• Tue 10 Sep 2019 06:56
    1415 visningar
    19 svar
    19
    1415

    Jobba som hästskötare

    Jag jobbar på ridskola och vi har vanliga arbetsdagar. (7-16 eller 8-15)

    Dock är det ett mycket tufft och tungt jobb utomhus i alla väder och alla utför alla jobb, vilket inte alla riktigt tänker på.

    Vilken typ av stall har du sökt? Travstall eller ridskola? Uppgifterna skiljer sig åt beroende på vilken inriktning du sökt. Travstall är ofta mycket mer stress och tyngre uppgifter.

  • Tue 10 Sep 2019 07:06
    #4
    Gotlanddd skrev 2019-09-10 01:08:12 följande:

    Någon som vet hur det är att jobba som hästskötare? Alltså jobba/ta hand om stallsysslor och jobba i ett stort stall eller ridskola eller liknande.. menar dom få hästskötarjobben som är vit lön nu. Kanske nån här som har jobbat inom det? Stämmer det i princip alla är ca 10-12 timmar varje dag? Vill görna få mer info för har precis sökt sånna här jobb nu igår..


    Kan tillägga att vi har lön enligt kollektivavtal.

    På min ridskola har vi 55 hästar ( 35 tillhör ridskolan och resten är privatägda men vi har viss service på dom) och i grova drag är det ungefär så här vi gör på dagarna : fodring och utsläpp av alla hästar, mockar och fylla på torv till alla ridskolehästar, ger lunch till alla ute, ger mat och vatten inne och förbereda för intaget, städning av stallets utrymmen, kolla utrustning, köra traktor med tex vatten till bete, (vintertid skotta snö), kolla ev sjukhästar, assistera hovslagare nån gång i veckan, assistera veterinären vid behov, ta in ridskolans hästar, fodra de privata ute, - i övrigt ta initiativ till tex laga hagar, köra röjsåg, laga saker i stallet, köra sopor till tippen, flytta saker med traktor, harva ridhus/utebana etc etc
  • Tue 10 Sep 2019 10:36
    #6
    Gotlanddd skrev 2019-09-10 10:23:30 följande:

    Hmm okej... detta jobb är för/hos en väldigt ?känd ryttare? i Sverige. Hoppas på att det borde vara mer seriöst då än privatpersoner/privata stall/ägare.


    Stod det något om arbetsuppgifter, särskilda krav, eller vad som förväntas av dig?

    Jag har en tjej på mitt jobb som ibland jobbar åt kända stall/ryttare och det är varierande arbetstider och uppgifter beroende på hur många de är som delar på jobbet/tjänsten. De går oftast en form av skiftgång/jourgång där jobb på helger och följa med på tävlingar ingår i uppgiften.
  • Tue 10 Sep 2019 11:31
    #9
    Gotlanddd skrev 2019-09-10 11:04:30 följande:

    Okej. Jag har ridit på olika ridskolor sen jag var 8 samt varit medryttare (är nu strax 22). Och hästar är något jag älskar att syssla med men vet ju inte så mycket om hur ?verkligheten? ser ut på sånna här jobb


    Utgå ifrån att uppgifterna är tunga, skitiga och jobbiga och rida är det minsta du kommer ägna dig åt. Majoriteten av tiden är ju att upprätthålla den standard som ryttaren är van med i stallet i form av renlighet, service, färdiga matransoner till hästen, smörjd utrustning, koll på hovslagare, förbereda häst för träning etc etc
Svar på tråden Jobba som hästskötare