• Anonym (Svens­k?)
  Mån 16 sep 2019 06:29
  1342 visningar
  206 svar
  Inlägg från Anonym (Svensk?) Visa alla inlägg
  206
  1342

  Han hade sex med mig när jag sov strax efter förlossningen

  Är han svensk? Jag har liksom svårt att tro att en svensk, som växt upp här med våra värderingar, skulle kunna göra något sådant här. D.v.s. det finns naturligtvis svenska män som har mentala funktionshinder eller är psykisk sjuka, som skulle vara i stånd till det, men så kan det ju inte vara i TS' mans fall. Det skulle inte komma plötsligt efter fem år. 

  Barnsängstiden - d.v.s. den tid som en kvinna inte ska ha sex efter förlossningen - har i alla tider varit sex veckor, och den ska respekteras oavsett allt annat. Tyvärr pratar man inte längre om barnsängstiden som "sex veckor" på MVC och i förlossningsvården, utan man säger att kvinnan ska ha sex igen när hon "känner sig redo". Men det kan ju i verkligheten bli "när mannen känner sig redo"...

 • Anonym (Svens­k?)
  Mån 16 sep 2019 16:40
  Anonym (gösses) skrev 2019-09-16 14:30:17 följande:
  Ja eller hur, för svenska män våldtar, misshandlar, eller begår brott någonsin. Det är bara sånt "andra" gör. Drömmer
  Jodå, men just den här typen av respektlöshet och uppfattning att mannen äger kvinnan och hennes kropp, är typisk för vissa andra kulturer. Inom islam t.ex. existerar överhuvudtaget inte begreppet "våldtäkt inom äktenskap", p.g.a. kvinnan, i och med att hon gift sig med mannen, anses ha gått med på alla samlag som han kan vilja ha - resten av livet. Fråga vilken imam som helst! 
 • Anonym (Svens­k?)
  Tis 17 sep 2019 00:40
  Jemp skrev 2019-09-16 23:43:41 följande:
  Vilken värld lever du i? Tror du att det bara är utlandsfödda som sitter på FL och skriver att det är klart att kvinnan ska ställa upp? Du har aldrig under din uppväxt hört att "han retas/tar på dig/gör ngt mot din vilja bara för att han tycker om dig"? Aldrig hört uttrycket "boys will be boys"? Aldrig blivit tjatad på om sex?

  Tyvärr, Sverige har tillräckligt sunkiga värderingar för att ha egna våldtäktsmän också.
  Jo, men inte under barnsängstiden. (Alltså de sex veckorna efter förlossningen.) Den var något som alla kände till, och alla män respekterade. Det VAR bara så. Vilhelm Moberg t.ex. skrev om karlar som fick "ligga i gnölabåset" (alltså de var kåta) under barnsängstiden. 

  Det finns medeltida ballader om det också. T.ex. en i många varianter, om en kvinna som redan var gravid - en fullgången graviditet - med en annan man, som hon inte berättat för mannen om.

  Hon påstod att hon hade lovat någon av någon magisk anledning (lite olika varianter), att hon skulle förbli i sex veckor mö (alltså inte ha sex) efter bröllopet. Hon fick fästmannen att acceptera det. Sedan blev det att värkarna kom under självaste kyrkfärden, och hon födde bakom ett stall. Olika varianter kring vad som hände med barnet, om kvinnan dödade det eller om det togs om hand av någon annan. 

  Men poängen var i alla fall, att de sex veckornas barnsängstid lyckades hon lura åt sig, trots att hon gifte sig! Och mannen var så lättlurad, att han inte förstod innebörden av att det var just sex veckor som han inte fick röra henne efter vigseln!
 • Anonym (Svens­k?)
  Tis 17 sep 2019 00:44
  Anonym (gösses) skrev 2019-09-16 17:33:11 följande:
  Jasså, var nånstans läser du det i TS relation? Hon skriver ju annars rätt tydligt att hon är den dominanta i relationen och att de skrivit äktenskapsförord, det låter mer svenskt än det du syftar på.
  Äktenskapsförord kan de ha i den muslimska världen också. Det är till och med vanligt, för det finns ofta en uppfattning om att kvinnan egentligen tillhör sin egen klan hela livet, snarare än makens. Därför ska hon inte kunna försvinna med pengar från makens klan till sin egen klan.

  Av samma skäl byter kvinnan inte efternamn till mannens namn. (NU gör förstås många det i de mer moderna muslimska länderna i Nordafrika. Men i Somalia och länderna på den arabiska halvön, som de flesta invandrarna vi har kommer ifrån, är det fortfarande så.)
Svar på tråden Han hade sex med mig när jag sov strax efter förlossningen
Logga in
Bli medlem