• CFly

    Vad ska män göra då?

    Ofta ser man trådar där det diskuteras svårigheten med att vara män och hitta en partner till förhållande eller sex. Kvinnorna väljer och män försöker jaga.

    Men istället för att diskutera det så vill jag vända på det. 

    Vad ska männen göra då för att få det bättre? Vad vill ni att män ska göra för att jämna ut oddsen mellan män och kvinnor?

    Ska män sluta jaga kvinnorna och vänta på att kvinnor tar första steget? Är det inte en väldigt stor risk att ingen får napp då eftersom kvinnorna väntar på att män ska ta första steget och så börjar dem också nu vänta. Eller?

    Vad ska män göra för att lyckas bättre på dejting och nattklubbsfronten? Vad ska de göra rent konkret för att svänga tillbaka vågskålen till ett mer jämställt dejtande där både män och kvinnor känner att de blir valda och får till det?

  • Svar på tråden Vad ska män göra då?
  • KlantSmurfen
    CFly skrev 2019-09-13 20:18:37 följande: #18
    CFly skrev 2019-09-13 20:16:17 följande:
    Faktiskt är det ju så om en majoritet av män bestämde sig för att sluta ragga så skulle kvinnor bli desperata.

    Sen finns det även en övertro på att alla människor kan om de beter sig på rätt sätt hitta någon. Som om det bara vore att ändra sig och göra rätt liksom. 

    Säg det till dem som gör rätt, beter sig snyggt och schysst, försöker och försöker i år ut och år in. Det är ganska så oschysst och säga till en sån kille att du ska sluta vara obehaglig.
    Tror att det är det här kvinnor aldrig kommer förstå. För hos kvinnor så dyker den där mannen upp förr eller senare och dem får till det. 

    Men så är det inte för vissa män. Vissa väljs helt enkelt inte trots att dem inte är obehagliga eller konstiga. Men det här förstår inte kvinnor för det finns inte i deras värld.
    Om man bortser ifrån de kvinnor som har svårt att hitta någon...
  • KlantSmurfen
    CFly skrev 2019-09-17 11:56:53 följande: #36

    Fast nu ska vi ju inte försöka hitta bevis på det ena och andra att slänga på varandra. 

    Det intressanta är vad män ska göra för att få upp sina resultat med tjejer och samtidigt känna att det sker på en rättvis spelplan. 

    Ett experiment, en tjej och en kille går ut och ställer sig på krogen och ser allmänt trevlig ut. Båda har order om att inte aktivt ragga. 

    Vem kommer få det största urvalet att välja på? Inte sagt att den rätte finns där. Men ju större urval att välja bland desto större chans att en bra kille/tjej finns där eller hur.

    Tror inte vi behöver ens göra experimentet för att förstå att tjejen kommer ha 5-6 kanske 10 killar att ändå välja på under kvällen. 

    Killen, om han har tur och köpt en trisslott och fått en vinst. Ja skämt o sido kanske kan 1 tjej ha kommit och pratat med honom. 

    Ungefär så ser det ju ut. 

    Låt säga det här tar jag ur luften. Låt säga du behöver 100 personer för att hitta en bra du vill ligga med. 

    Tjejen som får 10 killar att välja på per kväll behöver då om jag kan matten rätt 10 utgångar för att få till det. = 2-3 mån.

    Killen behöver 100 utgångar för att få till det. = 1-2 år. 

    Så hur förbättrar man killarnas odds i detta??


    Du verkar inte ha förstått att det skiljer sig mellan manlig och kvinnlig sexualitet, män tar oftare initiativ av en anledning, det är mer som en jakt och det är inte lika noga att det klickar med personkemin så det är inte så konstigt om en kvinna har fler att välja på men om hon skulle vilja ligga med alla sina alternativ är väldigt tveksamt, det är mycket större risk att en man vill ligga med alla sina. Bögar har generellt fler ons än heterosexuella män.

    För varje kvinna som hittar ett ons...tja den ekvationen kan du nog räkna ut själv.

    "Så hur förbättrar man killarnas odds i detta??"
    tja, de får väl lista ut hur de ska bli mer attraktiva.
  • KlantSmurfen
    CFly skrev 2019-09-17 12:59:23 följande: #43
    LFF skrev 2019-09-17 12:08:51 följande:
    Ja, det är klart att tjejen kommer att ha fler att välja på. Både för att vi har en norm som säger att det är killar som ska "ragga" på tjejer och för att killar rent generellt testar att gå på allt. 

    Men sen är ju frågan vad du är ute efter att få reda på. Handlar det om sex för en natt eller handlar det om en relation? Och även om man bara är ute efter en natt så behöver man vara lite mer smidig än vad många killar är. Att gå fram till en tjej, bjuda henne på en drink betyder inte att man har halva inne. Det betyder inte att tjejen är skyldig killen att ställa upp på sex (vilket förvånansvärt många killar verkar tro). 

