• Anonym (kryll­ar inte av barn)
    Sat 7 Sep 2019 17:10
    2447 visningar
    129 svar
    129
    2447

    Varför får man inte tjäna pengar på surrogatmödraskap i Sverige?

    klyban skrev 2019-09-07 15:16:25 följande:

    Undra varför man vill ha surrogatmammor och när det finns så satans mycket barn som ingen vill ha överhuvudtaget.


    Ja, var finns de? Min bror är barnlöst, de stod i adoptionskö i fem år, sedan var kvinnan för gammal för att få adoptera. Det blev inget barn.
  • Anonym (kryll­ar inte av barn)
    Mon 9 Sep 2019 20:24
    #74
    klyban skrev 2019-09-08 17:16:14 följande:

    Det är inget argument för nått och det du gav där.
    Det finns så mycket oönskade barn, ta dom istället för forcera fattiga kvinnor att bli barnfabriker.


     


    Och ad hominem om en kvinna utseende, det hjälper inte dig på något sätt.


    Varför fortsätter du hävda att det bara är att ta någon av alla oönskade barn? Du vet ju att det inte går. De är inte tillgängliga för adoption. Det finns många fler som vill adoptera än vad det finns barn som är tillgängliga för adoption. 
  • Anonym (kryll­ar inte av barn)
    Mon 9 Sep 2019 21:08
    #78
    klyban skrev 2019-09-09 20:31:43 följande:

    Då kanske någon ska börja fråga efter dom, eller är du av en annan idé som är bättre?
    För vi finner inte det i surrogat.


    Varför ska man ljuga om att det finns gott om barn att adoptera, när det inte gör det? Hjälper det några surrogatkvinnor? Min bror och hans fru stod i adoptionskö tills frun var för gammal för att få adoptera. De gick utredning, de skickade in dokument, de var beredda att bo i landet i ett halvår, de var beviljade banklån. Man kan inte göra mer än så. De fick inget barn. För dem var surrogatmödraskap heller inget alternativ, eftersom de är människor som inte vill utnyttja fattiga människors kroppar. De är barnlösa. "Då kanske vi ska börja fråga efter dem". Vad tror du folk gör? Det minsta man kan begära är att folk slutar sprida lögner om att det skulle finnas gott om barn att adoptera. 
  • Anonym (kryll­ar inte av barn)
    Mon 9 Sep 2019 22:31
    #81
    Anonym (keke) skrev 2019-09-09 22:13:31 följande:
    Det finns barn att adoptera, men kanske inte fjuniga och fullt perfekta bebisar och småbarn som folk i första hand vill adoptera. Det finns barn som är några år, till och med syskonpar, att adoptera från barnhem i exempelvis Latinamerika. Sedan kanske det inte är drösvis med barn, men visst finns de. Det finns också de som har särskilda behov eller som har visst handikapp. Kan man tänka sig att adoptera ett barn med gomspalt kan det gå. I Sverige tar vi emot och opererar en hel del sådana adoptivbarn, säger en släkting som jobbar med att bl a boka in sådana operationer på ett av Sveriges större sjukhus.
    Som är några år? Min bror och hans frun var villiga att ta emot ett barn upp till skolåldern. De hade inget emot medicinska problem som gomspalt eller andra handikapp som kunde åtgärdas i Sverige eller mildras med hjälpmedel. De stod i kö i fem år och sedan var åldersgränsen nådd. Det finns inte barn att adoptera för alla. 
  • Anonym (kryll­ar inte av barn)
    Tue 10 Sep 2019 20:01
    klyban skrev 2019-09-09 22:46:40 följande:

    Igen det finns gott om oönskade barn att tillgå.
    Börja fråga efter dom, så kanske de kommer fram.


    Men vad är det du inte förstår. Hur menar du att man mer kan fråga efter dem? De gjorde allt i sin makt för att få adoptera ett barn. Tror du att det hade hjälpt om jag som svägerska ringt upp någon i t.ex. Kenya? "Ursäkta, det finns ett par här som gärna adopterar ett barn" "Oj, det hade vi helt missat, varsågod". Hur tror du adoptionsbyråerna arbetar med dessa frågor? Du tror inte att det politik på högsta nivå inblandat här? Du tror att bara för att ingen har tänkt på att fråga så behåller de barnen i slummen? Det fanns gott om barn att adoptera förr, men nu har de stängt sina gränser och släpper inte iväg sina barn till de rika länderna. Det har varit för många fall av barn som adopterats och som sedan inte fått det bra nog, eller idioter som försökt skicka tillbaka barnen till ursprungslandet. Det har också förekommit att barn stulits från fattiga familjer och sålts till adoptionsbyråer. Det har också vuxit upp barn som mått dåligt som adopterade och nu motarbetar att adoptioner får förekomma. De länder som förr skickade sina föräldralösa barn till rikare länder vill inte längre erkänna att de inte kan ha hand om sina egna problem. Det är politik och många jobbar med att förändra detta. Då tycker inte jag att du ska gå och sprida runt rykten om att det finns gott om barn tillgängliga för adoption, för då lurar du folk. Det är svårt att adoptera. 
  • Anonym (kryll­ar inte av barn)
    Tue 10 Sep 2019 20:57
    klyban skrev 2019-09-10 20:10:44 följande:

    Konsumentmakt pratar jag om, säger man inget så sker inget.
    Det är AO och i politiska frågor som denna.


    Det är hemskt att du skriver konsumentmakt i frågan om att adoptera ett barn. En av anledningarna till att de fattiga länderna inte längre vill låta sina barn adopteras av oss är just att de känner det som att deras barn är en handelsvara som köps och säljs. 
Svar på tråden Varför får man inte tjäna pengar på surrogatmödraskap i Sverige?