• Tue 10 Sep 2019 21:55
    1270 visningar
    7 svar
    7
    1270

    Hur var det att växa upp med bonusmamma?

    Man blir ju lätt förfärad av att läsa trådar skrivna av bonusmammor som hatar sina bonusbarn, inte vill ha dem i hemmet, tycker de är vidriga, stör deras 'egna' familj etc. 


    Mina föräldrar är skilda sedan jag var liten och jag har haft en fantastisk bonusmamma (och pappa) så för mig blev det här så chockartat att se de här trådarna. Jag förstår att det är svårt att vara bonusförälder, och särskilt bonusmamma skulle jag tro, men mycket som skrivs här är verkligen helt fruktansvärt. 


    Men de här frågorna riktar jag  till er som växte upp (från vilken ålder spelar ingen roll) med bonusmamma, hur var det egentligen? Kände ni er välkomna hos er pappa eller verkade bonusmamman vilja bygga ett nytt liv utan er? Om ni har läst några av trådarna av bonusmammor är på FL, kan ni förstå dem? Och ni som inte hade bra bonusmammor kan ni i vuxen ålder förstå varför hon agerade som hon gjorde eller är det helt oförlåtligt? 

  • Svar på tråden Hur var det att växa upp med bonusmamma?
  • Tue 10 Sep 2019 22:25
    #2
    Anonym (Bonusdotter) skrev 2019-09-10 22:12:06 följande:

    Min pappa träffade en tjej som var 10 år äldre än mig.

    Jag tyckte hon var rätt cool och rolig. Hon gillade att shoppa och lyxa till vardagen lite.

    Hon tog med mig på shoppingrundor , lunchställen och andra roliga saker.

    Jag önskade mig en hund men fick ingen för min mamma så min bonusmamma tog med mig till en uppfödare och jag fick välja en valp i kullen. Vi hämtade den 6 v senare och min lycka var gjord. Jag var mycket hos dem pga hunden som jag fick ta med mig när jag flyttade hemifrån.

    Hon målade om och stylade mitt rum efter min ålder , var som en rolig vän.

    Jag fattade ju när jag blev vuxen att hon var ganska omogen och det visade sig även att hon alltid drack.

    Men jag gillade henne. Och gör det även idag fastän de gått skilda vägar


    I rättvisans namn har man väl rätt att vara lite omogen när man är ung, antar att hon var runt 25 och din pappa bra mycket äldre än henne? Men vad fint ändå att ni hade en så bra relation! Jag hade också en väldigt ung styvmamma (22) som jag dock i efterhand måste säga var väldigt mogen och ansvarsfull för sin ålder. Bra mycket mer än min pappa.
Svar på tråden Hur var det att växa upp med bonusmamma?