte när man har nära band till dessa.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll