• Tue 10 Sep 2019 08:06
    712 visningar
    19 svar
    19
    712

    Kan jag få någon annan ersättning?

    Hej,

    Jag och min sambo har ett problem.

    Ett av våra barn är allvarligt sjukt, han fick vid en månads ålder en sjuk tarm som var tvungen att opereras bort. Detta har medfört att han har Paranteral Nutrition (Dropp hemifrån). Detta dropp sköter alltså jag och min sambo helt själva.

    Vi har intyg på att båda SKA vara hemma nu i början i alla fall, men rent ekonomiskt klarar vi inte det.. Vi var på sjukhus över 4 månader vilket kostade oss riktigt mycket. 

    Vi har inga försäkringar som täcker något och det vi får ersättning för nu är VAB (Tillfällig föräldrapenning). 

    Problemet är att min sambo pluggade när vi fick barn vilket gör att hennes SGI är ungefär lika med noll. Detta innebär att vi ska leva på en ersättning mer eller mindre. Detta är inte hållbart då vi har två barn och ingen av oss ska jobba (enligt sjukvården). 

    Jag undrar ju här om det finns någon ersättning som hjälper oss så att vi kan vara hemma med vårt sjuka barn. Jag har varit i kontakt med försäkringskassan typ 937 gånger, de säger att jag inte kan få ersättning för två olika saker (VAB och omvårdnadsbidrag). Men någon typ av ersättning som gör att jag kan göra det sjukvården ber mig om (att vara hemma med sonen) måste väll finnas??

    Någon som har mer erfarenhet av detta?

  • Svar på tråden Kan jag få någon annan ersättning?
  • Tue 10 Sep 2019 08:31
    #2

    Tyvärr så var min sambo så engagerad att hon började sina universitetsstudier direkt efter gymnasiet och har därmed inte haft någon heltidstjänst..

  • Tue 10 Sep 2019 09:43
    #5
    Sayhellotomee skrev 2019-09-10 09:13:00 följande:

    Ni har redan tre barn, trots att ni båda har riktigt kassa inkomster? Nej du, ts, samhället ska inte gå in och stötta idioter som aktivt begår misstag. Hur gick tankarna innan ni skaffade ungar?


    Först en fråga, vad får du det till att vi har tre barn? Detta var första gången vi skaffade barn med det blev tvillingar.
    Nummer två jag tjänar då fan inte dåligt, men om du inte visste det så har försäkringskassan ett tak för hur mycket du kan få ut på VAB även om du tjänar 100k+ / månad så spelar det ingen som helst roll. Så ta nu ditt fruktansvärt dåliga beteende och konstiga antaganden och far långt härifrån. Negativa människor som dig borde fara åt skogen.

    Tankarna som gick när vi skaffade barn var faktiskt inte att vi skulle hamna över 4 månader på sjukhus och få en allvarlig sjukdom som ca 30st i hela sverige lider av, nej det var inte tankarna. Vi tänkte helt enligt vår budget att skaffa ett barn var fullkomligt rimligt. Eftersom att jag har hög inkomst så är det ju inte konstigt alls att vi ändå väljer att skaffa barn när min sambo pluggar?
  • Thu 12 Sep 2019 14:23
    #16

    Som svar gällande försäkringar så stämmer det som jag sa, vi kan inte teckna en försäkring på ett redan sjukt barn. Hur konstigt det än låter så är det fallet. Vi kan inte ens teckna något med en klausul.

    Gravidförsäkring hann vi helt enkelt inte, man kan som tidigast teckna dom i vecka 21 eller 22 om jag minns rätt. Men man kan inte teckna den efter att sjukhusvistelsen har påbörjats, för då räknas det som att förlossningen mer eller mindre har börjat.

    Jag har varit i kontakt med soc och där finns det lite möjligheter.. tack för tipset.

    Du som skrev att föräldrapenning ger mer än vab, vart kan man se det? för det skulle absolut kunna vara ett bättre sätt. Ska ringa och höra med försäkringskassan.

Svar på tråden Kan jag få någon annan ersättning?