Inlägg från: Anonym (Bella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bella)

    Konflikt med svärmor

    Men varför lade du inte på luren?

    Man måste inte lyssna på någon som håller låda sådär.

    Tala med din sambo och be honom prata vett med sin mamma. Hon är inte ditt ansvar.

  • Anonym (Bella)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-09-06 14:49:57 följande:
    Han är inte den som säger till på skarpen men han ska åka dit nästa vecka (med jobbet) och ska då passa på att prata med henne öga mot öga. Han tycker inte som henne och men vill veta varför hon sa så. Han har sagt att han står bakom mig till hundra procent men vill ge henne en chans att förklara sig. Jag har dock sagt att hon var väldigt klar i sina påståenden och att det inte fanns chans att missförstå vad hon sa.
    läste nu att du redan satt sambo på att ta diskussionen. Vad skönt att han står bredvid dig i detta.

    Stor kram och hoppas du snart kan gå vidare.
  • Anonym (Bella)
    Rudbeckius skrev 2019-09-08 14:55:10 följande:

    Låt den arga personen prata ut. Bäst är om det sker öga mot öga, i andra hand i telefon, absolut inte per sms.

    Jag har märkt att i min vardag har det varit klokt att låta mer eller mindre balanserade närstående tala ut, gräla, ofta i förvirrade långa monologer i affekt - det har varit viktigt för att få dem att komma igenom alla sina starka känslor. De har ibland kommit igenom sitt drama och lugnat ner sig och kunnat resonera till sist. Man måste hålla sig lugn själv och bekräfta dem med positiva ord utan att fjäska. Då blir samtalen ju stärkande för sammanhållningen. Att slänga på luren från min sida hade bara gett dem ännu mer tankar om att jag är dum...

    Inte sällan slänger sådana personer på luren själva. De står liksom inte ur och kan inte hantera sina känslor. De kanske plötsligt skäms.

    Bäst är att vara öppen, vänlig och resonerande om hur man respektfull kan lösa detta tillsammans.

    Googla på hur man hanterar besvärliga människor. Mängden människor med svårigheter avseende inre kompass, tålamod och möjlighet till krishantering minskar.

    Antalet vuxna som beter sig som drastiska tonåringar ökar, vi ser det nog t o m här på FL. Vi behöver vara rädda om varandra inom familj, vänkrets och kärlek. Så många närstående råkar vi inte ut för i livet.


    Själv har jag lärt mig att jag inte behöver höra på dumheter. Vill någon tala med mig får man göra det men att glra som ts svärmor så säger jag stopp. Ber personen återkomma när den kan vara trevlig.

    Jag hsr anvsr för mig och mina barn. Är man vuxen får man ta ansvar för sina handlingar.

    Tänk så olika vi tycker som är rätt väg och att man accepterar av andra.
Svar på tråden Konflikt med svärmor