• Anonym (Gilla läget!­)
    Fri 6 Sep 2019 15:52
    4232 visningar
    192 svar
    -2 +1
    192
    4232

    Konflikt med svärmor

    Anonym (Emma) skrev 2019-09-06 15:41:15 följande:

    Som alla andra säger så är det svärmor som betet sig dåligt. Den jag undrar över är om du under samtalet stod upp för dig själv och ifrågasatte hennes anklagelse och var ifrån hon fått dem? Vad har din sambo sagt om detta?

    Det enda sättet att lösa detta är att förklara för svärmor att hennes beteende inte är okej och att hennes anklagelser är felaktiga. Jag tycker att hon SKA be om ursäkt.


    Tjo. Det verkar så jobbigt att vara kränkt och kräva att människor SKA be om ursäkt. Svärmorsan skyddade väl bara sin store pojke som snart ska bli farsa och som var ledsen över att gravida TS hade rostat honom rejält argt och ledset över att hon inte fick kaffe med sång på sängen på fredagen...

    Att ni orkar vara kränkta hela tiden, vad är det med dagens tjejer... narcar allihop eller? Vi killar orkar snart inte med er. Försök att vara stark och självständig...Kyss
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Sat 7 Sep 2019 09:59
    #39
    -1
    Anonym (Louise) skrev 2019-09-07 09:30:10 följande:

    Oj vad du vrider och vänder på det som andra säger. Du vill missförstå. Varför?

    Absolut kan man svälja saker för att lösa en konflikt. Men inte en sådan här sak där svärmor gjort ett sådant övertramp och behandlat TS såpass illa. Att då råda TS i denna situation att döpa barnet efter något som svärmor kan gilla är för mig oförståeligt.

    Jag skrev att TS man ska ta tag i detta och TS ska ta det lugnt och varva ner nu. Koncentrera sig på sin familj. Vill inte svärmor efter att mannen pratat med henne få till en dialog så får det vara så. Strunta i henne just nu.

    Du pratar om strida på kniven och ta till stora yxan? Var har du fått det ifrån? Jo från dina egna fantasier. Du önskar att det är det jag har skrivit. Men jag har bara rått TS att hennes man ska ta hand om detta och att hon ska koncentrera sig på sitt. Samt att hon inte ska sitta och fundera på hur hon bäst kan blidka svärmor, tex genom att namnge barnet efter svärmor. Nej, låt mannen ta hand om detta nu.


    Du strider på kniven och tar till stora yxan hela tiden, tänk efter... det beror på dina svulstiga stora och rätt nedsättande ord, som t ex vettlöst m m. Det verkar inte balanserat och blir onödigt tröttsamt i dina inlägg. Vi förstår att andras åsikter är helt oförståeliga för dig, det gör du mycket tydligt. Nu skriver du att TS ska strunta i sin älskades mamma och den blivande farmodern.. dina råd skapar bara nya problem och bör inte följas av någon som vill ha en stor och glad familj.

    Om min tjej tänkte så drastiskt och svartvitt som du skulle jag sjappa direkt. Jag hoppas du har mer vett och etikett i verkligheten.
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Sat 7 Sep 2019 10:56
    #43
    -2
    MalinMalin skrev 2019-09-07 10:41:04 följande:

    Obehagligt att se hur du/ni går på Louise. Känner igen debattekniken ni för. Haka upp sig på ett ord den andra sagt, dra upp det gång på gång fast den andra förklarar sig. Lägga in ord i munnen på den andra, påstå att den sagt så och menat si. Mata på, mata på, mata på... som slag i en boxningsring.

    Lämna tråden Louise.


    Har nämnt det en gång. Vore tacksam om Louise väljer att lämna. Även en Louise har ansvar för sina kommentarer. Äkta jämställdhet innebär att tjejer också måste bete sig bra. Oförskämda överdrivna kommentarer är aldrig OK. Den debatt-tekniken är verkligen inte OK. Vi känner igen den.
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Sat 7 Sep 2019 11:01
    #45
    -1
    MalinMalin skrev 2019-09-07 10:57:43 följande:

    Lär då av dina egna ord och lägg inte bara över dom på andra.


    Mysko skitsnack. Louise får lära sig att vara mindre svartvit och mer försiktig med orden. Om hon är vuxen. Även kvinnor måste bete sig ansvarsfullt och respektfullt i debatten.
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Sat 7 Sep 2019 13:44
    #53
    -1
    Zarch skrev 2019-09-07 13:08:39 följande:

    Tycker att det hade räckt med att bara be dig att hålla din käft!


    Ojoj. Schysst stil att debattera. Det säger en hel del om din nivå och människosyn. Du har svårt för motargument eller hur? Gissar ditt kön och utbildningsnivå.
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Sat 7 Sep 2019 14:18
    #57
    -2
    Miss Skywalker skrev 2019-09-07 14:03:40 följande:

    Dina inlägg säger en del om din misogyna inställning.


