• Anonym (Soc.)

    Han hade sex med mig när jag sov strax efter förlossningen

    Anonym (Svensk?) skrev 2019-09-17 00:40:33 följande:

    Jo, men inte under barnsängstiden. (Alltså de sex veckorna efter förlossningen.) Den var något som alla kände till, och alla män respekterade. Det VAR bara så. Vilhelm Moberg t.ex. skrev om karlar som fick "ligga i gnölabåset" (alltså de var kåta) under barnsängstiden. 

    Det finns medeltida ballader om det också. T.ex. en i många varianter, om en kvinna som redan var gravid - en fullgången graviditet - med en annan man, som hon inte berättat för mannen om.

    Hon påstod att hon hade lovat någon av någon magisk anledning (lite olika varianter), att hon skulle förbli i sex veckor mö (alltså inte ha sex) efter bröllopet. Hon fick fästmannen att acceptera det. Sedan blev det att värkarna kom under självaste kyrkfärden, och hon födde bakom ett stall. Olika varianter kring vad som hände med barnet, om kvinnan dödade det eller om det togs om hand av någon annan. 

    Men poängen var i alla fall, att de sex veckornas barnsängstid lyckades hon lura åt sig, trots att hon gifte sig! Och mannen var så lättlurad, att han inte förstod innebörden av att det var just sex veckor som han inte fick röra henne efter vigseln!


    Du är helt verklighetsfrånvänd och lever i en total illusion om de svenska männen. Att tvinga sig på en nyförlöst kvinna, gärna extra hårdhänt är lite av en favoritsysselsättning för misshandlande män. Och jo även svenska män. Att ha samlag med en kvinna som blöder efter mens eller förlossning är däremot ofta väldigt tabu inom andra kulturer och kommer inte på fråga även om skälen inte är omsorg om kvinnan. Så just detta brott är det nog vanligare att svenska män begår enligt min rätt gedigna erfarenhet.
Svar på tråden Han hade sex med mig när jag sov strax efter förlossningen