    Sen blir ju än mindre attraktivt när man som tjej påtalar att man inte är intresserad och då genast får höra fina saker som "vaddå? är du flata?", "varför inte?", "men kom igen då" och andra trevligheter på samma tema. Om man dessutom blir lite irriterad så är det inte sällan man får höra "jävla hora", "kukretare" eller några andra fina tillmälen.

    Nu är det visserligen länge sen jag själv var singel men det är tyvärr ingen ovanlighet hos mina yngre, kvinnliga singelvänner att få höra liknande saker när de varit ute för att roa sig en kväll. Allt bara för att de inte varit intresserade (oavsett anledning). 
    Hur förändrar man den normen? Hur skulle man göra för att få ovanstående siffror att närma sig varandra och vara mer lika mellan könen? 

    Det är vad jag är nyfiken på.
    Du låter som en socialkonstruvist som inbillar sig att man kan förändra människor hur som helst eftersom allt ändå är socialt konstruerat och allt som är socialt konstruerat kallar de för norm som förhindrar att det blir lika utfall.
  • KlantSmurfen
    CFly skrev 2019-09-17 14:59:48 följande: #57
    Överste Senap skrev 2019-09-17 13:59:32 följande:
    Är inte speciellt intresserad av problemet. Finns betydligt större orättvisor i världen att lösa om du frågar mig.

    Annars kan man prova Carinas förslag. Fast ganska korkat om man inte själv på individnivå skulle få avgöra vilka krav var och en har oavsett kön. Har du höga krav är det svårare, är kraven lägre är det lättare. Tror det gäller rätt så generellt.
    Du är fri att öppna en tråd och diskutera andra orättvisor i världen också. 

    Låga krav kan göra det lättare ja. Men det kommer inte att utjämna oddsen mellan könen. Det gör det bara lättare från den punkt du själv är för tillfället.
    Det finns många kvinnor som inte kan sätta höga krav, blir man bortvald kanske man blir det av en anledning eller så har man för höga krav själv.
  • KlantSmurfen
    Kjell2 skrev 2019-09-17 14:13:42 följande: #56
    Nej, om män i större utsträckning börjar bli selektiva hur de möter kvinnor kommer det leda till ett öppnar umgängesklimat som gynnar alla.
    Om män inte är selektiva när de väljer partners är det något som är snett.

  • Överste Senap
    CFly skrev 2019-09-17 14:59:48 följande:

    Du är fri att öppna en tråd och diskutera andra orättvisor i världen också. 

    Låga krav kan göra det lättare ja. Men det kommer inte att utjämna oddsen mellan könen. Det gör det bara lättare från den punkt du själv är för tillfället.


    Varför är det viktigare att utgå från att det ska vara lila mellan könen än att göra det lättare utifrån den punkt man befinner sig vad gäller val av sex- eller livspartner?

    Är du lika ivrig att risken för att utsättas för sexualbrott ska vara lika mellan könen oavsett hur stor risken för ena gruppen är?
  • K Kalle
    KlantSmurfen skrev 2019-09-17 18:17:33 följande:
    Om män inte är selektiva när de väljer partners är det något som är snett.
    Hannar sätter på de honor de får chans att sätta på. Honorna väljer endast de hannar som har bäst gener. Fast nu är vi ju människor...
  • Kjell2
    K Kalle skrev 2019-09-18 09:38:47 följande:
    Hannar sätter på de honor de får chans att sätta på. Honorna väljer endast de hannar som har bäst gener. Fast nu är vi ju människor...
    Med tanke på det utspridda användandet av preventivmedel så har numera sex väldigt lite med gener och avkomma att göra. 
  • CFly
    Kjell2 skrev 2019-09-17 15:53:58 följande:
    Så av alla förslag som har presenterats i tråden är det något du tycker är bra och tänker tillämpa?
    Egentligen så har ju bara ett förslag getts på hur du utjämnar oddsen. I inlägg 53 så tycker jag att jag redan sagt att det är en väg att gå. 

    Just nu vore det ju intressant att hitta fler förslag. Ett förslag på ett problem är ju inte hel sanning och heller inte tillräckligt för att göra en bra bedömning om vad man ska tillämpa eller ej.
  • CFly
    KlantSmurfen skrev 2019-09-17 18:09:46 följande:
    Om en kvinna gnäller på att alla män är X eller Y så blir svaret ofta att det inte är alla män som är problemet, problemet är att hon väljer samma typ av män

    Man hör aldrig hur kvinnan behöver byta taktik
    ->
    CFly hör aldrig hur kvinnan behöver byta taktik.

    Dejting mm brukar diskuteras en hel del rent generellt.
    Det som sägs till kvinnor som gnäller på att män är X eller Y är att dem är ändå inte värda dig och det är deras förlust/fel att dem inte får dig. Med andra ord kvinnan är redan perfekt och ska inte ändra sig. Det är männen som ska förstå varför hon är bra som hon är. 

    Medans en man får höra saker som att du har för höga krav, såna tjejer passar inte dig, du behöver acceptera det och det. Med andra ord ändra på sina preferenser.
Svar på tråden Vad ska män göra då?