Forum Barn 6-12 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp!! Vem har rätt i denna händelse!!!???

  Mån 9 sep 2019 22:00 Läst 0 gånger Totalt 34 svar
  Visar endast inlägg av Rudbeckius - Visa alla inlägg
 • Mån 9 sep 2019 22:00 #3

  Det handlar kanske inte om rätt eller fel här. Naturligtvis ska man inte dra upp varandras fel och gamla snedsteg inför barnen. Din partner kände sig förminskad av dig och ville ge igen. Försök jobba ihop som föräldrar. Även du tappar humöret ibland.

  Ni är två fungerande vuxna och en son som lever med er älskade dotter som har en NPD - en diagnos med ADHD. Det sätter familjen i rejäl press och ni kommer att göra ?fel? i många situationer tyvärr. Det är helt naturligt.

  Det gäller att inte splittras. Ta hjälp. Läs på. Prata om hur ni ska hantera detta när ni blir irriterade på varandra. Ni är människor och står inför lång tid av svår vardag.

  Vår familj bröts sönder av detta och det skapade verkligen inte en bättre situation för vårt känsliga osäkra äldsta barn. Det har blivit värre men vi fick till sist diagnos efter att specialpedagogen fixat remiss. En familj i spillror och så mycket olycka och skamkänslor i onödan.

  www.lul.se/sv/Kampanjwebbar/Infoteket/Funktionsnedsattningar/Adhdadd/Rad-till-foraldrar-vid-adhdadd---Uppdaterat/

 • Tis 10 sep 2019 07:41 #21
  Kaninkramen skrev 2019-09-10 07:20:43 följande:

  Samt.. det är inte första gången min sambo uttrycker sig såhär med barn i lägenheten. Magnituden på det min sambo sa, om vår dotter hade hört det, hade skadat min och vår dotters relation på ett sätt som troligtvis inte gått att reparera.


  Ni behöver ta hjälp med hur man ska hantera vardagen med en i familjen som har en NPD. Bup borde kunna hjälpa familjen med åtgärder för att lära sig olika förhållningssätt och tekniker när vanliga saker ska göras i familjen.

  Viktigt att inte ni vuxna splittras. Håll ihop. En ensam vuxen hanterar inte alls detta bättre, tvärtom. Detta är mitt ex stora misstag - hon trodde att hennes moderskärlek ensam skulle fixa allt. De har nästan gått under i förtvivlan och lever avskilt. Det fanns ingen diagnos heller då, den har jag på avstånd lyckligtvis kunnat ordna fram. Vårt barn fick den strax före myndighetsdagen.
 • Tis 10 sep 2019 07:48 #22

  Mitt tips är också att kraftigt begränsa skärmtiden i familjen för alla.

  Öka kramtiden och lev enkelt inrutat liv med fasta vanor.

 • Tis 10 sep 2019 13:13 #30
  Kaninkramen skrev 2019-09-10 12:52:18 följande:

  Tack för all input. Ja, vi behöver förändra upplägg och förhållningsätt båda. Nu har jag blivit tvungen att kräva en ursäkt för att kunna gå vidare och prata om det här. Min sambo har ALDRIG, under vårt 14 år långa förhållande bett om ursäkt för nått. Hon kan inte ens se att hon gjort nått fel i detta heller. Om jag ber om ursäkt för det jag sa, så kommer hon inte be om ursäkt sen för sin totalt ansvarlösa överreaktion. Så har det alltid varit. Och detta handlar inte om mig utan om våra barn. Hon kommer återupprepa det här om jag inte får klart för mig att hon förstår.


  Hmm. Fundering. Mitt ex hade liknande personlighetsdrag med att aldrig någonsin kunna erkänna egna fel, små som stora, och hon bad aldrig om ursäkt för något. I början var det lite lustigt liksom... hon tappar maten i golvet och kan inte skratta och säga vad klantig hon var...

  Detta blev extra besvärligt i er redan känsliga familjesituation med NPD, man kan dyka djupare ner i någon sorts tillfällig narcissism, vilket är en sorts försvarsmekanism när det blir tufft i livet. Då utvecklar de försvar om att de är perfekta samt att alla problem projiceras på nån annan (regeringen, du, migrationen osv). Deras verklighetsuppfattning förändras och du bli medberoende. 

  Jag hoppas verkligen inte du råkat ut för detta. I så fall blir det mycket svårt för er vuxna att hålla ihop.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Narcissism
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll