• Tue 10 Sep 2019 08:32
    5859 visningar
    163 svar
    163
    5859

    Vad ska män göra då?

    Ofta ser man trådar där det diskuteras svårigheten med att vara män och hitta en partner till förhållande eller sex. Kvinnorna väljer och män försöker jaga.

    Men istället för att diskutera det så vill jag vända på det. 

    Vad ska männen göra då för att få det bättre? Vad vill ni att män ska göra för att jämna ut oddsen mellan män och kvinnor?

    Ska män sluta jaga kvinnorna och vänta på att kvinnor tar första steget? Är det inte en väldigt stor risk att ingen får napp då eftersom kvinnorna väntar på att män ska ta första steget och så börjar dem också nu vänta. Eller?

    Vad ska män göra för att lyckas bättre på dejting och nattklubbsfronten? Vad ska de göra rent konkret för att svänga tillbaka vågskålen till ett mer jämställt dejtande där både män och kvinnor känner att de blir valda och får till det?

  • Svar på tråden Vad ska män göra då?
  • Tue 10 Sep 2019 10:20
    #3
    -1 +1
    CarinaL26 skrev 2019-09-10 08:56:29 följande:

    Enkelt. Bättre lära sig vad som attraherar kvinnor, dels sexuellt men också som relationspartner.

    Och det har kommit massor med tips här på fl om vad man kan göra.


    Man hör ofta att kvinnor inte ska ändra på sig. De ska få vara som de är och inte nöja sig med mindre än vad de finner attraherade av. 

    Men du förespråkar alltså att män ska ändra på sig själva. Varför är det så att män ska läsa på om kvinnor, ändra på sig själva för att få framgång medans kvinnor inte behöver göra det?
  • Fri 13 Sep 2019 20:14
    #16
    K Kalle skrev 2019-09-12 11:27:06 följande:
    Nej, men då blir jag inte liks hårt dömd som jag skulle bli om det var jag som tog första steget. Jag var väldigt försiktig även med de ytterst få män som raggade på mig. Alla kvinnor blir inte raggade på som en del män tror.
    Fast män blir ju också hårdare dömd när vi tar första steget. 
    Varför är det alltid männen som ska behöva stå ut med det och tjejerna glida runt och ha det bra. Kan man inte dela lite på bördan?
  • Fri 13 Sep 2019 20:16
    #17
    -1
    Physalis skrev 2019-09-12 10:36:29 följande:

    Tyvärr kommer du inte med något nytt. Förslaget om att män ska sluta ragga brukar komma upp i de här diskussionerna. Oftast som ett hot av mannen som skriver det, i tron att kvinnorna ska bli rädda och börja dejta ointressanta män.

    Vad män kan göra är att sluta vara så obehagliga och tro att det är kvinnors fel att de själva inte hittar en partner. Alla resonemang utgår ifrån att kvinnor får för mycket uppmärksamhet så de tror att de är bättre än vad de är.

    Förstå istället att du som individ inte är intressant för den stora massan av kvinnor.


    Faktiskt är det ju så om en majoritet av män bestämde sig för att sluta ragga så skulle kvinnor bli desperata.

    Sen finns det även en övertro på att alla människor kan om de beter sig på rätt sätt hitta någon. Som om det bara vore att ändra sig och göra rätt liksom. 

    Säg det till dem som gör rätt, beter sig snyggt och schysst, försöker och försöker i år ut och år in. Det är ganska så oschysst och säga till en sån kille att du ska sluta vara obehaglig.
  • Fri 13 Sep 2019 20:18
    #18
    CFly skrev 2019-09-13 20:16:17 följande:
    Faktiskt är det ju så om en majoritet av män bestämde sig för att sluta ragga så skulle kvinnor bli desperata.

    Sen finns det även en övertro på att alla människor kan om de beter sig på rätt sätt hitta någon. Som om det bara vore att ändra sig och göra rätt liksom. 

    Säg det till dem som gör rätt, beter sig snyggt och schysst, försöker och försöker i år ut och år in. Det är ganska så oschysst och säga till en sån kille att du ska sluta vara obehaglig.
    Tror att det är det här kvinnor aldrig kommer förstå. För hos kvinnor så dyker den där mannen upp förr eller senare och dem får till det. 

    Men så är det inte för vissa män. Vissa väljs helt enkelt inte trots att dem inte är obehagliga eller konstiga. Men det här förstår inte kvinnor för det finns inte i deras värld.
  • Mon 16 Sep 2019 10:49
    #25
    -1 +1
    CarinaL26 skrev 2019-09-13 22:02:17 följande:
    Är det vi som inte förstår? Trots att många av oss faktiskt tar första steget många gånger kommer ändå ingen att ta steget gentemot dig om du inte attraherar kvinnor. Det ändras inte beroende på vem som tar första steget.
    pyssel skrev 2019-09-14 06:35:55 följande:
    Det stämmer inte. Det finns kvinnor som inte väljs och det är en högst verklig sorg att inte "få till det" och också att plocka isär drömmen om att få barn med en partner.
    Det jag menar är det Pyssel beskriver ovan. Att det är en högst verklig sorg att inte "få till det".

    Det tråkiga är bara att det upplevs som att det är en verklig sorg när det kommer till kvinnor som inte får till det. Men när det gäller män som inte får till det så blir attityden istället dömande, man försöker hitta alla fel som finns, han får skylla sig själv attityd osv.

    Liknelsen nedan visar på hur jag upplever samhället.

    Kvinna kommer och säger: Hej, jag har inte lyckats få till det och är 30 år. 
    Svar:  Oj, ja jag förstår hur det kan kännas. Kom hit så kan jag försöka hjälpa dig med några tips så kommer det nog ordna sig ska du se.

    Man kommer och säger: Hej, jag har inte lyckats få till det och är 30 år.
    Svar: Vad är det för fel på dig? Sluta bete som en svin så vill nog tjejer titta på dig. Ta tag i ditt liv. Var inte så obehaglig.

    Lite överdrivet men liknelsen visar på hur jag upplever skillnaden i hur män och kvinnor blir bemötta.

    Finns män som blir fint bemötta men de måste bete sig helt perfekt. De får inte gnälla det minsta på något. Nästan omänskligt då en person är nere och frustrerad. 

    Men för kvinnor så går det bra o gnälla på män och de får medlidande ändå.

  • Tue 17 Sep 2019 11:21
    #29
    -1
    pyssel skrev 2019-09-16 12:16:20 följande:
    Eller så får män bemötandet:

    "Hej, jag har inte lyckats få till det och är 30 år.

    Svar: Oj, ja jag förstår hur det kan kännas. Kom hit så kan jag försöka hjälpa dig med några tips så kommer det nog ordna sig ska du se.

    Replik: Varför ska män ändra sig??!!

    Men visst finns det taskiga bemötande också där män istället hade förtjänat att bli respektfullt bemötta i sin sorg, utan att för den skull spä på inställningen att de "förtjänar en kvinna".
    Det är ju bra om män får det bemötandet. Synd om de attackerar tillbaka då.

    Men, jag kan faktiskt uppleva om man verkligen läser vissa inlägg till punkt och pricka att killen inte har attackerat tillbaka.. men kvinnorna han talar med är så insyltade i sin tro att alla män gnäller så dem har redan satt honom i det facket och tolkat in mellan raderna att han måste vara en sån som gnäller och är anti tjejer. Så svaren han får blir därefter.
  • Tue 17 Sep 2019 11:24
    #30
    -1
    KlantSmurfen skrev 2019-09-16 13:16:33 följande:
    Liknelsen nedan visar på hur jag upplever FL.

    * Ensam kille frågar hur han kan förändra sig själv för att förändra sin situation, blir oftast bra bemött och är tacksam för de råd han får.
    Jag är inte så säker. Jag har upplevt flertalet gånger hur män blir bemötta med taggarna utåt från början. Man har redan tolkat in att eftersom en man talar om dessa problem så är han ute efter att trycka ner tjejerna. Så utgår man från det utan att egentligen läsa det som står utan extra tolkningar. 

    Sen är man inte öppen för att en man kan få gnälla och oja sig över sitt problem lika mycket som en kvinna får.
  • Tue 17 Sep 2019 11:28
    #31
    -1

    Det här med att ändra på sig eller inte. 
    Anledningen till att många män går i taket när kravlistan på att ändra sig blir en A4 lång är på grund av att det upplevs som att det bara är männen som ska ändra sig i samhället. 

    Vore lättare om man också gav sken av att även kvinnor behöver ändra sig. Men det uttrycks ganska ofta att kvinnor ska få ha kvar alla sina preferenser, kvinnor är liksom som de redan är och lyckas de inte så är det killens fel som var svin, konstig, omogen osv. Man hör aldrig hur kvinnan behöver byta taktik. 

    I och med att man inte hör det så är det lätt att tro att man ensidigt vill få männen att anpassa sig till kvinnorna men någon motprestation är man inte beredd att ge.

  • Tue 17 Sep 2019 11:48
    #34
    -1
    Kjell2 skrev 2019-09-17 11:28:24 följande:
    Kan du länka till någon tråd som stöder detta påstående?
    Finns flera. Men av naturliga skäl så har ju familjeliv massor av trådar så det är inte så lätt att hitta de bästa bara sådär utan timtal av sökning. Men vid en snabb sökning hittar man några, kanske inte lika bra men något utan att lägga ner timtal. :)
    Ok, att beteendet att dra handen genom håret inte är det bästa. Men det enda svaren han får är hur fel det är med just det beteendet och resten av det han egentligen frågar och vill ha tips på ignoreras. Jag kan uppleva att tjejerna som svarar är mer känslomässigt upprörda av just beteendet och vill så gärna få fram den poängen istället för att ge konkreta tips på hur man ska göra saker bättre.
    Kille som inte fått ligga. Ok att han kan vara lite bitter men vem blir inte det om man försökt länga t.ex. Trots det så får han vissa kommentarer som att vem vill ligga med en 30 årig gnällunge osv.
Svar på tråden Vad ska män göra då?