    Jag älskar kvinnor men de måste bete sig schysst utifrån sin ålder och förstånd. Jag är son, pappa, styvfarsa, syrrans bror och make till kvinnor som aldrig nånsin skulle argumentera så illa. Jag uppskattar dessutom att lyssna på kompetenta militanta feministveganer men de verkar aldrig skriva här på FL, tyvärr.

    Jag gissar att du inte klarar av att sakligt argumentera med andra, såväl kvinnor som män? Eller är det bara män du rackar ner på? Lider du illa av din misandri?
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Sat 7 Sep 2019 14:21
    #59
    -2
    Miss Skywalker skrev 2019-09-07 14:04:33 följande:

    Precis mors lilla Olle.


    Haha, så smart. Och det kom från en låtsas-jedi.. du lever verkligen i sagornas värld. Där är trevligt.

    Har du nåt bra argument att komma med i debatten? Annars kan du ju alltid fundera på vad du kan göra med lasersvärdet...
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Sat 7 Sep 2019 15:52
    #61
    -1
    jrockyracoon skrev 2019-09-07 15:25:27 följande:

    Härskarteknik är ett luddigt begrepp. Det kan man lätt använda på alla som argumenterar emot ens åsikt eller de man inte gillar utan belägg.

    Vad är det som jag använder som är härskarteknik, menar du? Och på vilket sätt är jag nedlåtande i min kommentar?

    Jag påpekar en intressant motsägelse i Louise' svar som propagerar för att man ska bemöta hårt med hårt - det är åtminstone min tolkning och hon har inte motsatt sig den vad jag vet. Motsägelsen består i att hon tycker att TS ska bemöta svärmoderns bemötande med hårt mot hårt, men kritiserar mitt val att bemöta hennes bemötande med hårt mot hårt. Om något bevisar väl hennes reaktion att ett användande av "hårt mot hårt" snarare förstärker en konflikt än förbättrar den.

    Om du läste mitt andra inlägg noga, så hade jag inga synpunkter på hennes lösning utan påpekade att TS själv kunde välja vilket av alternativen hon föredrog.

    I mitt första motinlägg skriver jag:

    "TS är gravid, är i ett ömtåligt skick, har hormoner och ska snart föda med all den oro och ångest som det innebär. Du begär alltså av henne att hon ska strida på kniven med sin svärmor i detta läge?

    Ja, det säger något om din brist på empati, dåliga omdöme och brist på kunskap om konflikthantering. "

    Jag missade att stoppa in ett "I så fall", d.v.s. jag borde ha skrivit:

    "Ja, det säger i så fall något om din brist på empati, dåliga omdöme och brist på kunskap om konflikthantering. "

    Det var det jag egentligen menade. Jag kan ta på mig att det inte blev helt rätt i den delen.

    Samtidigt som det är tillspetsat så stämmer min anklagelse rent sakligt.Att använda "hårt mot hårt" är faktiskt en brist på kunskap om konfliktlösning. Fråga vilken konfliktforskare som helst om vad de anser om den tanken. Precis som i ditt eget förslag, behöver man trappa ned och inte accelerera känslorna i en konflikt.

    Jag kan också tycka att det är ett dåligt omdöme att inte ta hänsyn till TS graviditet och behov av lugn och ro. Kanske Louise tyckte att det var en bra lösning och att den skulle ge TS det lugn och ro hon behövde. Men det är i så fall en viss empatilöshet i det - jag tycker det framgår i tråden, och bara genom dess existens, att TS har nära till sina känslor och inte mår bra av att ha oupplösta konflikter hängande över sig under längre tid.

    Och hade du läst mina förslag till TS så hade du upptäckt att jag redan har föreslagit henne att ha ett samtal med svärmodern och bett henne ha det när hon är lugn och utan aggressioner och uppmanat henne att vara ödmjuk, lyssnande.

    Så det är väldigt konstigt att du först kritiserar mina förslag, och sedan ger ett förslag som är identiskt lika med det som jag själv gav.

    Du tycker det är befängt att försöka värma upp svärmodern genom att ge hennes namn som mellannamn till barnet. Det håller jag inte med om. Om det inte är viktigt för TS huruvida ett av mellannamnen har ett visst namn eller inte, ser jag inte några nackdelar med ett sådant förslag. Ge ett enda exempel på någon konkret nackdel. Tvärtom, har det potential att vända hela relationen till det bättre och även skapa ett hälsosamt band mellan barnet och dess farmor.

    När man har en konflikt kan man ibland lösa den genom att svälja sin stolthet och inlärda förmåga att alltid hålla på sitt och istället för att starta en jobbig konflikt kväsa den i sin linda.

    Inte en så revolutionerande tanke, begreppet att "vända andra kinden till" är ju som bekant minst 2000 år gammal.

    Om det sedan inte visar sig funka, och nya konflikthärdar dyker upp, får man hitta andra åtgärder. Jag uppfattar TS på det sättet att det här är en enstaka konflikt som dykt upp nu på senare tid, och inte att konflikterna med svärmodern har haglat under hela deras tid tillsammans.


    Lysande. Spännande nu om Kim och Louise kommer att kunna argumentera eller om de bara, helt i onödan, känner sig kränkta. Jag hoppas så att de prövar och funderar över lite mer underbyggda resonemang, om det så baseras på naturreligion, amerikansk skildrarna eller scientologi. Någon sorts stringens..

    ... men jag gissar att de antingen tar fram en filt eller skriver invektiv.. Det vore synd igen.
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Sat 7 Sep 2019 22:21
    #75
    -1
    Anonym (Louise) skrev 2019-09-07 21:20:50 följande:

    Allt jag har skrivit har varit direkta svar på dina påhopp på min person. Hoppas att du under natten kan begrunda ditt sätt att kommunicera med andra människor och att du sedan kan hålla dig till att diskutera själva sakfrågan utan att sväva ut i antaganden om den andre, samt flertalet personangrepp. Det skulle vara bra för dig.


    Men du måste väl se skillnaden på kritik mot brist på eller bristande argument och dig som person? Det verkar som om du blandar allt och ser det som påhopp.

    Du har fullt vore som människa och är värdefull. Men dina argument syns inte eller verkar baserade på nån sorts egoism som värdegrund. Har du möjlighet att släppa ditt onödiga fokus på dig själv som person och istället utveckla hur dina tankar runt TE frågeställning är.
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Tue 10 Sep 2019 13:28
    Anonym (...) skrev 2019-09-10 13:25:34 följande:

    Låt inte hobbypsykologerna förminska hennes elakheter. Det rör sig inte om missförstånd när någon är så hatisk. Ge upp tanken på att du ska reparera eran relation. Det kommer bara att såra dig mer för hon kommer aldrig att gilla dig. För henne är du fienden. Det är när du inser det som du kan få distans och inte ?bry dig? om henne.


    Ojoj.... Drama queen - hatisk, fienden... herregud, slappna av, det är barnens farmor du snackar om, inte Sauron av Mordor...
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Tue 10 Sep 2019 13:40
    MalinMalin skrev 2019-09-10 13:33:31 följande:

    Så en farmor har frikort att bete sig hur hon vill? Ok då vet vi det. Tat lugnt.


    Det har ingen sagt. Bara du. Du e väldigt drastisk i dina resonemang. Svårt att leva tillsammans med mänskliga varelser då.
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Tue 10 Sep 2019 13:50
    MalinMalin skrev 2019-09-10 13:42:32 följande:
    Det var du som sa det. Härliga härskartekniker förresten. Har varit mycket sånt i denna tråd.
    Frikort är helt och hållet ditt ord, ajg har aldrig skrivit det... och det är inga härskartekniker att påpeka att du ger överdrivna svarvita råd som skappar mer bekymmer än de löser. Du behöver kunna bli emotsagd i sakdialog.

    Jag är ledsen om du blivit kränkt av detta, det var inte alls meningen. Jag kritiserar dina åsikter sakligt, inte din person. Det är stor skillnad.
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Tue 10 Sep 2019 14:21
    MalinMalin skrev 2019-09-10 14:07:14 följande:
    Så att kalla någon för drama queen och be denne "att slappna av" är att föra en sakdialog? Ok.

    Detta är ett öppet forum, du måste kunna ta att folk har olika infallsvinklar på ett och samma problem och därmed olika infallsvinklar.
    Naturligtvis. Dina råd är fortfarande väldigt överdrivna och drastiska. De förvärrar läget och tillfredsställer bara den som gör det för stunden. Som drama queens resonerar. Inte långsiktigt klokt eller hållbart. Man behöver vara rätt om varandra. 
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Tue 10 Sep 2019 14:33
    MalinMalin skrev 2019-09-10 14:26:46 följande:
    Oj så lika flera skribenter här skriver. Samma ordval och meningar...

    Utveckla då dina tankar om vad som är långsiktigt hållbart, släng inte bara nedsättande tillmälen omkring dig.
    Suck. Det är redan gjort ordentligt i tråden ovanför. Släng själv inte bara nedsättande tillmälen omkring dig... du utvecklar ju inte alls några tankar, eller?
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Tue 10 Sep 2019 16:11
    MalinMalin skrev 2019-09-10 13:42:32 följande:
    Det var du som sa det. Härliga härskartekniker förresten. Har varit mycket sånt i denna tråd.
    Har aldrig någonsin skrivit att svärmor ska ha frikort till att bete sig hur som helst. Ordet frikort är ett av dina drastiska uttryck. Det är ett väldigt tjat om härskartekniker från din sida. 

    Jag ber verkligen om ursäkt över att du blir så kränkt över att du kritiseras för dina svartvita råd. Och du kan inte förstå varför dessa dina råd inte är konstruktiva för någon. Det får jag helt acceptera.
Svar på tråden Konflikt med svärmor